Barion Pixel

Melyik a legjobb sóterápia? A cikkből kiderül!

A Hétszínvirág Sóterápia a világon egyedülállóan, teljesen természetes komplex kezelést nyújt. A komplex kezelés magában foglal egy váladékoldó-lazító nedves sóterápiát, egy száraz aeroszolos sóterápiát, egy sóködöt képző befúvásos módszert, egy Proetz kezelést (átmosás orrszívás) és egy nyálkahártya hidratálást természetes készítményekkel.

A Hétszínvirág Sóterápia megálmodójával, Lipka Zsuzsannával készítettünk interjút.

Naturportal: Miért pont só? Honnan jött az ötlet, volt-e valami különleges motivációd?

Lipka Zsuzsanna

Édesanyám 40 éve gyermekorvosként dolgozik, az ő mentalitása nagyon nagy hatással volt rám. Szerettem volna megérteni az emberek problémáját és segíteni rajtuk. A sóterápia akkor talált meg, mikor elkezdtem dolgozni édesanyám mellett az orvosi rendelőben.

Egy már működő sóterápiás kezeléshez kértek fel. Ekkor még csak száraz sóterápiát alkalmaztunk. Felismertem a helyzetet, hogy sokkal hatékonyabb eredményt érhetnénk el, ha a száraz befúvásos sóterápiát kiegészítenénk az anyukám által már akkor is alkalmazott inhalálással és orrmosással. A 45 perces komplex kezelés, hatékonyságának köszönhetően rövid idő alatt rendkívül népszerű lett.

Naturportal: Milyen élettani hatása van a sóterápia kezelésnek?

Lipka Zsuzsanna

A száraz befúvásos sóterápia magas hatásfokkal kezeli az alsó és felső légúti gyulladásos betegségeket. A sós gyógyközeg hatásai: antibakteriális, gyulladáscsökkentő, dezinfektáló. Természetes köptetőként és immunerősítőként is funkcionál. A sóköd belégzése beindítja az arc és homloküregben megragadt, pangó váladék ürülését, a tüdőbe lecsorgott váladékot segít feloldani. Képes “takarítani” az alsó és felső légutakat mellékhatások nélkül.

Naturportal: Beszélnél a Hétszínvirág Sóterápia kezeléseiről és hogy milyen esetekben ajánlott?

Lipka Zsuzsanna

A leggyakoribb fül-orr gégészeti betegség az elhúzódó nátha és annak következtében kialakult szövődmények sorozata: a szűnni nem akaró orrdugulás, orrfolyás, és köhögés. A nem teljesen gyógyult, antibiotikum kezelésre nem reagáló kórokozók, a nem megfelelő kezelés mind kiváltó okai lehetnek a szövődményes felső légúti gyulladások elhúzódásának, gyakori visszatérésének. Egy kisebb elhúzódó nátha további gyulladásokat gerjeszthet a felső- és alsó légutak egészében: arcüreggyulladás, fülkürthurut, savós és gennyes középfülgyulladás, halláscsökkenés, orrmandula tartós duzzanata, gége-légcső és hörghurut.

 

Naturportal: Milyen eredményeket sikerült elérned a Hétszínvirág Sóterápiával?

Lipka Zsuzsanna

Egy alternatív gyógykezelést sikerült létrehoznom, melynek hatékonyságát nem csak a 11 éve visszajáró páciensek bizonyítják, de a Turul díj is, amit 2021-ben és 2022-ben is megkaptunk. Ez azt jelenti, hogy országosan a legjobb sóterápiák egyike vagyunk! A díj a páciensek véleménye alapján kerül kiosztásra! Ez egy fontos visszacsatolás: van értelme a munkámnak, elértem vele a célomat: segítek az embereken és ez egy csodálatos dolog!

Naturportal: Milyen nehézségekkel kell megküzdened az utad során?

Lipka Zsuzsanna

Köztudott, hogy nincs könnyű dolga annak, aki a tudományos út helyett alternatív gyógymóddal szeretne segíteni a beteg embereken. Fantasztikus csapatomnak köszönhetően viszont szeptemberben megnyithatom az új Hétszínvirág Sóterápiát Budapesten is. Célom, hogy még több emberhez eljuttassuk a só természetes gyógyító erejét.

 

Kattints ide a Hétszínvirág Sóterápia elérhetőségeihez!

 

 

A szerző