Barion Pixel

Gyógynövények ismerete, gyógynövényes workshop indul.

Szereted a növényeket, de nem tudod, melyiket mire lehet használni?

Pedig a gyógynövények ismerete nagy segítség lehet házipatikánk kialakításánál, feltöltésénél.

Ha eddig nem találtál helyet, időt, alkalmat, hogy ezeket az ismereteket megszerezd, jó hírünk van.

 

Most otthonodban, saját ütemedben haladva, a megfelelő eszközöket biztosítva, kézben fogva vehetsz részt a Gyógynövényismereti workshop-on.

 

Gyógynövények ismerete workshop – részletek

 

A szervezők

A Naturportal és a GyógyfüvesKertem.

A GyógyfüvesKertem Gyógynövényes házipatika online tudásanyaga egy különleges workshop formát öltött, melynek során a résztvevők M. Szikora Hilda segítségével a fitoterápia alapjaiba és gyakorlatába nyerhetnek bepillantást.

dr. Jung AndreaNaturportal – segítségével pedig az egészséges életmód és természetgyógyászat egyéb területeit ismerhetik meg.

 

KATTINTS IDE A GYÓGYNÖVÉNYES WORKSHOP-RA VALÓ JELENTKEZÉSHEZ!

 

Helyszíne

Már több mint egy éve rendszeresen kerülnek megrendezésre a workshopok, 2022. novemberben a hetedik ilyen eseményre kerül majd sor.

A workshopok az eredeti tervek szerint személyes részvételűek lettek volna, azonban a világ eseményei itt is közbeszóltak, így egy részük végül az online térben valósult meg.

Kiderült, hogy ez valójában pozitívum, hiszen egy online tudásanyaghoz képest még mindig személyesebb egy ilyen képzés, viszont a résztvevőket nem korlátozza be a rendezvény helyszíne.

Ennek köszönhetően a workshopon a határon túlon élő résztvevők vagy éppen a kisbabáját otthon hagyni nem tudó kismama is „jelen lehettek”.

A workshop további különlegessége, hogy felnőttképzés keretében kerül megrendezésre, így az azt kérő résztvevők részére tanúsítvány is kiállításra kerül.

 

KATTINTS IDE A GYÓGYNÖVÉNYES WORKSHOP-RA VALÓ JELENTKEZÉSHEZ!

Kérdések, interaktivitás

A workshopon a résztvevők kérdezhetnek, és aktívan részt vehetnek, akár saját tapasztalataikat és élményeiket is megoszthatják. Ettől válik igazán interaktívvá, élővé és jó hangulatúvá a rendezvény.

 

Tematika

A tematika alapját képezi a biztonságos gyógynövényhasználat (adagolás, mellékhatások stb.) és a gyógynövényes házipatika összeállításának elmélete.

Ezt egészíti ki két gyakorlati rész.

Az egyik a házipatikával kezelhető panaszokkal, az ezekre alkalmazható gyógynövényekkel és gyógynövényes háziszerekkel való megismerkedés.

Beleértve a házipatika határait, vagyis hogy mikor kell orvoshoz fordulni.

A másik részben pedig a gyógynövényes háziszerek elkészítésének mikéntjével, ezek adagolásával, alkalmazhatóságával, előnyeivel és korlátaival ismerkedhetnek meg a résztvevők.

A leggyakorlatiasabb rész pedig, amikor olyan alap gyógynövényes házipatikai szerek készülnek el közös munkálkodás során, mint a gyógynövényes tinktúra, a gyógynövényes olaj és a gyógynövényes méz.

Ezekhez minden résztvevő megkapja az összes alapanyagot és eszközt, az elkészített tinktúrát, olajat és mézet pedig mindenki otthon fel is használhatja a megfelelő instrukciókat követően.

 

Egyéb ismeretek – gyógynövények ismerete

Bemutatásra kerül továbbá egy gyógynövényes pakolás, egy egyszerűen alkalmazható kapszula és a gyógynövényes olajból készülő balzsam elkészítése is.

A résztvevők pedig mindig rácsodálkoznak, hogy a gyógyteákon túl is van világ, és hogy a gyógynövények hatékony felhasználása mennyire sokoldalú és egyszerű.

A workshop után minden résztvevő megkapja a workshop során levetített információ gazdag, minden részletre kiterjedő diasorokat, valamint az elkészített és bemutatott házipatikai szerek receptjeit is.

Amennyiben a diasorok későbbi átnézése után bármilyen kérdés felmerül, természetesen azokra is választ kapnak.

 

KATTINTS IDE A GYÓGYNÖVÉNYES WORKSHOP-RA VALÓ JELENTKEZÉSHEZ!

A szerző