Barion Pixel

Hogyan és milyen módon történhet a fejfájás kezelése?

Szinte biztos vagyok abban, hogy Te is átélted már a fejfájás okozta fájdalmakat. Statisztikai adatok szerint a lakosság 90 %-a szenvedett már a fejfájás valamely formájától és általában 40-50 %-uk rendszeres fejfájásról panaszkodik. Mindenki a lehető leggyorsabban szeretne megszabadulni a kellemetlen tünetekkel is járó fájdalomtól, így sokan rögvest a gyógyszerek, fájdalomcsillapítók után nyúlnak. DE ENNEK NEM KELL ÍGY LENNIE! Használd a kristályok energiáját a fájdalom csillapítására és a kiváltó okok megszüntetésére. Hogyan….

Tudtad, hogy 17 féle fejfájást különböztethetünk meg? Mindegyik más okból alakul ki, különböző melléktüneteket produkálva. A fájdalmak egy részének egyértelmű okai vannak, mint például a megfázás, másnaposság, külső behatás – fejre mért ütés, stb. Ha nincs nyilvánvaló külső ok (például egy ütés a fejen, stb.), akkor általában gyulladás, vérnyomás probléma vagy a szervezet folyadékháztartásában bekövetkezett változások állhatnak. Nézzük a lehetséges okokat bővebben:

Fejfájások típusai

  • A fejfájás eredhet a feszültségből, hosszú ideig rossz testtartás miatt (hát és nyakizmok feszülése), vagy rossz megvilágításban olvastál hosszú ideig, esetleg a számítógép előtt eltöltött több óra is lehet a kiváltó ok.
  • Lázas megbetegedés, influenza, kötőhártya-gyulladás és egyéb fertőző betegségek
  • Hormonális változások is kiválthatják, mint például a menstruáció
  • A vérnyomás változása (vérkeringési zavarok az agyban, magas vérnyomás, vérnyomáscsökkenés, mely migrénnel is összefügghet)
  • Metabolikus és emésztési zavarok (éhségérzet, alacsony vércukorszint)
  • Túlérzékenység a változó időjárásra (frontérzékenység)
  • Nyaki gerincoszlop problémái
  • Idegrendszeri és érzelmi okok (a problémákon jár az eszed, folyamatosan a megoldáson dolgozik az agyad)
  • Súlyos általános betegségek, mint például a vese problémák.

 

Mindezek alapján elmondhatjuk, hogy rengeteg esetben lehet a fejfájás valaminek a tünete, ezért a 24 óránál tovább tartó fájdalom miatt fordulj orvoshoz, aki kivizsgálja a háttérben álló betegséget. 24 óránál rövidebb fejfájás esetén legyen első dolgod eltávolítani a fülbevalóidat, nyakláncodat. Ezután jöhet további módszer a fejfájás elmulasztására. Elsősorban friss levegőre menj, a homlokon és nyakad hátsó részére tégy hideget pl. hideg vizes ruhát. Felváltva vehetesz hideg – forró fürdőt. Ehhez még hozzáadhatsz némi illatterápiát is, mely nyugtató-stimuláló kombináció legyen, mint például a levendula-citromfű illatok. A kristályterápia alkalmazása előtt mindenképpen ki kell derítenünk a fejfájás okát.
Rendkívül fontosnak tartom elmondani, hogy a többször előforduló vagy rendszeres fejfájás okának kiderítése elkerülhetetlen, hiszen ez egy jelzés a test részéről, hogy valami nem megfelelően működik szervezetedben. Súlyos betegségek előjele is lehet a fájdalom, így mindenképpen javaslom, hogy keresd fel háziorvosod, vagy alternatív kezelést végző szakembert.

