Barion Pixel

Az afrodiziákumok ősidőktől fogva az emberek segítői. Amellett, hogy jótékonyan hatnak az ivarszervekre, gyógyíthatják a meddőséget és a frigiditást is.

Az afrodiziákumok használati módjai:

Míg korábban a növények afrodisztikus hatásáért a bennük lakozó szellemeket tették felelőssé, ma ugyanezt az eredményt vegyi tartalmuknak tulajdonítják. Az afrodiziákumoknak a hatás érdekében azonban valamilyen módon érintkezésbe kell kerülniük az ember testével.

Az afrodiziákumok a legkülönfélébb módon juttathatók be az emberi testbe.

Az alkalmazás módja szerint:

Az elkészítés szerint forrázott, vagy kevert ital, pirula, fűszer vagy étel formájában vehető be.

A hatóanyag ebben az esetben a gyomron keresztül az altestbe jut, és mozgásba hozza azt.

Számos gyógynövényt, vagy gyógynövénykeveréket ezzel szemben meggyújtanak, és a füstöt belélegzik, vagy a dohányhoz hasonlóan beszívják. Így érik el az optimális afrodisztikus hatást. A belélegzett füst esetében legtöbbször illatanyagokról (esetleg feromonokról) van szó, amelyek a szaglóidegeken át az agyra hatnak. A beszívott füst esetében a tüdő abszorbeálja a hatóanyagot.

Sok afrodiziákum külsődleges használatra alkalmas. Számos olyan recept ismeretes, mely alapján kenőcs vagy olaj készíthető, amivel akár az egész testet, akár az altestet bedörzsölik.

Az afrodiziákumok fajtái:

  1. Növényi afrodiziákumok: mi most a kvízünkben ezekkel foglalkozunk, azoknak is a biztonságos változataival. Ősi idők óta alkalmazzák.
  2. Állati afrodiziákumok: szintén ősidők óta használatosak. Szarvak, tülkök, agancsok, bogarak, kétéltűek, hüllők porított részeit használják ezekre a célokra Kínában mind a mai napig. E téma kifejtését környezetvédelmi és állatvédelmi okok miatt mellőzzük. Sajnos ezen esztelen szokásnak tudható be például az elefántok és az orrszarvúk ész nélküli pusztítása és rengeteg faj kihalás szélére sodródása. A Naturportal-on védjük a környezetet, az állatokat, és nem támogatjuk semmilyen formában ezt a szokást sem.
  3. Ásványok és kőzetek világa: a kőzeteknek, ásványoknak, drágaköveknek, kövületeknek ősidőktől fogva mágikus erőt tulajdonítottak. A történelemben számos eset ismert, amikor királyok porrá tört drágaköveket használtak meddőség, vagy potenciazavarok kezelésére. Az ásványi anyagoknak az élő szervezetben játszott szerepét csupán az utóbbi évtizedekben fedezték fel. Ezzel foglalkozik péládul az ortomolekuláris medicína.

Hogyan csoportosíthatjuk a növényi afrodiziákumokat?

A feltételezések szerint valamennyi kontinensen több mint ezer növényt használnak afrodiziákumként. Legtöbbjüket orvosi, illetve fitokémiai szempontból egyáltalán nem, vagy csupán elégtelen módon vizsgálták meg.

A növényi afrodiziákumokat az alábbi módon csoportosíthatjuk:

  1. Afrodiziákumként széles körben ismert és elismert növény.
  2. Kulturális jelentősége és ismertsége valamely népre szorítkozik.
  3. Alkalmazása nagy elővigyázatosságot igényel, hallucinogén, narkotikus hatású, vagy nagy dózisban mérgező.

Kvízünkben csak az 1. csoportba tartozó növényeket sorolunk fel. A különféle kontinensek afrodiziákumait külön cikksorozat formájában tárgyaljuk majd.

 

 

SZERETNÉL MÉG JÁTSZANI? TOVÁBBI KVÍZEKHEZ KATTINTS IDE!

A szerző