Barion Pixel

A petefészek ciszta lelki okai mögött, csakúgy, mint minden testi fájdalom, elváltozás és tünet mögött üzenet rejlik. A fájdalom mindig lelassít, kiemel minket a hétköznap rohanásából, hogy lehetőségünk legyen befelé figyelni és megtalálni a probléma valódi okát, üzenetét. A folyóvízben nem láthatjuk meg az arcunkat, csak a csendes állóvíz tudja visszatükrözni azt. Amikor a testünk jelez, hogy kibillentünk az egyensúlyunkból, akkor le kell csendesednünk, figyelni magunkra, magunkba, és el kell indulnunk önmagunk felé a probléma okáig, a forrásig, hogy megérthessük a belső üzenetet és változtatni tudjunk.

A petefészek ciszta gyógyításának hatásos szelíd módszerei

Ezen az úton szerencsére nagyon sok módszer támogatását használhatjuk. A gyógynövények, a kristályok és a hangok rezgései újabb és újabb belső kapukat nyitnak meg.

A légzésterápia is egy ilyen kulcs a természet palettáján. A légzésünk elkísér bennünket a születésünktől a halálunkig, bármikor a rendelkezésünkre áll, soha nem felejtjük otthon. A légzésünk segít a feszültségoldásban, a fájdalomcsillapításban, az energia növelésben és testi betegségeink okainak feltárásában és megszüntetésében.

Petefészek ciszta lelki okai és a légzés

Egyik, huszas éve közepén járó kliensem – nevezzük Rékának – orvos által diagnosztizált, bal oldali 3-4 cm-es petefészek cisztája miatt keresett meg. Szúró fájdalmat és feszültséget érzett az alhasában. Az orvos műtétet javasolt, de mivel több éve alkalmazta az alternatív módszereket is, eljött hozzám légzésterápiás kezelésre.

A légzést az egyéni kezeléseken egy lazító, módosult figyelmi állapotba (MFÁ) vivő eszközként használjuk. Ilyenkor az akarat egy kicsit háttérbe szorul és könnyebben elérjük a mélyebb információkat.

A légzésfolyamat során kicsit felerősödtek a testi tünetei (ez teljesen természetes, a folyamat része) és haragot kezdett el érezni.

Felismerte, hogy nagyon frusztrálta, hogy a családja és a környezete is nyomást gyakorol rá a gyermekvállalás témában. A barátnői is egymás után vállaltak gyereket és a szülei is unokát szerettek volna már, de ő még nem érezte késznek magát az anyaságra sem érzelmileg, sem élethelyzetileg.

Transzgenerációs mintázat

Az elmúlt évtizedben már tudományosan is bebizonyították, hogy a problémáinkat a szüleinktől, nagyszüleinktől és akár dédszüleinktől is hozhatjuk.

Amit ők nem tudtak fizikai vagy érzelmi szinten megoldani, annak az információját, az érzelmi lenyomatát a sejtjeinkben őrizzük, és bizonyos élethelyzet vagy azonos életévbe érkezéskor aktivizálhatja ezt, ami érzelmi, később pedig fizikai problémát, betegséget okozhat.

A légzésterápia módszerével megnéztük Réka felmenői között, hogy volt-e valakinek hasonló mintája, amikor a család és a társadalmi elvárások is idő előtt belekényszerítették az anyaságba, az áldozatszerepbe?

Az anyai dédanyára gondolva érezte újra a testi feszültséget és ellenállást. Elfogadta, hogy neki nem kell ugyanazt a női mintát követnie és ő mondhat átmenetileg, vagy ha úgy érzi, akkor véglegesen is nemet az anyaságra, és megélheti ezt a kreativitásán keresztül vagy a munkájában is.

Megértette, hogy neki van választási lehetősége. Ezután megszűnt a feszültség a testében és nyugalmat érzett. Két nappal később kaptam Rékától egy üzenetet, hogy kontrollon volt és nem találtak a cisztát a petefészkében.

Mindig igyekszem bátorítani az embereket, hogy ne féljenek önmagukba nézni, ehhez segítséget kérni. A testünk egy finom és érzékeny rendszer, amit ugyanilyen finom és érzékeny módszerekkel vissza lehet billenteni az egyensúlyi állapotába, hogy egészségesebbek, boldogabbak, kreatívabbak és sikeresebbek tudjunk lenni.

 

Ha szeretnéd felvenni a cikk szerzőjével a kapcsolatot, akkor kattints ide!

A szerző