Barion Pixel

2021. november 20.-21.-én tartják az Országos Természetgyógyász Napok rendezvénysorozatot Kecskeméten, melyre a belépés látogatóknak ingyenes! Érdemes ellátogatni Kecskemétre, egybekötni egy kellemes kirándulással a természetgyógyászati rendezvény meglátogatását. Természetgyógyászokat, kiállítókat, különféle természetgyógyászati termékeket és szolgáltatásokat is szeretettel várnak!

Az Országos Természetgyógyász Napok – Egészség- és Gyógyturisztikai Kiállítás és Vásár a Kecskeméti Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központban lesz szombati és vasárnapi napon 2021. november 20.-21.-én.

Országos Természetgyógyász Napok, Kecskemét Hírös Agóra

Az Országos Természetgyógyász Napok Kecskemét látogatása ingyenes!!!

A rendezvény mottója:

Nem értéktelen, hanem megfizethetetlen.

Ingyenes mérések és tanácsadások is helyet kapnak a helyszínen!

A rendezvényen helyet kapnak továbbá gyógyfürdők, gyógyszállók és egyéb wellness szolgáltatók. Kiváló szakemberek állnak a látogatók rendelkezésére; természetgyógyászok, kineziológus, gyógynövény szakértő, grafológus, gyermekrajz elemző, asztrológus, számmisztikus, állapotfelmérők, csontkovács, alternatív mozgás- és masszázs terapeuta, reflexológus, aurafotós.

A rendezvényt előadássorozat is színesíti. A meghívott szakemberek tájékoztatják az érdeklődőket a kiállítás témájához kapcsolódó legfrissebb információkról. Az előadás sorozatot minden korosztály számára ajánlják. A látogatók programok széles választékából válogathatnak, pl.: jóga, masszázs, meditációs technikák, termékbemutatók és bio élelmiszerek kóstoltatása. A szervezők különös hangsúlyt fektetnek a megelőzésre, az egészség megőrzésére, a pozitív gondolkodás erősítésére.


Érdemes az Országos Természetgyógyász Napokat egybekötni Kecskemét felfedezésével.

Mit ajánlunk megnézésre Kecskeméten az Országos Természetgyógyász Napok ideje alatt?

Kecskeméten és környékén megannyi természeti és építészeti csoda vár ránk. Budapesttől 1-1,5 óra alatt Kecskeméten is vagyunk és magunk mögött hagyva a hétköznapi gondokat természetközeli helyeket, múzeumokat, gyönyörű épületeket fedezhetünk fel.

Országos Természetgyógyász Napok, Kecskemét, Vadaspark

Kecskeméti Arborétum

A belvárostól mintegy 3 kilométerre található, egy mesés hely, ahol 62 hektáron különböző növénykülönlegességekkel és védett fajokkal találkozunk. A gyerekek -és felnőttek- a tanösvény állomásain olvashatnak az érdekes, kevéssé ismert rovarvilágról, denevérekről, madarakról, békákról, gombákról, Kecskemét éghajlati és az arborétum talajviszonyairól. Az Arborétum tényleg nem időjárásfüggő, télen – nyáron csodálatos, egy igazán értékes családi kirándulás lehet kicsiknek és nagyoknak egyaránt!

Országos Természetgyógyász Napok, Kecskemét, Benkő Zoltán Szabadidőközpont

Kecskemét – Benkó Zoltán Szabadidő Központ

174 hektárnyi füves-fás területen, 40 hektáros tórendszerével a Szabadidő Központban az egész család jól érezheti magát. A kicsiket a játszótér, a nagyokat a kültéri fitnesz eszközök várják, a sportra vágyóknak kialakított futóútvonalak állnak a rendelkezéseikre. Nyáron strand és wakeboard pálya, télen nyáron pedig hófánkpálya csalogat mindenkit, aki viszont csak enni szeretne, az pakolja össze a bográcsállványát, a családját vagy baráti társaságát és irány egy jó kis főzés, vagy hozza magával a pecabotját és fogja ki a méretes halakat.

