Barion Pixel

Akár viszonylag új vagy a meditációs zenék hallgatása terén, akár gyakorlott hallgató vagy a „Solfeggio frekvenciák” kifejezés lehet, hogy teljesen újdonságként hangozhat a számodra.

A Solfeggio frekvenciák olyan speciális hangokra, hangszínekre, hang frekvenciákra utalnak, amelyek segítik és elősegítik a test és a lélek egészségének különböző aspektusait. Ezekről a frekvenciákról azt tartják, hogy az ókori történelemre nyúlnak vissza, és állítólag a nyugati kereszténységben és a kelet-indiai vallásokban használt alapvető hangok, amelyeket a gregorián szerzetesek és az ősi indiai szanszkrit énekekben énekeltek.

Dr. Joseph Puleo orvos és kutató az 1970-es években fedezte fel újra a Solfeggio frekvenciákat, visszahozva azok előnyeit a köztudatba. Kutatásai során matematikai számcsökkentést használt, hogy azonosítson hat mérhető tónust, amelyek visszaállítják a test egyensúlyát és segítik a gyógyulást.

Úgy gondolták, hogy a Solfeggio frekvenciák mélyen befolyásolják a tudatos és tudatalatti elmét, serkentik a gyógyulást és elősegítik a vitalitást. Puleo munkájának és a megújult érdeklődésnek köszönhetően sok tudós azóta több bizonyítékot tárt fel, amelyek alátámasztják ezeknek a frekvenciáknak az emberi szervezetre gyakorolt pozitív hatásait.

Tudomány a Solfeggio frekvenciák mögött

A tudományos közösség is elkezdte megérteni és összekapcsolni az összefüggéseket a lejátszott zene típusa és az emberi testre gyakorolt ​​fizikai hatások sokfélesége között.

1988-ban Dr. Glen Rein biokémikus felfedezést tett, amely megerősítette azt, amit az ősi spirituális hagyományok megértettek, amikor tesztelte a különböző zenék hatását az emberi DNS-re.

Rein hasonló DNS-fiolákat tett ki négyféle, különböző frekvenciájú zenének – gregorián, szanszkrit ének, klasszikus és rock. Az egészséges DNS alapvető funkciója, az UV-fény abszorpció sebességének mérésével Rein képes volt felmérni az egyes zenetípusok hatásait. Az eredmények pedig arra késztették, hogy átgondolja, milyen típusú zenét hallgat, amikor pihenni szeretne.

A gregorián és szanszkrit énekeknek volt a legpozitívabb, sőt gyógyító hatása, mivel 5-9 százalékkal növelte az UV-fény elnyelését. A klasszikus zene kis mértékben növelte az UV-elnyelést. A rockzene pedig csökkentette az UV-fény elnyelését, károsítva a DNS-t. Rein kutatásai alátámasztották azt az elméletet, hogy a hangfrekvenciák komoly hatással vannak az egészségre és a testi-lelki jólétre.

Rein megvilágosító felfedezése óta további kutatások láttak napvilágot, amelyek azt mutatják, hogy a Solfeggio frekvenciák mélyreható mentális, érzelmi és fizikai hatással bírnak. Ezen túlmenően ez a megértés oda vezetett, hogy a zeneterápia egészségügyi szakmaként ismertté vált, hogy segítse az egyéneket a zenealkotás és -hallgatás különböző aspektusainak terápiás felhasználásában.

Ahhoz azonban, hogy megértsük, mi a különleges a Solfeggio frekvenciákban, és miben különböznek a többi hangtól, először is fontos megérteni a Schumann-rezonanciát.

Tudományos hangolás és a Schumann-rezonancia

Felmerülhet benned az a kérdés, hogy a Solfeggio frekvenciák miért fejtenek ki több pozitív hatást a testre, mint bármely más hang vagy hangnem. A válasz a Schumann-rezonanciában rejlik.

1952-ben Winfried Otto Schumann német fizikus matematikailag dokumentálta a Föld felszíne és az ionoszféra – a Föld légkörének elektromosan töltött része – között létező elektromágneses rezonanciákat. Schumann felfedezte, hogy ezek az elektromágneses hullámok, amelyek villámkisülésekből származnak, alacsony, 7,86 Hz és 8 Hz közötti frekvencián rezonálnak. Megállapította, hogy ez a frekvencia lényegében a Föld szívverése. Azóta megalkották a Schumann-rezonanciát alapítója után.

Schumann utódja, a doktorjelölt Herbert L. König egy lépéssel tovább vitte ezt a kutatást. Tanulmányozta a Schumann-rezonanciák közötti kapcsolatot, és az EEG-felvételek és a Föld elektromágneses mezőinek összehasonlítása révén megállapította, hogy ezek megfelelnek az emberi agyi aktivitás különböző szintjeinek.

König felfedezte, hogy a rezonanciák öt különböző agyhullám-állapotnak felelnek meg: delta, théta, alfa, béta és gamma. Ezek azok az agyhullám-állapotok, amelyek természetesen előfordulnak minden napi tevékenység során, az alvástól a teremtéstől a tanulásig.

További kutatások alátámasztják König megállapításait, amelyek megerősítik a hihetetlen hasonlóságot a Schumann-rezonancia és az emberi agyi tevékenység között. Ezenkívül más kutatások azt mutatják, hogy a Schumann-rezonancia alacsony frekvenciája szinkronizálást biztosít a magasabb agyműködéshez.

Tehát hogyan kapcsolódnak a Schumann-rezonanciák a Solfeggio frekvenciákhoz?

