Barion Pixel
A Salföld Fűszer- és Gyógynövénykert ÚJ a Gyógynövényes látnivalók között. Ábrahámhegy közelében, a Balatonhoz közel igazán remek kirándulási lehetőség a gyógynövényeket kedvelő kirándulók számára. Látogassunk el ide, érdemes!

A Salföld Fűszer- és Gyógynövénykert Salföldön, a Káli-medence Balaton felé nyíló kapujában, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park szívében helyezkedik el . Ez a régió jelentős geológiai, botanikai és népi építészeti emlékekkel bír. A nemzeti park igazgatóság a falu határában alakította ki a Salföldi Majort 1997-ben, ahol egy működő gazdaság életét és őshonos magyar háziállatfajtákat: rackajuhot, mangalicát, bivalyt, szürkemarhát, baromfit, pásztorkutyákat, mint például pulit, pumit és mudikat valamint lovakat, köztük a nemzeti kincsként számon tartott, kalandos történetű gidrán fajtát mutatja be.

Állatsimogatónkban kisállatok várják a lurkókat.Gyógynövénykert Ábrahámhegy, Salföld Fűszer- és Gyógynövénykert

A Major folyamatosan megújuló fűszer- és gyógynövénykertje illatos élményeket kínál az ide látogatónak. Több érzékszervünket is bevetve – látás, szaglás, tapintás és ízlelés – ismerkedhetünk meg a gyógynövényekkel, a “csodafüvek” hatásaival és felhasználási módjaival. 2021. júniusában újult meg a Salföld Major gyógynövényes része. A Major fűszer- és gyógynövénykertjében lehet tesztelni a szaglásunkat, ezzel párhuzamosan arról is kaphatunk információt, hogy a különböző betegségek esetén melyikből érdemes főzetet készíteni.

Gyógynövénykert Ábrahámhegy, Salföld Fűszer- és Gyógynövénykert

mezőgazdasági gépkiállítás hagyományos eszközöket sorakoztat fel. A szekér és kocsi kiállítás is a múltba repít minket. A gyermekeket tájba illeszkedő játszótér várja.

A Major a Káli-medencében a nemzeti park információs és ökoturisztikai központja is egyben. Innen nyílik lehetőség gyalogosan, kerékpárral, lóháton, esetleg lovas kocsival bejárni a Káli-medencét és megismerni természeti értékeit, mint a Hegyestű Geológiai Bemutatóhelyet, a kőtengereket vagy a Salföld községtől délre fekvő, az erdőben megbúvó, 13. századi, pálos kolostorromot. A Káli-medence bejárásához buszos vagy gyalogos szakvezetés is igényelhető az igazgatóságtól.

A szerző