Barion Pixel

Van 2 Podcast / rádió csatorna, ahol folyamatosan hallgathatsz kiváló műsorokat a természetgyógyászat területéről.

Az egyik egy YouTube csatorna, a másik pedig az audio / rádió műsorokra specializált Spotify csatorna, mely egyre népszerűbb nemcsak a fiatalok, hanem az idősek körében is, hiszen rendkívül kényelmesen hallgathatóak rajta meg a műsorok akár sétálás, házimunka, vagy más tevékenységek között is.

A YouTube előnye, hogy talán többen hallgatják, bár Prémium előfizetés nélkül a képernyő nem sötétedhet el, mert különben a műsor sem hallható.

Ezért egyre többen kedvelik már a Spotify műsort, ahol előfizetés nélkül is nyugodtan zsebre teheted a telefonodat anélkül, hogy a műsor leállna.

Mi ez a 2 csatorna, hol folyamatosan természetgyógyászattal kapcsolatos műsorokat hallgathatsz?

 

Kattints ide a YouTube csatornához!

 

Kattints ide a Spotify csatornához!

 

Milyen témák hallgathatóak meg a természetgyógyászat területéről?

  • a természetgyógyászat szinte valamennyi ága terítékre kerül
  • “új” és “régi” természetgyógyászati módszerek
  • fitoterápia
  • holisztikus gyógyítás
  • ajurvéda
  • ennokannabinoid rendszer
  • új kutatások
  • ősi módszerek
  • apiterápia stb…

 

Milyen természetgyógyászati módszerek vannak?

A természetgyógyászat számos különböző módszert és technikát foglal magában, amelyeket az emberek az egészségük javítására vagy megtartására alkalmaznak. Fontos azonban megjegyezni, hogy a természetgyógyászat nem helyettesíti a hagyományos orvosi kezeléseket, és mindig konzultálni kell egészségügyi szakemberrel, mielőtt bármilyen új módszert kipróbálnánk.

Néhány népszerű természetgyógyászati módszer közé tartozik

Gyógynövényterápia: A gyógynövények és növényi kivonatok használata a gyógyulás elősegítésére. Különböző növényeket és gyógynövényeket használnak különböző betegségek és tünetek kezelésére.

Akupunktúra: Az akupunktúra egy ősi kínai gyógyítási módszer, amelyben vékony tűket helyeznek a test bizonyos pontjaira. A cél az energiablokkok feloldása és az egészség helyreállítása.

Homeopátia: A homeopátia az elveken alapuló természetgyógyászati módszer, miszerint a hasonlóval gyógyítjuk a hasonlót. Nagyon hígított anyagokat használnak, amelyeket a szervezet öngyógyító folyamatainak serkentésére alkalmaznak.

Reflexológia: A láb reflexzónáinak stimulálása révén a test más területeire gyakorolt hatás kiváltása. Az elve szerint az egyes zónák és pontok a test más részeivel vannak összekapcsolva.

Masszázs: Különböző masszázstechnikák alkalmazása a test fizikai és mentális állapotának javítására. A masszázs relaxáló hatással van az izmokra, segít a feszültség oldásában és a vérkeringés javításában.

Aromaterápia: Illóolajok használata a test és az elme egészségének támogatására. Az illóolajokat belélegzés vagy bőrápolás során alkalmazzák, és különböző hatásokat váltanak ki, például nyugtató vagy energetizáló hatást.

Kineziológia: Egy olyan módszer, amely a testmozgás és a manuális izomtesztelés kombinációját használja a test egyensúlyának és a stressz okainak feltárására.

 

Javasoljuk, hog feltétlenül iratkozz fel mindkét csatornára, hogy értesítést kaphass az újabb és újabb műsorokról.

 

Kattints ide a YouTube csatornához!

 

Kattints ide a Spotify csatornához!

A szerző