Barion Pixel

A jelgyógyászat alapelemei – A földsugárzások hatása.

Mi az a jelgyógyászat?

Mi a geopatikus sugárzás és miért káros az élő szervezetre?

A görög eredetű „geopathic” jelentése, geo = föld, pathos = betegség / szenvedés, szó szerint a „föld szenvedése”.

A geopathiás stressz kifejezést olyan negatív energiák leírására használják, melyeket más néven káros földsugárzásnak is neveznek. Lehetnek a Föld sugárzó energiái károsak, jók vagy semlegesek.

A földsugárzások, más néven az un. geopatikus sugárzási zónák a legkülönfélébb természeti, fizikai jelenségeket foglalják magukban.

Ezek a fizikai jelenségek például a Föld mágneses erőterének megváltozását idézhetik elő.

Ilyenek a vízerek, a mágneses mezőrácsok, mint például a globális vagy diagonális Hartmann – háló, a törésvonalak, stb. Ezek a jelenségek kedvező vagy kedvezőtlen hatást gyakorolhatnak a növényekre, az állatokra és az emberekre.

A Földsugárzások az élővilág sugár terhelésének kb. 60 %-át adják!

Környezetünk folyamatosan bocsájt ki különféle intenzitású sugárzásokat, melyek hatásai lehetnek hasznosak és károsak is.

Radiesztéták szerint, a betegségek 60-80 %-a összefüggésbe hozható a földsugárzásokkal.

Minél hosszabb ideig tartózkodunk a káros sugárzási zónákban, annál nagyobb a valószínűsége valamilyen krónikus betegség kialakulásának.

A geopatikus sugárzások káros hatásai összeadódnak, a legalább napi 4-5 órás sugárzási sávban való tartózkodás, 4-5 év alatt már diszharmonikus működéseket, krónikus fájdalmakat, szervi panaszokat, majd 8-10 év alatt súlyos betegségeket okozhatnak. Erre a problémára nyújthat segítséget a jelgyógyászat.

Az előző részben már említettük a víz szerepét az élet fenntartásában és információ hordozó képességét.

A földsugárzások egyrészt a szervezetben lévő vízre hatnak a folyamatos negatív információkkal.

Ennek eredményeként átstrukturálódnak a sejtek és a kötőszöveti rendszer. A másik út az idegrendszerre, az idegrostokra és a szervezet energetikai hálózatára kifejtett gátló hatás.

 

Jelgyógyászat – A geopatikus sugárzások típusai, a rácskereszteződések

 

Az egyik globális hálózatot, az un. Hartmann-hálót dr. Ernst Hartmann orvos és radiesztéziás szakember írta le először 1954-ben. (Valójában elsőként 1930-as évek végén Csalány Ferenc és dr. Hernádi Mihály egymástól függetlenül fedezte fel. A tudományos világ mégis a német geobiológus orvosról nevezte el 1956-ban.)

Ez a rácsszerű elektromágneses mező az egész Földet behálózza.

A Hartmann sugárzás a Föld pozitív és negatív mágneses erőtereinek a találkozási pontjain jön létre és egy északi-déli, keleti-nyugati irányultságú térrács rendszert alkot.

Hasonlóan kell elképzelni, mint a szélességi és hosszúsági fokokat a térképeken, azonban ez a rácsszerkezet sűrűbb annál, átlagosan a mi földrajzi szélességünkön kb. 2,4 x 2 m-es négyzetrácsokat alkot, a sávok szélessége 25-30 cm.

A legveszélyesebbek a kereszteződések, ezeken a helyeken a legerősebb a sugárzó zónák interferenciája, térörvénye és az egészség károsító hatása.

 

A Hartmann sugárzás hatásai

 

Általában gyulladásos betegségek. Ha fejet érinti a sugárzás hosszabb időn keresztül, fejfájás, idegesség, látás és halláskárosodás, ha a szív- és tüdő tájékon akkor ritmuszavar, vérnyomás növekedés és krónikus megbetegedések, például légúti problémák, ha a has területén akkor a hasnyálmirigy betegségei, cukorbetegség, gyomorsav problémák, epe- és májfunkció zavarok, ha az alhason, akkor kismedencei problémák, például nőknél meddőség, vagy koraszülés jelentkezhet.

