Barion Pixel

Mit kérdeznek a legtöbben a feng shui tanácsadótól?

Erra talán van tipped! De azt, hogy mi az, amit sosem kérdeznek, azt lehet, hogy sokkal nehezebb kitalálni!

Halász Alexandra, a Youtube videói kapcsán közismert feng shui szakértő elárulja a választ mindkét kérdésre!

Halász Alexandra szerint a feng shui nem lakberendezés, hanem egy módszer arra, hogy az élő térben az élő ember – és persze a többi élőlény – élő rendszert hozzon létre, ami úgy működik, hogy rend lesz kívül és belül.

feng shui, bágua, Halász Alexandra

Mit kérdeznek a legtöbben? Na jó, igazából ki lehet találni…

Két téma kerül elő a legtöbbször: mit tegyek, hogy több pénzem legyen (Gazdagság-sarok), vagy mit tegyek, hogy boldog szerelmi életem legyen (Szerelem-sarok)? Ebből a kettőből is főleg a szerelem, az emberi kapcsolatokban való boldogság és boldogulás témája foglalkoztatja a legtöbb embert.

A kilenc lépés a kilenc titokhoz

A feng shui kilenc életterülettel foglalkozik, vagyis az életben minden törekvésünk besorolható valamelyik életterületre.
A gazdagság
a szerelem,
a párkapcsolat mellett itt
a kreativitás,
a testi-lelki egészség,
a karrier,
a baráti kör,
a kommunikáció,
a család,
a szerencse,
az utazás,
a költözés,
a gyerekekkel való kapcsolat,
a kollégák köre,
a tanulmányok…

 

feng shui, bágua, bágua térkép

Ez az, amiből még az is bőviben érzi magát, akinek semmije sincs…

A szerelmet és a pénzt a legtöbb ember kevesli, de harminc év alatt egyetlen levelet sem kaptam, amiben azt kérdezték volna, hogy „mit tegyek, hogy több legyen a bölcsességem”? Azzal valahogy a legtöbben elégedettek vagyunk…

Melyik a legfontosabb terület?

A feng shui a harmónia művészete, vagyis egyik terület sem fontosabb, mint a másik. A szerelmi élet és a pénzügyeink olyanok, mint egy műszer mutatója: ha valahol (más életterületen) baj van, itt „kijelez” a műszer. Valaki például nem tud kapcsolatokat teremteni (Hír és hírnév területe)… persze nincsen párkapcsolata.
Ha rossz dolgokat tanult a pénz kezeléséről a családjában (Család és egészség területe), akkor nem csoda, hogy baja lesz a bőséggel.
Ha valaki sok mindent tanult (Tudás és bölcsesség), de nem mer kiállni vele a világ elé, akkor nem fog vele pénzt keresni… vagyis van még tanulnivalója, mégpedig leginkább az önismeret, a helyes önértékelés, önfelvállalás terén.
Tehát a probléma nem a Gazdagság területén van, ott hiába alkalmazná az illető a feng shui energianövelő módszereit.

A bágua iskola – a törekvés iskolája

A feng shui bágua iskolájának célja, hogy közelebb kerülhessünk az álmainkhoz, törekvéseinkhez. A „bágua”, vagy pa-koa kifejezés eleve azt jelenti, hogy „a törekvés területe”.
De a kulcs az, hogy megtaláljuk: igazából mit is szeretnénk, mi a fontos az életben. Lehet, hogy a meggazdagodásnál pillanatnyilag fontosabb feladat az egészségünk rendbe tétele… mégis milyen nehéz például elszánni magunkat a fogorvosnál tett látogatásra! (Nem egyszer tapasztaltam, hogy elment valaki megcsináltatni egy rég halogatott orvosi kivizsgálást, vagy fogorvosi kezelést – és napokon belül jól fizető megrendelést, állásajánlatot, fizetésemelést kapott!)

…de hol a kukac a cseresznyében?

Közel harminc éve foglalkozom feng shuival, és mindig izgalmas nyomozásnak tartottam, hogy megtaláljuk: igazából hol a kukac a cseresznyében?
Mi itt a valódi gond, amit ha elhárítunk, jön a többi eredmény is?
Vagyis, hol veszít az illető aránytalanul sok energiát?
Milyen lyukon szökik az életöröm?

A párkapcsolati és pénzügyi problémák sokszor már csak következmények, a hiba valahol máshol rejtőzik.
Ha magadnál szeretnél erre a kérdésre választ kapni, tedd fel a kérdést: mi az a kínos dolog, amit már régóta halogatsz? Megszakítani a kapcsolatot egy vérszívó munkahellyel („jaj, találok-e másikat, beválok-e egy új helyen?”) vagy rokonnal, barátnővel („jaj, mi lesz, ha megsértődik?”)? Esetleg végre elindítani a rég megálmodott vállalkozást? Netán megmutatni a novelláidat a világnak? Elmenni tüdőszűrésre?

Számold fel a gócpontokat!

Figyeld meg, ha felszámolod ezt a „gócot”, mekkora lendületet kap az életed! Keresd a gócokat az otthonodban, irodádban, műhelyedben is… ezek a rég nem bolygatott zugok, fiókok, poros részek a szekrény tetején és az ágy alatt, a sötét kis energiacsapdák. Ami benned van, az körülötted is megjelenik… és ami körülötted van, az hat rád belül. Sokkal könnyebb lesz meghozni a fontos döntéseket, ha benned és körülötted rend van… ez már önmagában is növeli az önbizalmat.

Tedd rendbe az életed!

feng shui, bágua, könyv, dedikálás, Halász Alexandra

Nagyon megéri tehát megkeresni, hogy hol a „góc”, mi a valódi probléma, ami az egész életed energiaszintjét lehúzza? Aztán csak győzd nézni, mi minden új lép be az életedbe! Hogyan csináld? Erről szól a könyvem, amiben érthető és magyar példákkal, az elmúlt közel 30 év tapasztalataiból szemezgetve tudsz segíteni rendbe tenni az életed!

 

Kattints ide a könyvhöz!

A szerző