Barion Pixel

Szakértőnk tollából: Franyó Anna

Biztosan észrevetted már, hogy megváltozik a testtartásod, amikor elfáradsz, vagy valami nyomja a lelked. Ugyanígy változnak az írásodban is bizonyos vonások, ha túlhajtod magad vagy tartós stresszben élsz.

Vészjelek az írásban: Lefelé tartó sorok

Ha írsz pár sort egymás alá és azt látod, hogy a sorok vége lefelé tart, akkor biztos lehetsz benne, hogy kevés az energiád. Ha ehhez betűtévesztések, lehagyott ékezetek társulnak, akkor sajnos a legjobb úton jársz a teljes kimerülés felé. Lassíts és iktass be pihenőnapokat, keress töltődésre alkalmas programokat, adj magadnak én-időt!

Letört végvonalak

Amikor a betűk végvonalai eltűnnek, úgymond „letörnek”, akkor kezdd el ápolni a lelked. Nézd meg mellé azt is, milyenek az „a” és „o” betűid, amik a legtöbbet mondják el rólad. Szép, egészséges, kerek egészek? Vagy itt-ott behorpadnak, netán alig látszanak? Ebben az esetben mindenképpen ideje van nálad egy önismereti, önfejlesztő hétvégének.

Jajkiáltó „J”, mint vészjelek az írásban?

Hallottál már a „jajkiáltó j” betűről? Ha a kicsi írott „j” betű egy egyenes vonallá változik az írásodban, akkor ez egyértelmű jele annak, hogy olyan helyzetbe kerültél, amiből egyedül nem találod a kiutat. Feltétlenül nézz magadba és mérd fel a lehetőségeidet, keresd meg az erőforrásaidat. Ehhez nagy segítséget nyújthatnak a szimbólumkártyák vagy éppen egy grafológiai elemzés.

Összeakadó sorok

Az írásodban összeakaszkodnak a sorok, azaz az alsó és a felsőzónás hurkok egymásba érnek? Például egy „g” beleér az alatta levő sor „l” betűjébe? Akkor te egy harcos lélek vagy, aki nehezen vagy egyáltalán nem tud bizonyos helyzetekkel megbékélni. Keress megoldásokat, építs ki stratégiákat arra az esetre, amikor fejjel rohannál a falnak. Helyette gondold át még egyszer, érdemes-e konfliktusba keveredned amiatt a dolog miatt.

Mindenkinek vannak olyan szakaszok az életében, amikor elöntik a problémák és ideig-óráig nem talál belőlük kiutat. A legfontosabb azonban, amikor úgy érzed, nem bírod tovább, kérj segítséget – itt vagyunk.

A szerző