Általában jellemző az adott gerincszakasz (nyakmerevség, hát fájdalmak, deréktáji panaszok, lumbágó), vagy a sugárzás területébe eső ízületek problémái (csípőízület-térd-könyök-váll reumás- és ízületi gyulladásai).

Mivel a káros sugárzások hatása az évek alatt összeadódik, úgy gondolnánk, hogy elsősorban az időskorúak az érintettek.

Valójában az újszülöttek is a kritikus csoportba tartoznak.

Ugyanis a kisbaba 2-3 hónapos koráig mozdulatlanul tölti a nap java részét, ott ahova leteszik.

Ha éppen Hartmann-sávba kerül, képtelen nyugodtan aludni, éjszaka szüntelenül sír és az alvása nappal a déli órákra korlátozódik, amikor a leggyengébb a Hartmann sugárzás hatása.

 

Jelgyógyászat – Curry-rács hálózat

 

A dr. Manfred Curry által felfedezett rácshálózat hasonló a Hartmann hálóhoz, de ennek sávjai 45 fokos szöget zárnak be az észak – déli iránnyal.

Nagysága kb. 3,5×3,5 méter és 30-50 cm széles a sávja, sűrűsége északról és délről az egyenlítő irányába csökken, ugyanúgy mint a Hartmann háló elemei.

Itt is a rácsok kereszteződési pontjai jelentenek problémát szervezetünknek. Közép-Európában kb. 2-4 méterenként található egy-egy ilyen kereszteződési pont.

Ezek a sávok csak az arra érzékeny embereknél okoznak problémát.

A kereszteződés rezonanciája, ha a fejen megy keresztül, főleg az idegrendszerre hat (pánikbetegség, fejfájás, idegesség, látásromlás).

A testen a kereszteződések hasonló hatásúak, mint a Hartmann kereszteződések.

 

Ley vonalak

 

Az angol Alfred Watkins munkássága nyomán kapták ezek az energia-áramlási csatornák a Ley-vonalak elnevezést (újabb kutatók; I. T. Sunderson, Ny. Goncsarov, P. Devereux).

A Föld különböző tájain más-más a nevük; Istenek ösvényei, Sárkány-vonalak, Tündérösvények, Magyarországon Szent György vonalak stb.

Általában búcsújáró helyek, vagy csodálatos látomások, jelenések, illetve gyógyforrások helyszínei, (pl. Stonehenge, Lourdes).

A vonalak átlagos szélessége minimum 2 m, de mértek már 20 métert is.

A vonalak mentén elektromos töltésáramlást is kimutattak.

A Ley-vonalak rendszere szorosan összefügg a föld mágneses térével, a naptevékenység, a földmágnesesség változás hatására a vonalak energiatartalma is ingadozik, de a fővonalak helye hosszútávon megmarad, állóhullámokként viselkedik.

Átmenetileg lehet serkentő, élénkítő hatású, de állandó tartózkodásra nem alkalmas.

A jelenséget túltöltődésnek hívják, mely az idegrendszer egészére hat, migrén, fejfájás, idegesség fordulhat elő, megemelkedik a vérnyomás, változik a hormon háztartás, hasnyálmirigy-, szív-, érrendszeri-, vastagbél problémák léphetnek fel, a végtagokon ödéma, izomhúzódások, görcsök.

A gyerekek ezt a túltöltődést aktivitással, állandó mozgással próbálják meg levezetni.

 

Jelgyógyászat – A vízerek geopátiás hatása

 

Ide tartoznak a földkéreg mélyében futó természetes folyók, patakok, erek, de nem tartoznak ide a mesterséges vízvezetékek, csatornák stb.

A vízerek helye ritkán változik, erre leginkább geológiai események, például földrengés esetében kerülhet sor.

Ahol a víz áramlása súrlódást idéz elő a földkéreggel érintkezve, megváltozik az elektromágneses erőtere.

A vízérsugárzás gátolja a sejtek és a szervek működését vagy túlműködéseket okoz, például a vízér kereszteződés, vagy a dupla vízér.

