Barion Pixel

A varrás környezetbarát lehet több szempontból is.

Fenntartható anyagok használata

Azoknak a varrott ruháknak, amelyeknél fenntartható forrásból származó anyagokat használnak, kisebb lehet a környezeti lábnyomuk. Például organikus pamut vagy más környezetbarát anyagok használata csökkentheti a vegyszerek és műtrágyák használatát.

Divatipar kritikájával szembeni állásfoglalás

A fast fashion iparágában gyakran előfordulnak környezetkárosító gyakorlatok, például olcsó, alacsony minőségű ruházat tömeggyártása, amely rövid élettartamú és gyakran eldobható. A varrás lehetőséget ad arra, hogy az emberek hozzájáruljanak a fenntarthatóbb és hosszabb élettartamú ruhák létrehozásához.

Ruhafelújítás és újrahasznosítás

A varrásban meg van az a lehetőség is, hogy ruhákat javítsunk, átalakítsunk vagy újrahasznosítsunk. Ez növelheti a ruhák élettartamát és csökkentheti a szeméttermelést.

Egyedi ruhadarabok

Amikor valaki saját maga varr, gyakran az egyediség és az egyedi stílus iránti vágy vezérli.

Ez ellentétben áll a tömeggyártott ruhákkal, amelyek gyakran kiszámíthatók és csak rövid ideig divatosak.

Az egyedi darabok készítése hozzájárulhat a fogyasztás kisebb mértékű és tudatosabbá válásához.

Kézműves munka értéke

A varrás maga a kézműves munka, és a kézműves termékek gyakran hosszabb élettartamúak és értékesebbek lehetnek, mint a tömeggyártott társaik.

Ennek következtében az ilyen termékek iránti kereslet hozzájárulhat a kevesebb hulladék és a tartósabb fogyasztási szokások kialakulásához.

Újrahasznosítás

A varrás azért is környezetbarát lehet, mert újrahasznosított ruhákat és anyagokat használhatunk fel, így csökkentve a környezeti terhelést.

Ezen tényezők kombinációja miatt a varrás egy olyan tevékenység lehet, amely támogatja a környezetbarát életmódot és hozzájárul a fenntartható divathoz.


Bemutatkozik a Csipetkék Élményműhely

A vállalkozásom, kis üzletem és élmény műhelyem, a Csipetkék Pécsen van.
Babavárástól nagyiig intelligens anyagok és saját szabászati hulladékaim újrahasznosításával, szuper praktikus, innovatív , pénztárcabarát és környezettudatos, egyedi portékáim a mindennapokat segítik. Sokféleképpen használhatod őket, s átörökíthetőek, amellett, hogy valódi zero waste megoldásokat kínálnak.
A kisgyerekes családok segítése ,a Földünk védelme,  az alkotás, és a varrás mellett szívügyem még a gépi varrás oktatása is , a sikerélményhez nélkülözhetetlen szakmai fortélyok átadása. A hobbi varrás nemcsak hasznos, hanem a mai hétköznapi kihívásokat is csillapító alkotótevékenység, a gyerekeknek pedig hiánypótló.
Egyedit álmodtál meg, vagy nyitott vagy együttműködésre, akkor is keress bátran!
Ha pedig hasznos és praktikus, ajándékot keresel akár szülinapra, vagy karácsonyra,  munkatársaidnak, vagy szeretteidnek, csupa örömöt okozó textil termèkből választhatsz, akár natúr,  virágos designnal is kérheted. Mikulásra és a csomagoláshoz is használhatod ünnepi mintás textil újrazsákjaimat.
A legkedveltebb apróbb Csipetkèk termékek, ajándékba választottak az Ajándékkártya mellett
  • Munkatársaknak: Bögre melegen tartó, Sminklemosó korong, Edényfogó fül
  • Friss Anyukáknak, babavárásra: Nem átázós melltartó betét, vagy pelenkázó alátét- takaró- játszószőnyeg 3 az 1- ben
  • Apukáknak: Újraszalvéta- csomagoláshoz
  • Piciknek: nem átàzós Nyálkendő és partedli 2 in 1 – ünnepi mintával is
  • Kisgyerekeseknek: Wet bag – újrazacsi
  • Nagyiknak: Frissen tartó kenyeres zsák vagy edényfülfogó
  • Papáknak: Kolbásztartó

 

Kattints ide a Csipetkék Élményműhelyhez!

A szerző