Barion Pixel

Azt, hogy a biotermékek fogyasztása miért lenne alapvető, a magukat műveltnek nevező emberek kétharmada tudja, de azt nem tudja mert nem is tudhatja, hogy ennek milyen hatásai vannak. A testben jelentkező hatásokat még igen sokan elintézik azzal, hogy “kevesebb méreg kerül a szervezetbe”. Természetesen ez igaz is, de a válasz nem teljes, mert csak a termelés illetve a feldolgozás során keletkező mérgektől szabadulhatunk meg.

Méregtelenítés: első lépés

A helytelen táplálkozás, illetve a levegőben, ivóvízben lévő mérgek továbbra is a szervezetünkbe jutnak. Viszont, ha át tudunk térni a biotermékek fogyasztására, akkor egy óriási lépést tettünk azért, hogy minél kevesebb méreggel kelljen megbirkóznunk: testileg, lelkileg és szellemileg is.

Igen, mert a testünkbe került mérgek visszahatnak a finomabb energiákra és ezért azon a szinten is fog bennünket méreg érni. Pontosabban mérgelődni fogunk, valami olyan dolog miatt, amiről mi nem is tehetünk. Mérgelődni pedig nem más, mint mások ostoba cselekedetei miatt, magunkon bosszút állni.

Biotermékek energetikája

Persze a finomabb energia erőteljesebben hat a sűrűre, mint a sűrű a finomra. De ha valahol tudatosan megbontjuk ezt a végtelenített kört, akkor az oda-vissza hatás egyre gyengülni fog és a bennünket ért méreghatások is csökkennek. Többek között ezzel az energetikai kölcsönhatással magyarázható az, hogy aki egy kicsit megváltoztatja a táplálkozását – például előnyben részesíti a biotermékek fogyasztását -, az hosszútávon ennyivel nem elégszik meg. Egyre jobban fogja keresni azokat a módszereket, amivel kevesebb méreganyag fogja érni a testét és ezzel egész lényét. Először csak biotermékeket vagy teljes-kiőrlésű kenyeret fog fogyasztani, azután pedig elkezdi az étkezésének vagy az ivóvízfogyasztásának a megváltoztatását is. Folyamatosan fog újabb és újabb ötleteket gyűjteni, hogyan és mit lehetne/kellene megváltoztatni azért, hogy elérjük a célt.

Persze a sorrend mindenkinél más és más. Azonban a lényeg és a cél ugyanaz. Annak, aki csökkenteni szeretné az életében a mérgeket, annak át kell esnie ezen a folyamaton.
Természetesen ez sem fog csak testileg hatni, lelki és szellemi szinten egyaránt jelentkezni fog a hatása. Abban azonban nem vagyok teljesen biztos, hogy ennek a folyamatnak valaha is vége lenne. Legfeljebb csak lassulni fog, de megállni sohasem. Eleinte, amikor még kellőképpen mérgezettek vagyunk, jelentősen meggyorsíthatjuk a folyamatot, mondjuk, ha eladjuk, vagy kidobjuk a televíziókészülékünket, persze azt is megtehetjük, hogy nem kapcsoljuk be. Helyette töltsük az időnket olvasással, vagy beszélgessünk családtagjainkkal. Rövid idő elteltével meglátjuk, mennyire megváltozik az életünk és a családunk élete is. Mert a fogyasztói társadalom nemcsak a testünket, de a lelkünket és a szellemünket is folyamatosan mérgekkel árasztja el. Védekezni ellene csak úgy lehet, ha tudatosan megszakítjuk valahol a mérgek körforgását.

Kívánunk mindenkinek méregmentes teljes boldog életet!

A szerző