Az összes geopátiás sugárzás közül ennek a legerőteljesebb a hatása az élő szervezetekre.

A következő betegségekkel hozták eddig összefüggésbe; leukémia, Parkinson-kór, sclerozis multiplex, veseelégtelenség, Bechterew kór, továbbá gyomorvérzés, érszűkület, tüdőbetegség, asztma, szürke hályog, lábon vérellátási-, ízületi problémák, reuma. A kezdeti panaszok legfőbb jellemzője a kimerültség és a fáradtság.

 

Törésvonalak és geológiai rések

 

A törésvonalaknál a különféle, a földkéregben található anyagok potenciálkülönbségükből adódóan szintén módosítják a természetes földmágnesességet.

A törésvonalak lehetnek láthatók vagy láthatatlanok.

A geológiai repedések, rések lehetnek egyben vízerek is. A vonalak alakja változatos, kiszámíthatatlan, de lehet kagylós is.

Általában 1-2 cm szélességűek, de előfordulhat ennél szélesebb is.

Fejen jellemző a pánikbetegség, idegesség, halláskárosodás, látásromlás, rossz és gyakori álmok.

Mellkason a tüdő megbetegedései, szívritmuszavar, de mozgásszervi- és gerinc problémák is megjelenhetnek.

Földrengések, földmozgások után célszerű ellenőrző méréseket végezni, mert törésvonalak helyzete megváltozhat.

 

Jelgyógyászat  – Mik a vortexek?

 

A vortexek energia örvények, általában balra forgató spirális hullámok, amelyeket különböző földsugárzás típusok (Ley, Hartmann, Curry, törésvonal, vízér) találkozása és egymásra hatása hoz létre.

A vortex középpontja a vízérnél is károsabb az élő szervezetekre.

 

Nők, gyerekek, idősek

 

A geopatikus zónák elektromágneses káros hullám kisugárzása megzavarja a test normális elektromágneses viszonyait, önszabályozó mechanizmusait.

A sejtszintű kommunikáció blokkolódik, a testet egy diffúz káros elektromágneses hullám „zaj” zavarja folyamatosan, ez negatív hatással van a szervek működésére is.

A nők a Föld mágneses terének változásaira különösen érzékenyen reagálnak, mert hormonális rendszereik sokkal érzékenyebbek, mint a férfiaké.

Fogamzó képességüket, a petefészek működését, a peteérés folyamatát is döntően befolyásolják a káros földsugárzások.

A nők mellett a gyerekeket érinti legérzékenyebben a földsugárzás, szervezetük fejlődőfélben van.

Éjszaka gyakran sírva ébrednek, rémálmaik vannak és megmagyarázhatatlan okok miatt kiesnek a kiságyból, az ágy egyik végébe húzódnak, csikorgatják fogaikat, problémáik vannak a tanulással és nehezen tudnak koncentrálni, a nehezen kezelhető gyerekek közé tartoznak az iskolában, hiperaktívak, figyelem hiányosak.

Felnőtteknél az élet során változik a terhelhetőség és az önszabályozó funkciók hatékonysága, ezért változik a földsugárzásokkal szembeni érzékenység is.

Lehet valaki sokáig panaszmentes, de egy idő után a negatív sugárzások hatása összeadódik, a szervek harmonikus működése felborul, és egyre nehezebben tudjuk kiegyenlíteni a különféle eredetű stressz-hatásokat, megjelenik a krónikus betegség.

 

A geopátiás sugárzások kiküszöbölése és a jelgyógyászat

 

A geológiai jellegű zavaró mezőket nem lehet egyszerűen megszüntetni.

Fenntartással kell fogadni a különféle „árnyékolási” módszereket, pl. a parafából készült matracokat, stb.

A vasbeton építkezés nem árnyékol, csak összezavarja a sugárzásokat. Egy garantált megoldás létezik, ha fennáll a negatív sugárzás, át kell helyezni a fekhelyünket, meg kell változtatni a szoba berendezését.

A zavarómezők felkutatásában az inga – különösen az un. „Bioindikátor” különleges, központi helyet foglal el.

 

Hogy jelzi a bioindikátor a földsugárzást?

