Barion Pixel

A zene gyógyító ereje régóta közismert. A zenét már az ókori kultúrákban is az istenektől eredeztették.

Bizonyára te is átélted már számtalanszor az élményt, hogy meghallva egy számodra kellemes zenét, megmelengeti a szíved, megnyugtat, akár könnyeket csal a szemedbe, átlényegít, örömmel telít. Vajon mi váltja ki belőlünk ezeket az érzéseket, mi magyarázza átlényegülésünket ezekben a pillanatokban?

A zene gyógyító ereje és egy kis fizika…

Hosszú éveken keresztül abban a hitrendszerben éltünk, hogy világunkat szilárd anyagok (atomok) építik fel és az univerzumot előre kiszámítható törvények igazgatják.

Az elmúlt évek tudományos kutatásai bebizonyították, hogy egy hatalmas, láthatatlan energiamező részei vagyunk és a korábbi hiedelemmel ellentétben világunk “építőkövei” távolról sem tekinthetők szilárd, állandó, minden helyzetben azonos módon, statikusan működő anyagoknak.

Az atomok jelentős része légüres tér. A szubatomi részecskék – egészen addig, amíg lehetőségként és nem megnyilvánult anyagként viselkednek – hullámtermészetükből kifolyólag tiszta energiaként léteznek.

A fizikai univerzumunk nem más, mint megnyilvánulási lehetőségekkel átszőtt információs mező.

Az energia lehetőségek hullámként terjednek, melynek két fontos jellemzője, ismérve: a hullámhossz és a frekvencia.

Minden létező meghatározott energiamintázattal (frekvenciával) bír, még gondolataink, érzelmeink is. (A félelem hosszabb hullámhosszú, lassabb frekvenciájú, a szeretet rövidebb hullámhosszú, magasabb rezgésű).

Univerzális hangtál

Univerzális hangtál

Harmonikus frekvenciára hangolódás

Mindannyian tapasztaltuk, hogy amikor pl. dühösek, idegesek vagyunk, kizökkenünk a harmonikus “létállapotunkból”. Nem érezzük jól magunkat, mérgesek vagyunk az egész világra. Ilyenkor a számunkra ideális, egyensúlyi frekvenciaszintről egyszerűen lehangolódunk, mint amikor egy csodás hangszer félrehangolódik és elkezd fülsüketítően, fals módon játszani.

Ha nem hangoljuk vissza magunkat és tartósan az alacsony frekvenciaszinten maradunk, továbbgyűrűzik a diszharmonikus hatás, hiszen a velünk azonos frekvenciájú energiákra fogunk rákapcsolódni. (Azt látjuk, halljuk meg, azt tapasztaljuk kívülről, melyben benne vagyunk).

 

Frekvencia gyógyítás

A diszharmonikus létállapotból, a mindennapi problémák, negatív érzelmek, gondolatok útvesztőjéből úgy tudjuk kiemelni magunkat, ha optimális frekvenciára hangolódunk. Ennek számos csodás eszköze, segítője létezik, ilyen a zeneterápia.

gyógyító zene, zene, hárfa, hangszer

A zene gyógyító ereje

A fizikai testbe érkező rezgéseket a DNS kódolja, veszi és információként továbbítja a sejteknek. A lassabb és hosszabb hullámok (pl. negatív érzelmek) kevesebb helyen érintik a DNS-t, míg a gyorsabb és rövidebb hullámok (pl. szeretet) több helyen. Vagyis az érzelmek, a megélések befolyásolják a DNS-ünk szerkezetét.

Léteznek nagyon különleges frekvenciák, melyek magasabb tudatállapotra hangolnak minket, ezeket Solfeggio frekvenciáknak nevezik.

Gyógyító hatásúak, segítenek elengedni hitrendszeri blokkokat, nem működő mintákat, hozzájárulnaka a harmónikus állapot visszaállításához.

Másrészt ezek zenei hangok is. Olyan frekvenciák, amelyeken a zenészek a hangszereiket hangolják.

 

A Solfeggio frekvenciák

174 Hz: Biztonság (regenerálódás, fájdalmak csökkenése).
285 Hz: Energetizálás (feltölt életerővel, energiával).
396 Hz: Elengedés (felszabadítja a félelmet és a búntudatot, segít az elengedésben).
417 Hz: Mozdítás (múlt feloldása, változások elősegítése, váratlan helyzetek kezelése).
528 Hz: a szeretet rezgése, segít kinyitni a szívedet, megélni a békességet, beindítja a gyógyulási folyamatot.
639 Hz: Kapcsolódás (párkapcsolatok, kapcsolatok).
741 Hz: Intuíció (erősíti az intuíciót, tágítja a tudatot).
852 Hz: feltétel nélküli szeretet, spirituális rendeltetésünk, különösen meditációban hatékony.
936 Hz: Fény frekvenciája (tobozmirigy aktiválás, segíti a kapcsolódást önmagunkkal).

A legérdekesebb az 528 Hz rezgés, vagyis az a csodálatos frekvencia, mely helyreállítja a sérült DNS-t. A tudósok szerint ez az a frekvencia, amely a spirituális fejlődés, egészség és a harmónikus élet titka. Az önbizalom és az önszeretet kulcsa, mely megnyitja a szívedet és segít megteremteni életedben a harmóniát és a békességet, valamint bármilyen gyógyulási folyamatot felgyorsít.

A frekvenciák intelligens módon “működnek”. Ha az adott frekvenciának megfelelő rezgés rendben van benned, akkor “nem dolgozik”. Ha eltérsz valamelyik rezgéstől és ott disszonancia van benned, korrigálja, gyógyítja az egyensúlytanaságokat.

Sokat tehetünk az egészségünkért, a jól-létünkért, ha akár a mindennapi rutin tevékenységeink közben, vagy elalvás előtt meghallgatunk egy számunkra kedves, lélek tápláló muzsikát.

 

KATTINTS IDE A HANGTÁL TERÁPIÁVAL FOGLALKOZÓ SZAKEMBEREKHEZ!

A szerző