Barion Pixel
Az ember mindig a csoda várásában van.
Nincs megelégedve a természetes táplálkozás, a testedzés és a böjt eredményeivel, amelyek önmagukban is csodálatosak, hanem olyan megnyilatkozások után kutat, melyek számára érthetetlenek.
Azok, akik tele vannak nyavalyákkal és korukhoz képest túl öregnek érzik magukat, gyors és egyszerű úton akarnak egészséghez és fiatalsághoz jutni.
Pedig tudni kell, hogy az egészségért meg kell dolgozni! Azt nem lehet megvásárolni. Tisztába kell lenni a Természet törvényével.
gátizom torna, mozgás, gimnasztika, nő, női torna

Hol van a csoda?

A természetes táplálkozás, a rendszeres böjt, a testedzés javítják a keringést és az emésztést, feszessé teszik a bőrt és az izmokat, egy szóval kortalanságot biztosítanak számunkra.
Le kell szokni káros szenvedélyeinkről! Ilyenek például a sós ételek, a kávé, a dohányzás, az alkohol, a fehér cukor, a vitamin és ásványi anyag nélküli káros ételek.
És hogy állunk az akaraterő kérdésével?  A testünk nem tud gondolkodni, csak a fejünk.
Pozitiv gondolkodással le lehet szokni a testünk káros szenvedélyeiről!
sós víz, pohár, klór

A böjt csodálatos hatása

A böjt kulcs a Természet energia raktárához.
Minden sejtet, s minden szervet elér és életerőt ad az egész testünknek. Senki sem böjtölhet a másik helyett. Senki sem ehet a másik helyett.
Az átlag ember nincsen tudatában annak, hogy szervezetének belseje milyen szörnyen piszkos.
Mindezt a túlevés, az állandó “hobby evés” és sok esetben a holt, táperejétől megfosztott ételek fogyasztása okozza.
így a hosszú évek során mérgek és mérgező hulladékok halmozódnak fel a szervezetünkben.
S akkor jön az a titokzatos, lappangó, “ismeretlen nyavalya”, amitől a szervezet valamiféle robbantással akar megszabadulni.
Ezt az állapotot hívjuk mi betegségnek.
A testi-lelki bajok mind akkor kezdődnek, amikor a testünk “életereje” a normális szint alá esik.

Az emésztés csodája

Amikor táplálkozunk, az étel végighalad testünkben, az ételt megrágjuk, megemésztjük, majd szervezetünk eljuttatja azt a megfelelő helyekre, miközben a káros anyagokat kiszűri, semlegesíti.
Négy nagy szervünk van, amely szervezetünk salakanyagoktól való megtisztítását végzi: a belek, a vesék, a tüdő és a bőr.
Ahhoz, hogy ezek a szervek tökéletesen műkődjenek, a testnek magas “életenergia” szintet kell felhalmoznia, mert testünk megtisztítása energia felhasználással jár.
Hatalmas “életenergia” mennyiséget igényel a magunkba tömött nagy tál ételek feldolgozása és keresztülhaladása az emésztőcsatornán. Ez önmagában egy mintegy tíz méter hosszú rendszer, amely a szájtól a végbélig tart.
Nagy “életenergiát” igényelnek a vesék, miközben 2 millió szűrőjükön áthalad az elfogyasztott folyadék.
Ugyanúgy  nagy energia-felhasználó  a máj és az epehólyag is, amikor kémiai energiával átalakítják az ételt, hogy a milliárdnyi sejt hozzájuthasson táplálékához.
Nagy “életenergia” szükséges  a tüdőnek is, hogy a szervezetet ellása oxigénnel és megtisztitsa a testben lévő 5-8 liter vért a káros széndioxidtól.
Nagy “életenergiát” igényel  a bőr munkája is. 96 millió pórusával azon fáradozik, hogy megtisztítsa a testet a mérgektől nedvesség és izzadás formájában.
Benjamin Franklin tanácsát fogadjuk meg, hogy miénk lehessen a csoda, és hogy önmagunkon tudjunk segíteni
“Hogy életed megnöveld, ételedet kell csökkentened,
 Mert ki az erős? Az, aki legyőzi rossz szokásait.”

A szerző