Barion Pixel

Az EGÉSZSÉGÉRTÉS Díj célja, hogy minden évben lehetőséget biztosítson a legjobb, leginnovatívabb egészségértést fejlesztő programok elismerésére, széleskörű megismertetésére, továbbfejlesztésére.

Ezt a díjat az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete támogatja. Az idei díj jelöltek között – meglepő módon – egy olyan pályázó is szerepel, akiknek a célja pont a gyógyszerek elkerülése.

Ez a Lázbarát applikáció, melyet egy teljes orvos-természetgyógyászati gárda hozott létre.

 

Kattints ide a szavazáshoz!

 

Mi a LázBarátTM program célja?

Időszerűnek tartjuk a lázzal kapcsolatos attitűd változását, jó gyakorlatok megismertetését.

A láztól való félelemés komfortra törekvés miatti indokolatlan gyógyszerhasználatugyanis a mai egészségügy egyik leggyakoribb jelensége.

A gyermekgyógyászatban a lázellenes gyógyszerek a leggyakrabban használt szerek.

Célunk a jelenlegi gyakorlat miatti egészségügyi veszélyeket és gazdasági terheket csökkenteni.

Ezért igyekszünk a természetes, optimálisan zajló lázjelenségéről a legújabb, bizonyítékokon alapuló tudományos ismereteket széles körben elérhetővé tenni szakemberek és laikusok számára.

Kutatásunkkal és tanácsainkkal a lázat elfogadó, azt hasznosnak tekintő hozzáállást kívánjuk támogatni.

Szakmai partnerek

A LázBarát applikáció szakmai partnerei a Pécsi Tudományegyetem, az Országos Mentőszolgálat, a Karolina Kórház Mosonmagyaróvár, a Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Szervezete, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet és Módszertani Igazgatósága, a University Witten / Herdecke.

Hogyan teszik, amit tesznek?

Hitelesen: a bizonyítékokon alapulószakirodalmat rendszeresen követjük. A felhasznált forrásokat megjelöljük. A honlap tartalma így folyamatosan frissül, bővül; az ismeretek változását követve.

Sokoldalúan: tájékozódunk és tájékoztatjuk olvasóinkat a szakmán belüli különböző nézőpontokról, tapasztalatokról. Ezért előfordul, hogy szokatlan, meglepő, eddig kevéssé ismert, vagy akár ismeretlen szempontokról írunk.

Elhatárolódunktudományosan nem bizonyított nézetektől, szélsőséges és megosztó megnyilvánulásoktól, a betegek biztonságát veszélyeztető attitűdöktől.

Egyéni, szakmapolitikai és gazdasági érdekektől mentesen, non-profit módon: Civil Support Közhasznú Nonprofit Kft.

Kik állnak a LázBarát applikáció mögött?

Egy közel 20 fős stáb: orvosok, egészségügyi, szociológiai és pedagógiai szakemberek, kiváló számítógépes progamozók és lelkes, tapasztalt szülők.

A kezdeményezés vezetője: Dr. Szőke Henrik Ph.D., csecsemő- és gyermekorvos, egyetemi adjunktus

Miért támogasd az Egészségértés Díj odaítélésénél a LázBarát applikációt?

Céljuk az, mint ami nekünk is itt a Naturportal-on, hogy elkerüljék az indokolatlan gyógyyszerhasználatot és maegtanítsák az emberek számára, hogy a láz nem ellenség.

Ha Te is támogatod a természtes módszereket, akkor támogasd ennek a díjnak az odaítélése során a LázBarát applikációt.

Figyelem! A közönségszavazás regisztrációhoz kötött és egyvalaki csak egyszer szavazhat.

 

Kattints ide a szavazáshoz!

 

A szerző