Barion Pixel

Most egy különleges népi receptet fogok nektek bemutatni az apiterápia köréből. Amilyen egyszerű, olyan sok mindenre jó. Fertőtlenítő és hegképző, sebgyógyító, jó ekcémára, torokgyulladásra.

Az apiterápia a mézzel és méhekkel gyógyítás tudománya. Nagyon sokféle baj, betegség gyógyítható ezekkel a módszerekkel.

sárgarépa, gyömbéres sárgarépa krémleves, afrodiziákum, afrodiziákumok, sárgarépa gyógyhatása, sárgarépa dohányzás, A vitamin hatása, sárgarépa agyserkentő, sárgarépa hatása, táplálkozás

RÉPALÉ MÉZZEL

Hozzávalók:

sárgarépa, méz

Készítési módja:

A répát megmossuk, megtisztítjuk (hámozzuk, kaparjuk, végeit levágjuk), a répa levét géppel kinyomjuk (gép hiányában ledaráljuk, vagy lereszeljük, és a pépet sűrű szövésű vásznon átnyomkodjuk). Üvegben 100 g répaléből és 100 g mézből sima keveréket készítünk.

Apiterápia gyógyhatás:

Fertőtlenítő és hegképző. Elősegíti a különböző eredetű, a bőrfelületen vagy a nyálkahártyán levő sebek gyógyulását. Alkalmas külső fertőzések, sebek, gennyező, vagy száraz ekcéma, a nyálkahártyák és sérült bőrfelületek kezelésére, nehezen hegedő sebekre. Ez utóbbi célokra az ókortól fogva használták ezt a keveréket.

Adagolás:

Sebtisztításra és borogatásra hígítatlanul használható ecsetelésre. Toroköblítéshez szintén hígítatlanul használjuk, 3-4 perces gargarizálás után lenyelhető.

Figyelmeztetés:

A készítmény szobahőmérsékleten 2-3 napon belül, a hűtőszekrényben pedig 1 hét elteltével megromlik és ki kell dobni. Előfordulhat, hogy egyesek nem bírják a keverékben lévő anyagokat.

Ellenjavallat:

Túlérzékenység, allergia esetén nem javasolt a használata.

Tárolás:

A leghatékonyabb a frissen készült oldat. Csak hideg helyen tartható, lehetőleg hűtőszekrényben.

Lejárati idő:

A készítmény hűtőszekrényben 2-3 nap alatt, szobahőmérsékleten 2-3 óra alatt elveszti a hatását.

 

További sebgyógyításra, ekcémára alkalmas receptekről olvashatsz itt:

SÁRGARÉPA kelésekre, fekélyre

CSALÁN ekcémára

RÉTI MÉZ sebgyógyulásra

 

Forrás:

Dr. Nic. N. Mihailescu: A méz és az egészség, Ceres Könykiadó, Bukarest, 1979

A szerző