Barion Pixel

Császi András egészségfejlesztő természetgyógyász életét gyerekkora óta a természetes gyógymódok szövik át, hiszen Magyarország leghíresebb természetgyógyásza mellett cseperedett fel. Gyakorlatilag egész életében természetgyógyászattal foglalkozott.

A biorezonancia területén 2005 óta oktat, fejleszt és vizsgáztat: az elmúlt években közel 20.000 kliens révén szerezte a tapasztalatait.

Császi András 9 természetgyógyászati szakvizsgával rendelkezik és mind a 9 szakból vizsgabiztos és szakértő is.

 

Naturportal: Mely tárgyakból rendelkezel vizsgáztató tanári jogosultsággal?

Császi András:

Köszönöm a kérdést. Mesteremhez hasonlóan ezekben: Alternatív Fizioterapeuta (AFI), Akupresszőr (AKU), Alternatív Mozgás és Masszázsterapeuta (AMM), Bioenergetikus (BIO), Életmódtanácsadó és Terapeuta (ÉTT), Fitoterapeuta (FIT), Fülakupunktúrás Addiktológus (FÜA), Reflexológus (REF), Szemtréner (SZT), alap Egészségügyi modul és alap Természetgyógyászati modul. A fent említett összes szakból az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) szakértői névsorban is megtalálható vagyok. 

Egyetemi diplomával is rendelkezem egészségügy területén és jelen pillanatban is az Óbudai Egyetem Orvostechnikai eszköz gyártási és – forgalmazási minőség és megfelelőség biztosítási szakember képzésen tanulok és államvizsgára készülök mint táplálkozástudományi szakember.

VitalitásBolt, Béky László természetgyógyász

Naturportal: Hol oktatsz jelenleg, hol találnak meg Téged a hallgatók?   

Császi András:

Több helyen is találkozhatnak velem a hallgatók. Folyamatosan meghívott vagyok a Mandelay Kft. által szervezett konferenciákon (SCIO/Mandelay Q9 orvostechnikai biorezonanciás készülékek) és meghívott előadó vagyok Integratív és Funkcionális Táplálkozási Ismeretek képzésen is. Saját Youtube csatornán (Vitalitás YouTube csatorna) is sok videóban tanítom az embereket. Emellett a Naturportal Magazinnal közösen csinálunk egy oktató jellegű Podcast műsort is. 

Naturportal: Milyen természetgyógyász képzésben működsz még közre?   

Császi András:

Az elmúlt 10 de inkább 15 év folyamán állandóan azt sulykolták belém, hogy egyszer eljön az idő és nekem a saját lábamon kell megállni és helytállni az oktatás területén is. Az eddig megszerzett tudást tovább kell vinni.

Nem egyszer kaptam azt a feladatot, hogy gyere ülj ide a helyemre és érezd át annak a felelősségét, hogy majd innen kell személned azt amit most közösen többed magaddal építünk.

Sokszor lettem előadások előtt bemutatva, mint természetgyógyász tanár azért, hogy érezzem a súlyát annak amit éppen szerettem volna tanítani.

Az utam nagyon sok esetben úgy volt egyengetve, hogy nem is vettem észre, csak évvekkel később szembesültem vele, hogy nem a véletlen sodorta velem szembe azokat a lehetőségeket.

Mit is jelent ez?

Tinédzserként rengeteg energiával rendelkeztem és minden rosszban és jóban benne voltam: akkortájt kerültem kapcsolatba a keleti harcművészetekkel és így az energetika rendszerével is hiszen ennek szerves része volt a Chi-kung, a Thai Chi is és a keleti gyógyászat több eleme.

Később csatlakozott az edzések mellé a konditerem is ahol elvárás volt, hogy megismerjem a test izomzatát és annak működését. Így szépen lassan tudva tudatlanul fejlődtem.

Sok esetben meghívtak tanfolyamokra, ahol az előbb felsorolt élményekről kellett előadást tartanom és ezzel nyílt ki a világ a tanítás irányába is.

Több természetgyógyászati iskolába kértek fel különböző előadások megtartására.

