Barion Pixel

Szakértőnk tollából: Krisztián Anikó

A pajzsmirigy működésének zavarai gyakran okoznak ingerlékenységet, alvászavart, szorongást, depressziót függetlenül a beteg korától. A pajzsmirigy alulműködése (hypothyreosis) esetén az egyik fizikai tünet a súlygyarapodás, melytől nehéz megszabadulni. A kristályok energiája segíthet a tünetek minimalizálásában, a pajzsmirigy működésének normalizálásában, helyreállításában, ennek következtében pedig például a kilók is könnyebben fognak majd lemenni rólunk.

A pajzsmirigy a torokcsakrához kapcsolódik. A gyógyító kristályok lassan, de biztosan működnek. A hatásuk egy hét múlva már érezhető, amennyiben rendszeresen érintkezel a kristályokkal. A mellékhatások nélküli gyógyító kristályok használata során az egyetlen dolog amire figyelned kell az, hogy meggyőződjünk arról, a kristályok a negatív energiáktól mentesek legyenek.

Pajzsmirigy alulműködés

Pajzsmirigy alulműködés gyógyítása kristályokkal


Természetesen nem helyettesítik az orvosi kezelést, azt kiegészítve alkalmazzuk energiájukat. Nézzük, mely kristályok segítenek számodra ennek a betegségnek a legyőzésében:

 

Borostyán

– A borostyán a jód felszívódását növeli, és az ókori idők óta használják a jódhiány kezelésére, vitalitással tölti fel szervezeted. A legjobban nyakláncként vagy medálként viselni.

 

Akvamarin

– kékes-zöld színű kristály, ajánlott mind a túl-, mind az alulműködö mirigyek kezelésére. A mirigyek hatékony szabályozója, az akvamarin segíti a negatív gondolatok, emlékek és a múltbeli események feloldását is.

 

Azurit

– segít a méregtelenítésben és a stresszoldásban.

 

Citrin

– kiválóan alkalmas a feltöltődésre. Kiegyensúlyozza a pajzsmirigy működését és erősíti az idegeket. Mindössze annyit kell tenned, hogy a citrint homlokodra helyezve meditálj, mielőtt aludni mész. Tedd ugyanezt azután, hogy felébredtél. A neuronjaid megjavulnak, és nem fogod tapasztalni az agyadat elárasztó ködöt aznap.

 

Gyöngy

– A gyöngy a jódhiányos pajzsmirigy problémák leküzdésében segíthet, fülbevalóként megvédi szervezeted, ha valami olyan ételt eszel, ami ellentétes a megfelelő pajzsmirigy hormon

 

Kianit

– természetes fájdalomcsillapítóként kezeli a pajzsmirigyet

 

Kék csipkeachát/kalcedon

– nagyon pozitív és nyugtató kő, amely reményt, egységet, pozitív gondolkodást, optimizmust és örömöt hoz az életedbe. Az energiaáramlást is zökkenőmentesen működteti, és elősegíti a harmóniát és a nyugalmat. A kék csipkeachát elősegíti a természet felértékelődését, nagyon erős gyógyítója a toroknak. Gyönyörű pasztellkék kristály, elsősorban enyhítő kőként ismerjük, amely megnyugtatja a túlzott aktív pajzsmirigyet és csökkenti az idegi feszültséget. A kristályt medálként vagy nyakláncként ideális viselni, a harag, a szorongás és a hangulati ingadozások csökkentésére van hatással.

 

Lápisz Lazuli

– az évszázadok óta népszerű választás a pajzsmirigy problémák kezelésére. Nemcsak harmonizálja a pajzsmirigyeket, hanem elősegíti a mentális harmóniát, és arra késztet, hogy az igazán fontos gondolatokra összpontosíts.

Pajzsmirigy alulműködés esetén viseld medálként, különösen a torokcsakrád közelében, vagy tartsd a torkon körülbelül 15-20 percig hetente néhányszor a fenti kövek bármelyikét.

A szerző