Barion Pixel
Herczeg TG. Andrea a Csak a Mentes márka alapítója elkötelezett híve a mentes életmódnak, a kiváló hangulatú fesztiváloknak, valamint a JÓ marketingnek. Ő felelős a Csak a Mentes Magazinért, a Csak a Mentes kupon napokért, valamint a karantén alatt is zavartalanul működő Csak a Mentes Fesztiválok szervezéséért.

Naturportal: Hogyan jött a Csak a Mentes weboldal ötlete? Te magad is étel intoleranciával, vagy valamilyen speciális diétával élsz?

Herczeg TG Andrea

Én személyesen nem vagyok érintett, bár elég tudatosan étkezem. Az ötlet onnan jött, hogy lassan 10 éve dolgozom a mentes világban marketingesként, folyamatosan az ételérzékenyek felmerülő problémáira reagálva, így jött az igény arra is, hogy legyen hazánkban egy kifejezetten mentes termékeket felvonultató rendezvénysorozat is. A rendezvényekhez elkészült a weboldal, majd aztán pár hónap után a nyomtatott magazin, séf verseny és egyebek. Igazodunk az igényekhez, nyitottak vagyunk új utakra lépni.
 
Naturportal: Mivel kezdődött a mentes vállalkozásod? Mi volt az első, amivel foglalkozni kezdtél? 
 

Herczeg TG Andrea

Első körben a rendezvények szervezése foglalkoztatott a legjobban. 2017 decemberében egy karácsonyi vásárral indult el a mi sztorink. Az évek folyamán ez bővült sok más projekttel, aminek köszönhetően piacvezető brand lett a Csak a Mentes, hiszen egyedüliként fogja össze a mentes témát ennyire komplexen.
 

Naturportal: Milyen speciális diétákkal foglalkozik a Csak a Mentes weboldal?

 

Herczeg TG Andrea

A fő célkitűzés a gluténmentes, cukormentes, laktózmentes termékek felkutatása volt. Persze hamar kiderült, hogy jóval nagyobb segítségre van szükség ebben a szegmensben, így bővült a repertoár a vegán élelmiszerekkel, natúrkozmetikumokkal, környezettudatos termékekkel, öko tisztítószerekkel, egyéb tudatos életmódhoz köthető szolgáltatásokkal.
 

Naturportal: Hogyan tud segíteni ez a weboldal a speciális diétát folytatóknak? 

 

Herczeg TG Andrea

Elsődleges feladatunk, hogy felkutassuk a hazánkban fellelhető mentes termékeket, szolgáltatásokat. Minden hozzánk bekerülő céget ellenőrzünk, nem szeretnénk megtéveszteni senkit, hiszen ebben a témában a hitelesség és a megbízhatóság a legfontosabb, nem játszhatunk mások egészségével. A termékek bemutatása rendezvényen, magazinban vagy az online felületünkön történik. Ezen kívül szakértői csapatunkkal folyamatos edukáció zajlik, előadások, cikkek, vagy workshop keretein belül. Weboldalunkon kereshetnek mentes helyeket, recepteket és árakciókat is, melyekkel a hétköznapokat szeretnénk segíteni.
 

Naturportal: Melyik a legnépszerűbb Csak a Mentes felület?

 

Herczeg TG Andrea

Amit a legjobban szeret mindenki, az a személyes kapcsolódás, feltöltődés, ezért a rendezvényeink a legnépszerűbbek. A nyomtatott magazinunkból nem győzünk eleget nyomtatni, olyan szinten kapkodják el a terjesztési pontokról. Az online felületeinken pedig egyre nagyobb az aktivitás. Van zárt csoportunk is, ahol már lassan 5 ezren vagyunk, ez egy családiasabb légkör, bátran kérhetnek segítséget, vitathatnak meg témákat a tagok.
 

Naturportal: Mennyi időközönként jelenik meg a Csak a Mentes Magazin és hol érhető el?

 

Herczeg TG Andrea

A magazin évente háromszor jelenik meg, tavasszal, nyáron és karácsony előtt. A terjesztési pontjaink nagy része egyelőre Budapesten van, de partnereink segítségével egyre több vidéki városba jut el. Elérhető online pdf verzióban is, így bárhonnan bele lehet olvasni, amiért nagyon hálás az olvasótábor.
 

Naturportal: Mennyi mentes céggel álltál már kapcsolatban az évek során, akik valamilyen módon megjelentek az online, offline felületeken, vagy a rendezvényeken?

 

Herczeg TG Andrea

Nagyon sokkal, biztosan 1000 fölötti ez a szám, mert sokan csatlakoznak újként hozzánk minden évben, de sokan morzsálódnak le menet közben, vagy szűnik meg a vállalkozásuk. Szerencsére mindig többen kezdenek bele, mint akik abbahagyják. Valamint meg vannak azok a partnereink is, akik az elejétől kezdve velünk tartanak, ami mindig egy jó visszajelzés számunkra, hogy jó úton járunk.
 

