Barion Pixel

Az ásványok esetében általános kérdés, hogy hogyan lehet tisztítani, feltölteni egy ásványt. Rengeteg helyen lehet is olvasni róla, de sehol nem írják le, miért “működik”. Mi az a hatásmechanizmus, ami által “letisztul”, vagy épp “feltöltődik” egy adott kristály.

Ásványok tisztítása, töltése, programozása lehetséges?

A tisztítás, töltés, és programozás mind emberek által kitalált szertartások, amiknek komoly vallási, spirituális hagyományaik és múltjuk van, de nem az ásványok esetében

Ezek a mágikus rituálék a kollektív szimbolikához tartoznak hatalmas erővel bírnak.   

Az ásványok esetében azonban ezek az eljárások az 50-es évek körül jöttek be, a New Age-el. Az ásványok nem voltak részei a hétköznapi mágiának. Szertartáskellék volt, papok, királyok, kiváltságosok viselték, ők használhatták ezeket.

De mi is történik valójában? Mit tisztítunk, és programozunk?

A válasz egyszerű és kézenfekvő. A saját tudatunkat.

Az elme minden pillanatban hoz létre új gondolatokat elképzeléseket, folyamatosan kapcsolatot tartva az érzelmeinkkel. Ezek a gondolatok, megoldások, önvédelmi reakciók, hangulatok és okozatok netovábbjai, melyben az “én” és a világ kapcsolata fogalmazódik meg mindenkor.

Amikor egy gondolatot rögzítek akár tudatosan, akár tudat alatt, akkor egy programot hozok létre. Ez a program a világról alkotott elképzeléseim részévé válik. Ha ezt a rögzítést úgy teszem meg, hogy kijelölök rá egy tárgyat, ami azt a gondolatot fixálja, hordozza, képviseli, akkor az adott tárgy programozva van.

Az “ásványok programozása”  lehetséges?

Ugyanezen az elven működik a voodoo baba, vagy egy fénykép, amit elhelyezek a polcon, hogy emlékeztessen engem arra az eseményre, ami szerepel rajta.

Amikor az ásványok programozásáról beszélünk, akkor is pontosan ugyanez történik.

A tudatom fixál egy információt az ásvány kapcsán, ami bármikor, amikor az adott követ használom, emlékeztet engem a rögzített elképzelésre. Ezt a modernkori pszichológia úgy nevezi, hogy az információ horgonyoz az adott kövön.

Az “ásványok tisztítása, töltése” lehetséges?

A tisztítás, töltés esetében sem történik másképp. Ha nekem meggyőződésem, hogy az ásvány koszos vagy épp kimerült, akkor jó ha megtisztítom és feltöltöm, mert a szertartást követően az elképzeléseimben változás megy végbe. Sok tisztítási és töltési módszerről lehet olvasni, hallani, ami viszont roncsolja a kristályokat.

Rengeteg kőnek nem kedves sem a , sem a víz, sem a nap fénye. Az ásványoknak “kőbe van vésve” az energiájuk, évmilliók óta. A föld, a tűz, a víz és a levegő esszenciák, amik minket is szolgálnak. Kár ezekben a csodákban az emberi tudatlanság okán kárt tenni!

A köveknek meg vannak a saját rezgéseik, ami nem változik a ráolvasás, vagy épp a tisztítás és töltés során. A saját hozzáállásunk lesz más! Az ásványok életében a mi életünk egy pillanatnak hat.

Ezt a pillanatot, ha ki szeretnénk használni, jobban meg kéne becsüljük. A spiritualitás “kő kemény” magfizika, biokémia, kollektív szimbolika, ez esetben mágia. Az emberi elme fantasztikus teremtő erővel bír, ami esetenként akár félelmetes is lehet. Az emberi képzelet által tisztított, feltöltött, programozott dolgok, a rituálé erejével hatnak, ami nem nevetséges, ámbár láthatatlan.

 

HA SZERETNÉL RENDELNI KRISTÁLY ÉKSZERT, VAGY SZERETNÉL KONZULTÁLNI ERRŐL A TÉMÁRÓL, AKKOR KATTINTS AZ ALÁBBI LOGÓRA:

Gordia, kristályok

A szerző