Ezeken a tanfolyamokon nagyon sok meghívott előadó mellett Kállai Magdolna és magam tanítjuk meg a hallgatókat a természetgyógyászatban az első lépéseire.

Mindenkit felkészítünk arra, hogy szuper vizsgát tudjon tenni, de már most szembesüljön a szakmai életben tapasztalható nehézségekkel is.

Ezért a tanfolyam az elmélet mellett az életre is felkészít.

Naturportal: Hosszú évek gyakorlatát követően lesz-e saját képzésed?   

Császi András:

Tanár úr mellett nőttem fel, ez azt jelenti, hogy körülbelül 4-5 évesen édesanyám révén kerültem vele kapcsolatba. Így folyamatosan szinte mindig ott voltam a rendelőben és akarva-akaratlanul szívtam magamba a tudást.

Az összes tanfolyamon ahol tudtam részt vettem és az összes gyógynövényes vagy energetikai túrán, táboron fellelhető voltam.

Utolsó alkalommal amikor még személyesen találkoztam vele a lelkemre kötötte, hogy vigyem tovább a tudást és azt a szemlélet módot, amit Ő képviselt a magyar természetgyógyászatban.

Mondhatnám, hogy a mérhetetlen tudását nem lesz egyszerű feladat tovább vinni, de mindent megteszek, hogy a tudást a hosszú évek alatt felhalmozódott saját tapasztalattal adjam tovább.

Nem voltam felkészülve, hogy ilyen gyorsan egyik napról a másikra helyt kell állnom, de visszagondolva hosszú évek óta erre tanított, még ha néha ezt nehézségként éltem meg.

Ma már tudom és értem, hogy ez volt a stafétabot átadás.

Amikor a törvényi szabályozások változtak, akkor sokat segítettem neki megfelelni az új szabályozásnak és ekkor biztatott, hogy engedélyeztessem a saját képzőhelyi jogosultságomat is.

Így esett, hogy megalapítottam az Ő közreműködésével és segítségével a Vitalitás Természetgyógyászati Oktatóközpontot.

Sok hallgatója volt, aki saját iskolában viszi tovább a tudást és most nekem is itt az idő, mint utolsó tanítványnak saját lábra állni és vinni tovább mindazt amit az elmúlt 35 évben tanultam tőle és mellette.

Nagyon hálás vagyok azért, hogy a ma ismert legnagyobb nevek közül nagyon sokat ismerek személyesen és nagyon jó kapcsolatban vagyok ezekkel az előadókkal. Így a saját iskolámban is számíthatok a segítségükre.

A teljesség igénye nélkül – elnézést kérve, ha valaki kimarad – de a lista mérhetetlenül hosszú: Mester Károly, Daróczi Zoltán, dr Szőke Henrik, dr Csomai Zita, Jankovszky Sándor, Czető Ágnes, dr Várhalmi Miklós, Prof. Dr. Boros G. László, dr Gombkötő Andrea, dr Körmendy Rácz János és sorolhatnám.

Fontosnak tartom, hogy a lehető legmagasabb színvonalon adjuk át a tudást. Ezért úgy döntöttünk, hogy az elméleti oktatás online történik, hogy bármikor visszanézhető legyen az anyag. Így nem kell azzal küszködni, mint egy egyetemi képzés során, hogyha nem jegyzetelsz, akkor gyorsan lemaradsz. Mellette ott lesznek a személyes találkozók, ahol a gyakorlati részt is el lehet sajátítani.

Fontos a kötelező tábort is megemlíteni, melynek a személyes előadások mellett terepi gyógynövényismeret és energetikai gyakorlatok is a részét képezik.

Nem az a célunk, hogy valaki megfeleljen a vizsgán, hanem hogy megfeleljen mind a vizsgán mind az életben is.

Naturportal: Hol lehet a természetgyógyászati tanfolyam felől érdeklődni, arra jelentkezni?   

Ha valakit érdekel a természetgyógyász oktatás, akkor az alábbi gombra kattintva tud feliratkozni a listára, hogy küldhessük neki az aktuális információkat.

 

Kattints ide a Vitalitás Természetgyógyászati Oktatóközpont hírleveleire való feliratkozáshoz!

A szerző