Barion Pixel

Homeopátiás szerek, amelyek sokat segíthetnek egészségünk megőrzésében, ha jól tudjuk használni őket.

Homeopátiás szerek – kivezetés

 

Mit vezetünk ki?

Melyik az a „homeo”-pátiás  szer, melyek a homeopátiás szerek?

Jók ezek a kérdések, viszont nem mondanak pontosat, és annál többet sem sokat.

 

Mit is jelent a szó a homeopátiában, hogy „kivezetés”?

A „kivezetés” annyit jelent, hogy azon eltéréseket, érzeteket, tüneteket, panaszokat és állapot-változásokat melyet pl. egy covid oltás okoz, vagy okozott a megfelelően megválasztott homeopátiás szerekkel – több szerre is szükségünk lehet – illetve több, és legalább 4 potenciállal rendezzük. Mik lehetnek ezek a tünetek? Ilyenek lehetnek pl. kémiai mérgezéstani tünetek. Ilyenkor lehetőségünk vana, hogy növénytani hasonlóság alapján választott szerekkel a szervezet megváltozott működését oly mértékben rendezzük, hogy ha lehetséges ezen eltérések visszájára forduljanak.

Ennek meghatározásához sok és olyan fontos kérdések megválaszolása után tudunk eljutni, amihez nagyon képzett és gyakorlott, a homeopátiában is jártas szakemberre (orvosra, fogorvosra, gyógyszerészre vagy állatorvosi területen állatorvosra) van szükség.

Az Ő tudása, tapasztalata és nagyon sokrétű szerismerete alapján tud ebben pontos döntést hozni.

 

Szempontok a homeopátiás szerek alkalmazásához

Az alábbi szempontokat érdemes mindenképp figyelembe venni:

Amennyiben lehetséges úgy mindenképp meg kell előtte határoznunk az egyénileg illesztett ún. alkati szereket!

Mi is az az alkati szer?

Azon szerek, melyek által töményen (kivonat, vagy por alakban alkalmazva hasonló tüneteket váltunk ki, mint amiben a páciens jelenleg is van, és az előtte lévő időkben is érzékelt vagy reagált a szervezet.

Egy-féle alkati szer sajnos nincs.

Lehet ugyan alkalmazni e szerint is klasszikus homeopátiát, viszont alkati szer nélkül:

  • Meg fog idővel állni, vagy akadni a gyógyulási folyamat.
  • Ha „úgy is” tudom, hogy szerképváltás fog történni, akkor erre is számítani kell, s azon szereknek, melyek ebben az adott alkati szercsoportban benne „kell” hogy legyenek, célszerű alkalmaznunk is.
  • Egy potenciál alkalmazásával mit szeretnénk „elérni”? Igazából legfeljebb csak annyit, hogy „megnézzük”, megfigyeljük, hogy reagál-e rá a szervezet. Azonban ha ez a kezdő potenciál kicsi, nem fog semmit sem kiváltani, ha viszont pl. a biztonság kedvéért túl nagyot alkalmazunk nyitó potenciál-erősségnek, már nem is fog reagálni semmit sem a szervezet vagy hirtelen és igen erősen egy folyamatos rosszabbodást tudunk „csak” elérni. Így célszerű alacsony/abb, a szervezet aktuális energia / erő szintjéhez igazítva adni a kezdő potenciálokat s ezeket fokozatosan emelni mindaddig, míg kapunk valami értékelhető elmozdulást a jelenlegi (kiindulási) állapothoz képest. Addig szükséges emelni, míg ez az eredményünk tartósan megmarad és akkor már csak kettő szintet lépünk „felfelé” és valóban számíthatunk tartós és végleges eredményre.

 

 

KATTINTS IDE A HOMEOPÁTIA SZAKÉRTŐK ELÉRÉSÉHEZ!

A szerző