Naturportal: Hány mentes hely van jelenleg beregisztrálva a keresőben?

 

Herczeg TG Andrea

Weboldalunk éppen egy hatalmas átalakulás előtt áll, ami heteken belül várható, az új felületen mindent meg lehet majd találni, ami a mentes, tudatos életmódhoz szükséges. Helyek, termékek, szakemberek, receptek, események, tanfolyamok. Terveink szerint 100+ hely lesz feltöltve országosan.
 

Naturportal: Mit jelent a kuponfüzet? Hogyan lehet ehhez hozzájutni, és jellemzően hol lehet beváltani, milyen mértékű kedvezményeket ad? Mikor szokott lenni ez az akció?

 

Herczeg TG Andrea

Kedvezményeket egyre több projekt kapcsán lehet igénybe venni. A legnagyobb kedvezmények a Csak a Mentes Kupon Napokon vannak, ami évente egyszer a nőnap alkalmából kerül megrendezésre és országosan csatlakoznak partnerek. Itt regisztráció után lehet igénybe venni az akciós kuponokat.
A rendezvényeken a kiállítók is készülnek akciókkal, ezt egy online kuponfüzetbe gyűjtünk össze, amit az elővételes jegyvásárlók kapnak meg és csak a helyszínen érvényes.
Hamarosan pedig érkezik a CSAM Klub kártya, amivel pedig egész évben kedvezményesen vásárolhatnak a csatlakozott partnereknél.
 

Naturportal: Milyen időközönként vannak a Csak a Mentes rendezvények? Hol szoktátok megrendezni?

Herczeg TG Andrea

Évente 3 nagy fesztiválunk van, Húsvét előtt, Ősszel és Karácsony előtt. A helyszín jelenleg a RAM Színház, de folyamatosan nőjük ki a területeket, ezért keresünk nagyobb, elérhetőbb helyszíneket. Valamint minden év végén szervezzük a Csak a Mentes Év Séfje rendezvényünket is, ahol keressük a legügyesebb mentes-vegán ételek készítőit, értékes nyereményekért cserébe.
Közben pedig kisebb rendezvényeket, workshopokat is tartunk.

Naturportal: Milyen díjakra, elismerésekre vagy a legbüszkébb?

Herczeg TG Andrea

Büszke vagyok arra,
  • hogy a Covid időszakban is talpon maradtunk, sőt erősíteni tudtunk a brandünkön, amikor oly sok cég bukott el, vagy adta fel.
  • hogy első mentes témában tevékenykedő vállalkozásként szerepelhettünk a Trend FM Mentor című műsorában, ahol három hónapon keresztül veséztük ki a vállalkozást érintő témaköröket, ezáltal fejlesztve is azt. Itt második helyet értünk el;
  • hogy, a nagy nevű Sirha rendezvényen a Magyar Marketing Szövetség különdíját zsebelhettük be a CSAM szektorral, ahol 12 mentes kiállítóval vettünk részt és képviseltük ezt a piacot.
  • hogy egyre több tanintézmény, rendezvény keres meg, hogy meséljek a vállalkozói utamról, kihívásokról, nehézségekről
  • a partnereimre, akik hisznek bennem és a csapatomban és közösen haladunk előre a kijelölt úton
  • a munkatársaimra, a szakmai szövetségeseimre, akik minden ötletemnél elsőként állnak mellém
  • a CSAM közösségre, akik száma napról-napra bővül, hiszen értük teszünk mindent.
 

Naturportal: Milyen távlati terveid vannak

Herczeg TG Andrea
Itt szoktam azt mondani, hogy határ a csillagos ég, rengeteg tervem van, de be kell látnom, hogy nem feszegethetem folyamatosan a határaimat, ezért csak lépésről-lépésre haladok a projektek megvalósításával. Szeretném megőrizni a piacvezető szerepünket, sőt formálni, edukálni a mentes piacot, ehhez elkerülhetetlen lesz egy szakmai szövetség, ami egy újabb nagy kihívás lesz számomra, de ezek éltetnek. Na meg az, hogy egyszerűen imádom amit csinálok! A többit pedig majd látjátok, amikor megvalósítom 🙂

HerczegTGAndrea, CsakAMentes, Csak a Mentes

Herczeg TG Andrea a Csak a Mentes márka tulajdonos-alapítója.

Szenvedélyesen szereti a munkáját és küldetésének tekinti, hogy az emberek csak és kizárólag minőségi és valóban 100 %-ig mentes termékekhez jussanak hozzá.Különösen fontosnak tartja, hogy ne csak online-, hanem személyes lehetőséget is biztosítson mind a szolgáltatóknak, mind a vásárlóknak az egymásra találáshoz.

Mentes rendezvényeik, Mentes Kuponnapjaik, valamint Csak a Mentes magazin is ezt a célt szolgálják.

A szerző