Barion Pixel

A kineziológia jelentése és a módszere kerül megmagyarázásra a cikkben. A kineziológia egy olyan természetgyógyászati módszer, mely holisztikus – azaz a testet, a lelket és a tudatot egységesen szemlélő – rendszert alkot.

Egy természetgyógyászati ágról van szó tehát, amely az embert a maga teljességében vizsgálja, testet és lelket nem különítve el egymástól. Szervezetünk ugyanis egy teljes egységet alkot, ahol minden hat az összes többi rész működésre: negatív gondolatainkkal, egészségtelen táplálkozással megbetegíthetjük testünket. Ez azonban fordítva is igaz. Gondolataink teremtő erejével, mozgással, egészséges ételekkel nemcsak fizikailag érezzük magunkat jobban saját testünkben, hanem frissebbek, életerősebbek, vidámabbak is leszünk.

Életünk során sok negatív élmény, stressz, romboló mondat ér bennünket, amiket, ha nem dolgozunk fel, lassan elnyomunk a tudatalattinkba. Onnan azonban továbbra is hatnak ránk, befolyásolják gondolatainkat, érzelmeinket, cselekedetinket és egészségi állapotunkat, sokszor anélkül, hogy észrevennénk egyáltalán.

A kineziológia jelentése és módszerei:

A kineziológia lelki és energetikai szinten segít az elakadások oldásában, a boldogságunk, önmegvalósításunk útjában álló blokkok, stresszek kezelésében, szervezetünk egyensúlyának helyreállításában és önismeretünk fejlődésében.

Speciális eszköze az izomtesztelés.

A kineziológia speciális módszere, az izomtesztelés azon alapszik, hogy stressz hatására az izmaink elgyengülnek. Gondoljunk például abba bele, hogy ha valakivel rossz hírt közölnek, előtte leültetik. Nem véletlenül van ez így, hiszen a minket érő hirtelen, erős trauma hatására a térd izmai elgyengülnek: a rossz hírt kapó ember lába megrogy.

Ezt a tulajdonságunkat felhasználva a kineziológus megkéri a vendéget, hogy kezét vagy lábát tartsa egy adott helyzetben, majd enyhe nyomással megvizsgálja az izom válaszreakcióját. A kapott eredményekből látja, hogy az energetikai rendszer mely területén van elakadás, illetve okoz-e egy téma stresszt a szervezetben, amiket aztán különböző eszközök segítségével old fel.

A kineziológia kezelés menete:

A kineziológiai kezelés során először átbeszélésre kerülnek a vendég problémái, annak létrejötte, körülményei. A vendég megfogalmazza, mi az a cél, amit el szeretne érni az oldás segítségével. Ezután a kineziológus elvégzi az izomteszteket, és a kapott eredmények alapján alkalmazza az éppen megfelelő technikákat.

A technikák nagyon változatosak lehetnek: többek között akupunktúrás- és reflexpontok masszírozása, egyszerűbb mozgásos feladatok, érzelmi blokkok oldása. A blokk oldás történhet vizualizációs és egyéb technikák segítségével a jelenre, a múltra vagy akár a jövőre vonatkozóan is.

Átnézésre kerül, hogy milyen lehetőségek vannak a változtatásra, a belső erők aktiválására. A kezelés végén átbeszélésre kerülnek a vendégben felmerült érzések, kérdések, és a cél eléréséért végzendő feladatok.

Ahogyan semmelyik módszer, úgy a kineziológia sem csodaszer. A segítségével azonban csodálatos változásokat lehet elérni az életminőségünkben, és az önismeretünkben. Szinte bármelyik képességünkben tapasztalhatóak ezek a pozitív változások, ha hajlandóak vagyunk felismerni és átlépni a saját magunk alkotta korlátainkat, és tenni a változásért!

KATTINTS IDE, HA SZERETNÉD KIPRÓBÁLNI A KINEZIOLÓGIÁT

A szerző