Barion Pixel

Szakértőnk tollából: Szájli Rita

Bach virágesszenciák a tavaszi fáradtság és stressz finomítására.

Bach virágesszenciák. “Épp ahogyan eledelünk Isten Kegyelméből fakad, úgy ültetett Ő a mezők füvei közé csodálatos növényeket, hogy ezek, amikor betegek vagyunk, meggyógyítsanak bennünket. Ilyen növények közé tartoznak azok is, amelyekből a 38 virágesszencia származik. Mindegyik növény egy rá jellemző minőséggel azonos, és a célja azt a minőséget erősíteni, hogy a személyiség felül tudjon emelkedni a hibán, mely a benne jelen lévő akadályt teremtette.”

 

Dióhéjban a virágterápiáról: ez egy több mint 100 éve elkezdett és egyfajta információs technológián alapuló alternatìv terápia:  Dr. Edward Bach által felfedezve és elindìtva aki a testi betegségek gyógyulásának alapfeltételeként a lelki gyógyulást, lelki egészséget tartotta szem elõtt.

Kiválasztott 38 növényt, aminek speciális kivonatából előállította virágcseppjeit, melyek a megfelelő lelki betegségeket gyógyítják, a lelket, gyógyító rezgésükkel, tiszta energiájukkal harmonizálják, támogató erõt nyújtva a lelki egyensúly állapotába való visszatéréshez.

Dióhéjban magamról: kb. 7 évvel ezelőtt kerestem az alternatívát, hogyan tudnám egy ismerősömet a családjába szelíden integrálni.. a Jó Isten vezetett el dr. E. Bach virágesszenciáihoz. 1 évre rá megérett bennem az elhatározás, hogy jobban el szeretnék mélyülni az esszenciák varázslatos világában, amely egy csodálatos és rendkívül tiszta erőt képvisel számomra – amely egy képzés kereteiben indult. Szerelem volt első látásra! Azóta is tart! Most éppen egy újabb tanulási fázisban vagyok – mert e téma végtelen és az én ez irányú szeretetem is végtelen.

“Elérkezett a március hó, annak sokszínűségével, reményeivel és a megújulás lehetőségével. A tél zordságát fokozatosan kezdi felváltani a színek világa, a vágy, hogy újult erővel ismét mélyet lélegezzünk, hogy az összehúzódzkodás és begubózás után ismét táguljunk, növekedjünk amikor a határ a csillagos ég.. ilyenkor (IS) ideje van az önvizsgálatnak.., felismerni fejlődési területünket, berögzült szokásainkat és ha mód van rá, átlépni saját árnyékunkat…”

Bach virágesszenciák a tavaszi fáradtság és stressz finomítására

Bach virágesszenciák a tavaszi fáradtság és stressz finomítására

DE ezek a legnehezebb feladatok, hiszen annyi más rabolja el a figyelmünket, billent ki ezáltal egyensúlyi állapotunkból és veszítjük el a fókuszt.

E hosszú bevezető után térjünk vissza a fókusz megtartására..: pár hete tart már életünkben a nyolcosztályos gimnáziumba való felvételi: az írásbelit követően, ami az egész jól sikerült kategória – összehasonlítva a ráfordított felkészüléssel: elérkezett a szóbeli(k) ideje.

Érdekes heteket élünk emiatt..

Az elsőnek megjelölt helyen 1 hete volt a szóbeli – ott támogató attitűddel álltak gyermekemhez, aki nem borult ki, nem hisztizett, nem puffogott utána, hanem vidáman jöttünk haza.

Mi van/volt emögött? Nem a folyamatosan felkészítő magántanár, hanem a virágesszenciák varázslatos világa, (amit hol hosszabb, hol rövidebb ideig, de kisgyermek kora óta folyamatosan kap), amiknek támogató és szelíd erejével veszi az akadályt, nem pánikol, nem esik kétségbe, hanem adja önmagát.

Mely esszenciák azok, amelyek ezekben a hetekben támogatták tízéves nagykisfiamat is és engem is:

Ha nyitott vagy rá, személyes konzultáció egy terapeutával mindenképpen javasolt! Ő elkészíti neked a többalkotójú keveréket és vagy az általános szedést javasolja, azaz 5 csepp a keverékből és ezt összesen naponta 3x megtenni vagy személyre szabott szedésjavaslatot állít fel, én ez utóbbi híve vagyok. Mellékhatásra ne számíts, az esszenciák szelíd és támogató erőt képviselnek! Azonban időre van szükség a visszarendezési folyamatok beindulásához: pár nap alatt ne várj csodát: ez sokkal több annál: éveken át kialakult és folytatott rossz beidegződéseket korrigálhatsz – ha akarsz persze csak akkor.. – az esszenciák segítségével.

Bach virágesszenciákkal a tavaszi fáradtság és stressz finomítására

Bach virágesszenciák a tavaszi fáradtság és stressz finomítására

Bach virágesszenciák a tavaszi fáradtság és stressz finomítására

1.) Napvirág: félelmek és aggodalmak ellenszere,

2.) Bohócvirág: túlzott várt és nemvárt félelmek kivédője,

3.) Szelídgesztenye: kimerültség és túlzott stressz kisimítója,

4.) Forrásvíz: nagyobb rugalmasság és játékosság elérésére,

5.) Békaliliom: szintén a rugalmasság és a játékosság elérésére és

6.) Jerikói lonc: test és lélek összhangjának visszarendezéséhez

Másfél hét múlva még egy iskola vár minket a szóbeli megmérettetésre.

Amivel a gyermeket fel tudom vértezni, az a tőlem/tőlünk kapott/látott minta és a virágesszenciák által átadott információk.

Te mivel vértezed fel gyermekedet a nagybetűs ÉLET-re?

A generációkon átívelő látott/hozott mintát követed? Vagy annak éppen az ellenkezőjét?

Tudsz e kellőképpen rugalmas lenni? Tudsz újratervezni?

Lélegzel?

Szeretettel, Rita Mónika

A szerző