 

A bioindikátor megbízható segédeszköz a föld sugárzási viszonyainak felderítésében.

Ha a jobb kezünkben tartjuk és a bal tenyerünket a föld felé fordítjuk, akkor a pálca elkezd kilengeni.

Mindegy, hogy hol, milyen helyen állunk valamilyen határozott mozgást mutat.

Valójában a bioindikátor azokat a jelzéseket erősíti fel, melyek a tenyerünkön keresztül a testünkbe érkeznek. Ha rendszeresen használjuk, akkor az érzetek tudatosulnak és már segédeszköz nélkül is megérezhetjük a földsugárzás változásait.

Mindez csak gyakorlás kérdése, az alapképesség mindenkiben benne van.

Ha folytatjuk a mérést, egy lépést teszünk előre és figyeljük a pálca mozgását, majd megint egy lépést és így tovább, amíg például a lakásunkat fel nem térképezzük.

Célszerű a mérés megkezdése előtt egy alaprajzot készíteni és a mérési eredményeket azon bejelölni; balra forgás, jobbra forgás, vízszintes – függőleges mozgás.

Ezután elkészíthetjük lakásunk geopátiás térképét. Egészségre ártalmasak azok a területek, ahol a pálca balra forgó, vagy még inkább, ha függőleges mozgást végez.

A mérést másnap, majd harmadnap ismételjük meg, ha a káros területek nem változtak, akkor mindenképpen célszerű a lakás átrendezése.

Elsődleges az ágy helyzete, mert életünk közel 1/3-át ott töltjük, a másik pedig, ha otthonülő munkát végzünk az íróasztalunk, székünk pozíciója.

A lakás ilyetén átrendezése a legjobb módszer a káros földsugárzás elkerülésére.

Ugyanakkor munkahelyünkön – ha ülőmunkát végzünk, ahol szintén hosszú órákat töltünk helyhez kötve ­- szintén célszerű lenne a földsugárzási viszonyok felmérése.

 

Jelgyógyászat – A kereszt mintázat megszünteti a káros földsugárzást?

 

Felmerül a kérdés, ha a földsugárzás mérhető, a lakás átrendezhető, az ágy áthelyezhető, akkor mi értelme van például a Körbler által feltalált és az elmúlt több, mint 25 évben ezrek által használt keresztmintás lepedőnek.

Ennek magyarázata egyszerű. A keresztek formája egy energiaáramlás örvényt hoz létre, mely minden rajta keresztülhaladó sugárzást módosít, szétszór.

A hangsúly a „minden” szón van, nincs tekintettel a sugárzásoknak, az elektromágneses hullámoknak, az élő szervezetre kifejtett hatására.

A kialakuló örvény ugyanúgy szétszórja a káros és a nem káros hullámokat is, ezáltal egy energetikailag semleges teret hoz létre.

Erich Körbler is erre a célra javasolta, olyan helyszínekre, ahol nincs lehetőségünk az átrendezésre, de mégis nyugodtan szeretnénk pihenni, ilyenek a szállodák és a kórházak elsősorban.

 

A Körbler-féle elektromágneses sugárzást átalakító lepedő.

 

A sötétnarancs-sárga színnel nyomott pamutlepedő a földsugárzás módosítására, kiszűrésére szolgál.

Erich Körbler az elektromágneses sugárzásról és a finom energiákról szóló elmélete szerint –  amiért 1989-ben Brüsszelben megkapta az Eureka Gold Medal-t, az európai tudományos kutatási díjat –  a nyomtatott minták elrendezésének köszönhetően, a lepedőn a geopatikus sugárzás nem tud keresztül hatolni.

Energiaelméletének ez volt az első gyakorlati alkalmazása, ez egyben az orvoslás új korszakának kezdetét jelentette, melyben az ingerekre adott válaszreakciók állnak a gyógyítás előtérében.


A cikk szerzője: Dr. Csiszár Róbert az „Információs Gyógyászat – alkalmazása a mindennapokban” c. könyv írója.

További információk: https://informacios-gyogyaszat.hu/

Facebook: Körbler Társaság

korblertarsasag@gmail.com

A szerző