Barion Pixel

Afrodiziákum – mit jelent pontosan ez a kifejezés? Amikor Aphrodité kiemelkedett a tenger habjaiból, bájos és gyönyörű volt – fiatal és egészséges. Nevének jelentése: “A habokból született.” Az istennő egy kagylóban látta meg a napvilágot, melyet Küprösz (Ciprus) szigetén sodort a partra a tenger. Az afrodiziákum anyagi, testi szinten izgató, élénkítő szereket jelent. Azonban jóval több ennél.

Az afrodiziákumok története:

Az afrodiziákumok “varázsszerek”, melyek elősegítik az örömteli szexualitást és gyógyítják a meddőséget. Ősidők óta alkalmazták őket, hiszen a fajfenntartás, a szaporodás ősi ösztön.

Indiában vadzsikaránáknak hívták ezeket a szereket. Kínában a működésképtelen alhasi szervek újra működőképessé tétele érdekében alkalmazták. Az ókori Egyiptomban is fogyasztottak ilyen növényeket hasonló célokkal.

Mágikus varázsszereknek is tartották őket.

Az afrodiziákum anyagok és a különféle szükségletek:

A Maslow-piramis szerint a létezésnek, a létszükségleteknek 5 szintje létezik. Hozzáteszem, hogy ezek tudati folyamatokat, tudatáramlásokat is jelölnek.

  1. szint: az ön- és fajfenntartással kapcsolatos ösztönök (éhség, szomjúság, ürítés, szexualitás kielégülés céljából)
  2. szint: biztonsági szükségletek (erkölcs, család, egészség, vagyon)
  3. szint: szociális szükségletek (valahová tartozás érzése, barátságok, intim szexuális kapcsolatok)
  4. szint: elismerés iránti szükséglet (önbecsülés, mások általi megbecsülés, mások tisztelete, mások általi elfogadás)
  5. szint: önmegvalósítás (kreativitás, spontaneitás, problémamegoldás, előítéletmentesség, reális látásmód, tudatosság)

Az afrodiziákum hatású anyagok egészen a 4. szintig hatnak, de mivel a Maslow-elmélet szerint az alacsonyabb szintek az alapját képezik a magasabb szinteknek, ezért, ha az alacsonyabb szükségletek nincsenek rendben, az ki fog hatni a magasabb szintekre is, mely anomáliákat fog okozni előbb vagy utóbb. Ezért tehát azt mondhatjuk, hogy az afrodiziákumok egészen az 5. szintig hatással vannak, az önmegvalósítás szintjére is. Ez azért is elmondható, mert az afrodiziákumok nemcsak a nemi szervekre, illetve izgató hatásuk révén a tudatunkra, hanem az általános erőnlétre is hatnak.

Mire hat az afrodiziákum?

Az afrodiziákumok gyógyíthatják a meddőséget, növelik a nemi potenciát. Meggyógyítják a működésképtelen alhasi szerveket. A jó afrodiziákum képes javítani a frigiditást és a meddőséget.

 

[forminator_quiz id=”18909″]

 

SZERETNÉL MÉG JÁTSZANI? TOVÁBBI KVÍZEKHEZ KATTINTS IDE!

A szerző