Egy rövidebb, csak egyszer előforduló esetben a fájdalom gyökerei a háti és nyak izmok feszültségéből indulnak ki, a rossz testtartás, ülőmunka, a szemek fáradsága csak tovább fokozza a problémát. Amennyiben a feszültség, stressz vagy az időjárás okozza a fejfájás, akkor ennek kezelésére az alábbi kristályokat használhatod:

Fejfájás kezelése ametiszttel

Az ametiszt csodálatos lila árnyalatú kvarc ásvány, melynek görög jelentése “józan”, a régmúltban többek között az iszákosság kezelésére használták. A lila több árnyalatában található meg a természetben, érdekessége, hogy melegítés hatására sárgává válik. Ezt a tulajdonságát sokszor használják ki a nyerészkedő kristálykereskedők, hiszen a drágább citrinként árusítják az ametiszt geodákat, telepeket.

Az olyan típusú fejfájások esetén alkalmazható, mely feszültségből ered és a homlokból sugárzik ki egészen a nyak hátsó részéig. Ametiszt egy védő kristály, amely ellazítja a szemizmokat és eltávolítja a migrénes fájdalmat. Ez egy fájdalomcsillapító kristály, földelő és tisztító tulajdonságokkal.

Nagyon erős ellenszere a legrosszabb fejfájásoknak is. Az Ametiszt kristályok rezgése csökkenti a stresszt és a feszültséget, és megnyugtatja az idegeket. Amikor 10 percig lefekszel és egy darab ametiszt kristályt a homlokodra helyezel, úgy fogod érezni, hogy a feszültség és fájdalmak szinte azonnal elolvadnak.

Fejfájás kezelése szelenittel

A Szelenit gyógyító tulajdonságai gyorsan megakadályozzák bármelyik stagnáló vagy beragadt energia rossz hatásainak kialakulását, és elősegítik a pozitív energiaáramlást.Gondolj úgy a fejfájásra, mint egy blokkolt energiára, melyet a szelenit felold. Masszírozd át a fejed, homlokod, arcod a szelenit masszázs pálcával.

A Szelenit kristályokat közvetlenül a homlokodra és a földre vagy a fejed köré helyezheted. Ez is enyhíti a fáradtságot, ami gyakran a fejfájás oka. Ez a gyógyító kristály meggyógyítja az agyat, és támogatja a pihenésre és a stressz enyhítésére tett kísérleteit.Aura tisztítással is működik, amikor szelén pálcát használsz és megtisztítod az energiáid. Kezd a fejed tetején, és tartsd a szelenit pálcát körülbelül húsz centire a testedtől, majd lassan engedd le a testedhez. Képzeld el úgy a szelenit kristályt, mint ami elnyeli a nap minden aggodalmát, negativitását. Ez a gyakorlat csak néhány percet vesz igénybe, de nagyon hatásos a nem kívánt energiák eloszlatására.A szelenit kristályok felhasználhatók arra is, hogy töröljék az energiáink helyét, amelyek befolyásolják fizikai érzéseinket.


A szelenit hatékony eszköz az energia eltömődésének tisztítására a szervezetben, különösen a fejben.

Helyezz egy szelenit kristályt a tested speciális területére 15-20 percig. Győződjön meg róla, hogy a kristálypont kifelé mutat, távol a testedtől, hogy a negatív energiát kivigye a testedből.A szelenit megkönnyíti az energia változását. Csendesen ülj, mélyen lélegezz és lazíts. Ez egy egyszerű technika, amit mindennap 15 percen keresztül megtehetsz.Másik módszer a negatív enegiák eltávolítására és ezzel a fejfájás megelőzésére: ülj egy székre, és tegyél a csupasz talpad alá egy szelenit kristályt. Csendesen ülve lélegezz, lazíts és engedd el magad. Érezd a Föld energiáját, és azt, hogy mennyire él minden körülötted. Érezni fogod a tisztaságot és az egyensúly helyreáll a szervezetedben.

Forrás: www.hazipatika.com; wikipedia.org; Michael Gienger: Twelve essential Healing Crystals.

 

Kattints ide a kristályokkal dolgozó természetgyógyászokhoz további tanácsokért!

A szerző