Barion Pixel

Melyek a hatékony gyógynövények epilepszia ellen? Ha ilyet keresünk, akkor nem kell távoli tájakra mennünk. Hazánban is megtalálunk minden olyan gyógynövényt, mely alkalmas az epilepszia kezelésére.

vegetáriánus, szív és érrendszeri betegségek megelőzése Ma tartjuk Szent Bálint napját, ez szinte mindenki számára közismert. Magyarországon Valentin-napként vált ismertté és népszerűvé. Ezen az ünnepen a szerelmesek megajándékozzák szerelmüket. Azt azonban kevesen tudják, hogy ma van az epilepszia világnapja is. Nézzük meg, hogy mely gyógynövények jók az epilepsziára.

Gyógynövények epilepszia ellen

  1. fehér fagyöngy, fagyöngy, gyimbor, madárlép Fehér fagyöngy: A régi gyógyfüves orvosok kitűnő és biztos hatású szerként alkalmazták epilepszia ellen. Napjainkban inkább krónikus görcsökre és hisztériás panaszokra ajánlják.
  2. közönséges galaj, Galium mollugo Közönséges galaj: a népi orvoslás javallja epilepszia, hisztéria, vagy vitustánc ellen is.
  3. svédkeserű, svédcsepp Svédkeserű: az epilepsziás roham helyén kell adni a svédcseppeket (a roham elmúltával). A betegnek a rohamot követően is ezt kell szednie, mert erősíti a megtámadott idegeket, valamint az egész szervezetet és elmulasztja az összes betegséget. Nemcsak belsőleg kell alkalmazni, hanem a tarkóra is svédkeserűs borogatást kell rakni. Epilepszia ellen javasolják még a napi 4 csésze csalánteát két kanál svédkeserűvel. A súlyos epilepsziás rohamoknál belsőleg és külsőleg is alkalmazni kell.
  4. kakukkfu  Kakukkfű: ezt a teát nem csak a rohamoknál kell fogyasztani, hanem kúraszerűen egész évben, 2-3 hétig 10 napos szüneteket iktatva közbe. Ajánlott mennyiség: napi két csésze.

A szerző