A Solfeggio frekvenciáknak azért van ilyen pozitív hatása, mert összhangban rezonálnak a 8 Hz-es Schumann-rezonanciával. Zenei értelemben a frekvenciák úgy származtathatók, hogy 8 Hz-en kezdődnek, és oktávról oktávra haladunk a zenei skálával, amíg a C hang 256 Hz-en, az A hang pedig 432 Hz-en rezeg. Amikor a zenét úgy hangolják, hogy harmonizáljon ezzel a frekvenciával, azt tudományos hangolásnak nevezik.

A Solfeggio frekvenciák hat különböző hangot tartalmaznak, de ismert 9-es lista is. Nézzük meg alaposabban az egyes frekvenciákat és egyedi gyógyító hatásait a testre és az elmére.

A különböző Solfeggio frekvenciák előnyei

174 Hz- BIZTONSÁG 

A test számára a biztonság érzését hozza meg, s ebben a szervezet számára hatékonyabb regenerálódást, fájdalmak csökkentését segíti elő.

285 Hz – ENERGETIZÁLÓ 

A test energetikai mezőjére hatva segíti annak újraépítő folyamatát beindítani, feltölt erővel, energiával.

396 Hz – ELENGEDÉS 

A 396 Hz-re hangolt zene segít eltávolítani a tudatalatti félelmeket, aggodalmakat és a szorongást. Segít a bűntudat és a tudatalatti negatív hiedelmek megszüntetésében is, amelyek elzárják a személyes célok eléréséhez vezető utat.

Az erre a frekvenciára hangolt zenehallgatás akkor a leghasznosabb, ha felemelkedettebbnek, biztonságosabbnak akarod érezni magad, és erőt szeretnél adni céljaidnak és álmaidnak.

432 Hz / 417 Hz – MOZDÍTÁS 

Sok ősi hangszert 432 Hz-es hangolásra készítettek, és a 20. század közepe előtt a 432 Hz volt a hangszerhangolás szabványa. Azóta a 440 Hz-es hangolás a norma. A 432 Hz-es frekvencia a 8 Hz-es Schumann-rezonanciával rezonál, és mélyen lecsillapító és nyugtató hatásáról ismert.

Egy közelmúltban Olaszországban végzett kettős vak vizsgálat kimutatta, hogy a 432 Hz-re hangolt zene lelassítja a pulzusszámot a 440 Hz-hez képest. Ez a frekvencia a béke és a jó közérzet érzésével tölti meg az elmét, tökéletes kísérő zene jógához, gyengéd gyakorlatokhoz, meditációhoz vagy alváshoz.

Egyes források szerint nem a 432 Hz-es frekvencia, hanem a 417 Hz-es frekvencia tartozik a Solfeggio frekvenciák közé. Egy biztos, ez a

528 Hz – SZERETET 

Annak ellenére, hogy az 528 Hz helyreállító hatásainak tudománya még gyerekcipőben jár, a korai kutatások azt mutatják, hogy képes meggyógyítani és helyreállítani a testet.

Egy 2018-as japán tanulmány kimutatta, hogy az 528 Hz-es frekvenciára hangolt zene jelentősen csökkenti az endokrin rendszer és az autonóm idegrendszer stresszét – még öt percnyi hallgatás után is. A Journal of Addiction Research & Therapy folyóiratban megjelent tanulmány szerint az 528 Hz-es frekvencia csökkentette az etanolnak, az alkoholos italok fő összetevőjének a sejtekre gyakorolt toxikus hatását. Még meghökkentőbb volt, hogy ez a frekvencia körülbelül 20 százalékkal növelte a sejt élettartamot.

Az 528 Hz-re beállított zene energetizáló és gyógyító hatásai ideális háttérzenévé teszik, amikor magad alatt vagy, vagy egyszerűen csak lazítanod kell.

639 Hz – KAPCSOLÓDÁS

A 639 Hz-es frekvencia segít egyensúlyban tartani az érzelmeket és javítani a hangulatot. Ezenkívül elősegíti a kommunikációt, a szeretetet, a megértést, és harmóniát hoz az interperszonális kapcsolatokba.

A 639 Hz-re beállított zene tökéletes, ha jelentős szeretetre és pozitivitásra van szükséged, vagy ha párkapcsolati konfliktusokkal küzdesz.

741 Hz – INTUÍCIÓ

A 741 Hz-es frekvenciára hangolt zene segíti a problémamegoldást, a testtisztítást és az önkifejezést. Segít felébreszteni az intuíciót és elősegíti az egyszerű és tiszta életvitelt.

Ez a frekvencia ideális, ha küzködsz azért, hogy egészséges szokásokat és életmódot alakíts ki, segít a kreativitásod kifejezésében vagy az igazad kimondásában.

852 Hz – FELTÉTEL NÉLKÜLI SZERETET

A 852 Hz-es frekvencia segít felváltani a negatív gondolatokat pozitívakkal, így ideális, ha idegesség vagy szorongás nyomaszt. Segít az intuíció és a belső erő felébresztésében is.

Élvezni fogja a 852 Hz-re állított zenét hallgatni, ha kommunikálni szeretne és szeretne összehangolódni legmagasabb énjével.

Akár inkább háttérzeneként szeretné használni a napi tevékenységek során, akár alvás közben, minden Solfeggio frekvencia egyedi felemelő és megnyugtató hatással rendelkezik.

 

És itt van egy 9-es felosztás a Solfeggio frekvenciákról, hallgasd meg!

 

Források:

  1. https://www.bettersleep.com/blog/science-behind-solfeggio-frequencies/
  2. https://meditativemind.org/benefits-of-music-based-on-7-solfeggio-frequencies/

A szerző