A szerelmesek felsétálhatnak a 49 méter magas dombra, hogy szerelmük örök boldogságra találjon. Hiszen a domb tetején található a szerelmesek fája is, melynek legendája szerint 4 Arkangyal vigyáz a Dombra és a városra. Aki a szerelmesek fáját megkerüli házasságkötése előtt a párjával kézen fogva, örökké együtt marad szeretetben, békességben. Természetesen nem csak a szerelmeseknek izgalmas a dombtető, hanem az egész családnak, hiszen páratlan szépségű panoráma tárul elénk Kecskemét képével.

Országos Természetgyógyász Napok, Kecskemét, Természet Háza

Természet Háza

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság látogatóközpontja a Kecskeméten található Természet Háza. Az épületben a hazai természetvédelem történetét, a magyar nemzeti parkokat, a Duna-Tisza köze jellemző élőhelyeit és a múltbeli mesterségeket bemutató állandó kiállítások láthatók. Természetismereti szakkörök, csoportfoglalkozások, előadások, időszaki kiállítások várják az érdeklődőket.

Országos Természetgyógyász Napok, Kecskemét, Vadaspark

Vadaskert Kecskeméten

A Kecskeméti Vadaskert, területileg az ország legkisebb állatkertje. Az intézmény létesítése az I. Vadászati Világkiállítással kapcsolódik össze, amelyet a fővárosban rendeztek ugyan, de az ott bemutatott hazai élőállat-gyűjteményt Kecskemétnek ajándékozták, sőt ideköltözött a világ-kiállítás jelképe, a dámszarvas szobor is.

Országos Természetgyógyász Napok, Kecskemét, Városháza

Kecskeméti Városháza

A kecskeméti Városháza a város főterén, a Kossuth tér 1. szám alatt található. 1893 és 1897 között épült, szecessziós stílusban. Tervezője Lechner Ödön és Pártos Gyula.

Országos Természetgyógyász Napok, Kecskemét, Nagytemplom

Kecskeméti Nagytemplom

A kecskeméti Urunk mennybemenetele társ-székesegyház (közismert nevén nagytemplom) 1993 óta a Kalocsa-Kecskeméti főegyházmegye társ-székesegyháza, a város és a Kiskunság legnagyobb temploma.

Országos Természetgyógyász Napok, Kecskemét, Cifra Palota

Cifra Palota

A Cifra Palota egy kecskeméti szecessziós épület, volt bérház, jelenleg képtárként és múzeumként üzemel.

Országos Természetgyógyász Napok, Kecskemét, Szórakaténusz Játékmúzeum

Szórakaténusz Játékműhely és Múzeum

15 000 muzeális érték, csigacsont, népi, gyári játékok. A mozaikrejtvény játék Francois Boucher műalkotás alapján nyomtatott metszet. Cserépsíp gyűjtemény – román-magyar fazekas mesterek munkája.

Országos Természetgyógyász Napok, Kecskemét, Planetárium

Kecskeméti Planetárium

Csillagászati szemléltetések, többek között: A Nap és a bolygók méret- és távolságarányos modellje a városban (bolygószobrok) 3,3 milliárdszoros kicsinyítésben.

Országos Természetgyógyász Napok, Kecskemét, Orvos és Gyógyszerész Múzeum

Kecskemét Orvos- és Gyógyszerésztörténeti Múzeum

Kecskemét első patikájának kézzel festett paraszt-barokk stílusú patikabútora (1740) régi fa-kerámia-üveg patikaedények, mérlegek, mozsarak, gyógyszerkészítés eszközei.

Az ORSZÁGOS TERMÉSZETGYÓGYÁSZ NAPOK RÉSZLETES TEMATIKÁJA ITT TALÁLHATÓ


 

Kiállítóként is lehet jelentkezni:

A szervező elérhetősége

Kontakt személy: Székely Zsolt
Telefon: +36309836222
E-mail cím: szekelyzsolt1961[kukac]gmail.com

A szerző