Barion Pixel

Mi az a Nagy Gyógynövénytár Klub?

A GyógyfüvesKertem online klubja közel egy éve indult.

A klubban a tagok rendszeres élő online beszélgetéseken vehetnek részt, melyek általában egy-egy téma köré szerveződnek.

A gyógynövényszezonban közös programokra is sor kerül majd.

Emellett a klubtagok folyamatosan bővülő tudásanyaghoz férhetnek hozzá, ám haladási útvonalak segítik az eligazodást, hogy senki se érezze magát túlterheltnek.

 

Érdekel? Kattints ide!

Mi mindent találnak a Nagy Gyógynövénytár Klubban a tagok?

Szeretném, ha elsősorban a tagok határoznák meg, hogy őket mi érdekli, ezért az általuk felvetett témák folyamatosan kerülnek feldolgozásra.

Jelenleg a klubban három tanfolyam, 18 gyógynövény részletes bemutatása, különféle letölthető anyagok, cikkek, kvízek, videotár, recepttár található.

Ezek száma folyamatosan bővül, így mindenki megtalálhatja a számára érdekes témákat.

Ősztől a természetgyógyászat és egészséges életmód más területeiről is szeretnék szakembereket meghívni, hogy egy kicsit ezzel is színesítsük a klubot, erről már folynak a megbeszélések.

A zárt Facebook-csoportunkban pedig a tagok megoszthatják egymással kisebb vagy nagyobb örömeiket, kihívásaikat, és kérdéseket tehetnek fel akár egymásnak is, így kapcsolódhatnak hasonló érdeklődésű
társaikkal.

Milyen mélységű információkat kapnak a gyógynövényekről a klubtagok?

Amilyennel egyetlen könyvben vagy internetes oldalon sem találkozhatnak.

A gyógynövények hatóanyagai, hatásai, mellékhatásai és adagolása mellett a termesztési és gyűjtési, feldolgozási tudnivalókat is megismerhetik.

Mindez kiegészül a gyógynövények energetikai hatásainak bemutatásával, ami személyre szabottabb és célirányosabb felhasználhatóságot tesz lehetővé. Ennek a rendszernek a megértését és alkalmazását egy
külön minitanfolyam segíti.

Mindemellett olyan speciális tudnivalók is helyet kapnak a leírásokban, mint a gyógyszer-gyógynövény kölcsönhatások és más ellenjavallatok, bevált gyógynövény-párosítások, ami a teakeverékek készítésénél
lehet segítség.

Ezeken kívül pedig felhasználási javaslatokkal és receptekkel, valamint érdekességekkel és kutatási eredményekkel válik teljessé az egy-egy gyógynövényről kialakuló kép.

Milyen tanfolyamok érhetőek el a Nagy Gyógynövénytár Klubban?

A gyógynövények energetikájába bevezető minitanfolyam nagyon jó alap a gyógynövények egyénre szabhatóbb felhasználásához.

A gyógynövényfelismerés és -gyűjtés minitanfolyam a gyógynövények megfigyelésének látásmódját segít kialakítani, miközben a felismeréshez szükséges alapfogalmakat is segít tisztázni, ezen túlmenően
alapvető gyűjtési és tartósítási ismereteket is ad.

A legújabb pedig a gyógynövény-termesztési tanfolyam, amely segít a gyógynövénykert kialakításában és a gyógynövényekkel kapcsolatos termesztési tevékenységekre is kitér, méghozzá a tanfolyamaimra
jellemző gyakorlatias módon.

Éves előfizetőknek pedig a Gyógynövények a mindennapokban tanfolyam is elérhető, amely a testünk működését konyhanyelven bemutató tanfolyam, és felvonultatja azokat a gyógynövényeket is, amelyekkel
az egészséges testi folyamatainkat a mindennapokban is hatékonyan támogathatjuk.

 

Kattints ide!

Ez egyre izgalmasabban hangzik. Mindez nem túlterhelő?

Egyáltalán nem, hiszen mindenki a saját ütemében és a saját fő gyógynövényes érdeklődési körének megfelelően haladhat a klub ösvényein.

Ehhez segítséget is adok egy haladási tervvel, így a gyógynövényismeret, a gyógynövényfelismerési és -gyűjtési ismeretek, a gyógynövény-termesztési ismeretek, a gyógynövényes készítmények témáiban,
valamint kisebb témakörökben merülhetnek el a résztvevők.

A modern tanfolyami felületen ráadásul egy kereső és egy jegyzetkészítő is segíti a klubtagokat, így feljegyezhetik a számukra fontos információkat és a saját gondolataikat, illetve gyorsabban megtalálhatják, amit keresnek.

Csak online ismeretanyagokat érnek el a résztvevők?

Nem, hiszen havonta több alkalommal tartunk online megrendezett, ám élő klubtalálkozót a Zoom felületén, melyek jó hangulatban telnek.

Ezeknek a találkozóknak mindig van egy témája, ám ezeken túlmenően is sokféle témáról szoktunk beszélgetni, és külön öröm, hogy a klubtagok egymással is kapcsolódnak ilyenkor. Többször előfordult már, hogy komoly tapasztalatcsere indult be a tagok között.

Tavasztól őszig kertlátogatásokat is tartok majd a klubtagoknak, illetve tervben vannak közös kirándulások is, melyek a személyes kapcsolódást és élményeket is lehetővé teszik.

Lemarad a klubtalálkozókról, aki nem tud részt venni az adott időpontban?

Nem marad le senki, hiszen az online klubtalálkozókról felvétel készül. A fő témáról szóló videós prezentációk mellett a kötetlen beszélgetés érdemi információinak leirata is feltöltésre kerül a
klubfelületre, így bármikor visszanézhető, átnézhető.

Ugyanezt tervezem a kertlátogatások esetén is, hogy a gyógynövénysétákról se maradjon le senki.

Ki csatlakozhat a Nagy Gyógynövénytár Klubhoz?

Bárki csatlakozhat, akit érdekelnek a gyógynövények, az egészséges életmód és a természetgyógyászat különféle területei. A klubtagok között vannak teljesen kezdők és haladók is. Van, aki elsősorban az
ismeretanyag miatt, és van, aki a közösség és a tapasztalatcsere miatt csatlakozott.

Meddig maradhatnak tagok az érdeklődők?

Ameddig jól érzik magukat. Az a célom, hogy mindenki annyi tudást vegyen ki a klubból, amennyire szüksége van, és addig maradjon a közösségünkben, ameddig jól érzi magát velünk.

Be lehet „kukucskálni” a Nagy Gyógynövénytár Klubba, mielőtt tag lesz valaki?

A szónak ebben az értelmében nem. Viszont a jelentkezést követő 30 napon belül mindenki élhet a teljes pénzvisszafizetési garanciával. Így tulajdonképpen mindenkinek 30 napja van szétnézni a klubban, és ha
nem tetszik, amit ott talál, akkor lemondhatja a tagságát, vagy ha annyira nem tetszett, akkor kérheti a visszatérítést, és a 30 nap alatt megszerzett tudás is az övé marad.

 

Kattints ide kockázatok nélkül!

A szerző