Barion Pixel

Fenntarthatóság – Gondolataink és aztán tetteink formálják a valóságot. A jelent és a jövőt.

A közös cél és értékrend azonnal összekapcsol.

Legutóbbi bemutatóprogramunk kapcsán jelenkezünk néhány számunkra is inspiráló gondolattal.

Hisszük, hogy értő fülekre találva sokakat motivál együttműködésre, kollaborációra és hogy mielőbb értékes lépéseket tegyen a fenntarthatóság irányába. Így mint egyén, és mint az adott közösség tagja, akár egy egész szervezet mindennapjait megváltoztatva és valódi javulást elérve közös sikereink terén egy jobb, élhetőbb életért.

Komoly és mély hatással volt a világunkkal kapcsolatos amúgy is érzékeny gondolataimra a COLLAB Mentoring SDGs Game Fenntarthatósági Workshopja melyet Fodor Zsuzsanna facilitált és Buzás Zsuzsanna moderált az ESG kapcsán.

Személyiségemből adódóan nem játszom közösségi – társas játékokat, azonban itt valami megtört, valami történt. Minden mindennel összefügg, testünk alkotóelemei az univerzum építő kövei. Kölcsönhatásai a mi
láthatatlan részünk mozgatórugói is. Nem vonhatjuk ki magunkat a mindent működtető élmény alól. Ez pedig maga az élet.

A játék óta töprengek az ott átélt, hallott, játszott, ám mégis valódi élményeken. A demón a játszótársak idegenek voltak, ám a közös cél és értékrend azonnal közeli kapcsolatot adott mindannyiunk számára.

A játék valós és a világunk jelenlegi eseményeibe helyez.

fenntarthatóság workshop, környezetvédelem

Ez egy játék, ami valóban nem játék

Gondolataink és aztán tetteink formálják a valóságot. A jelent és a jövőt.

Jelenlegi világunk mindennapjai közel 8 milliárd ember gondolatainak valósága. Össze vagyunk kötve. Sokszor felfoghatatlan, hatalmas és összetett folyamatok zajlanak, azt érezzük ezekre nincs hatásunk, bármit teszünk, nincs értelme. És akkor játszani kezdünk, eleinte valóban szorít a tehetetlenség, a felfoghatatlan.

Emberi tulajdonságok, félelmek és bátorság, mélységek és magasságok, bánat és öröm, kétségbeesés és remény két és fél órában. Katarzis.

Elérni a célt, legyen az bármi is, rájönni, hogy a pénzeddel semmire nem mész, miközben az időd rohamosan fogy, ám mégis dönthetek, dönthetünk úgy, hogy sosem késő jót tenni. Idegen emberek döntenek azonnal úgy, hogy bármi történik, mindennél fontosabb, hogy együtt képesek vagyunk változtatni.

Az alapot, a gondolkodás képességét és annak szervét megalkották az univerzum alapjai, amelyek szerencsére megváltoztathatatlanok. A játék eseményei azonban ember alkotta módszerek eszmék, vagyis
megváltoztathatóak.

A társadalom és környezet kárára növelt gazdaság jó döntések hatására a maga szintjén maradva is megengedi, hogy egyensúlyba hozzuk a gazdaság-környezet-társadalom egységét.

Az ember önmaga egy tökéletes teremtő lény.

fenntarthatóság workshop, környezetvédelem

Rajtunk múlik. Minden. Mindig.

Az igenis fontos egyéni döntéseinken és vele párhuzamosan a közös, előremutató gondolkodásunkon.

A természet módszereit alapul véve, tőle tanulva mindenkinek jut minden, ha a jelenlegi, emberi világunk hatalmasra nőtt ego-ja helyett egy átgondolt, boldogságban rezgő bolygót hangolunk mindannyiunk
számára.

Ennek minden paramétere ismert.

Közösen képesek vagyunk változtatni.

Referencia: Zsolnai Balázs, okl.kertészmérnök, növényorvos, Compocity TM

Gondolkodjunk és cselekedjünk együtt. Kollaboráljunk.
fenntarthatóság és én – és te és ti

Érdeklődni lehet: Buzás Zsuzsanna 06307602123, hello@collab-mentoring.com

A szerző