Barion Pixel

2022-ben újra megrendezésre kerül a Magyar Ízek Versenye a Fiatalokért Együtt Kulturális Egyesület szervezésében.

A verseny harmadik éve zajlik, országosan, és hivatalos őstermelők, kistermelői engedéllyel rendelkező termelők vesznek részt rajta.

A III. Magyar ízek versenyén az alábbi kategóriákban lehet nevezni: szörp, szirup, lekvár, dzsem, zselé, méz (alapméz, krémméz, ízesített méz), fűszerek (saját termesztésű fűszerkeverékek), savanyúságok (csípős, édes, csilis, mindenféle), szószok, krémek (nem csípős termékek) csilis termékek (minden, ami csípős, lekvártól az extra csípősig, kivéve savanyúság) gyümölcslevek, zöldséglevek, gyümölcskészítmények (pl birsalmasajt, gyümölcssajt), sajtok, tejtermékek, és füstölt áru, kistermelői húskészítmények, ezenkívül saját készítésű házi tészta.

Egy kategóriában egy termelő bármennyi terméket nevezhet.

A verseny minősítési verseny, arany, ezüst és bronz minősítést ad, pontok alapján. Tehát lehet 15 arany minősítésű lekvár, szörp, vagy csiliszósz is.

Tavaly előtt Sági Szilárd volt a szervezők segítségére, tavaly Máté Szabi gasztroblogger, idén még felkérés alatt van a szakértő, de részben már vannak zsűritagok. Így például a Győri Krúdy Gyula Vendéglátóipari Szakgimnázium tanára, tanulói. A jövő generációját is szeretnénk segíteni ugyanis, a hazai kistermelőkkel együtt, mert fantasztikus termékeket készítenek.

A verseny célja: a hazai és hazánkban forgalomba hozható külföldi kistermelők (Dunamente régió) termékeinek népszerűsítése, fiatalok szakmai érdeklődésének elősegítése.

A versenyről

Egyik termék sem tartalmazhat a kistermelői rendeletben tiltott összetevőt (pl. szalicilsavat), kapszaicin kivonatot. Egyik termék sem tartalmazhat mesterséges ízfokozót, mesterséges színezéket (pl Na-glutamát). A termékek minden összetevőjét fel kell tüntetni.

Magyar Ízek Versenye jelentkezési határidő: 2022. 04. 30.

Nevezési díj: 5000,- Ft / termék

Eredményhirdetés: 2022. 06. 01. online a Facebook felületén

Eredményhirdetés személyesen: 2022. 06. 18.-án Máriakálnok-on a “Szedd magad levendula” hétvégén

 

JELENTKEZÉS ÉS REGISZTRÁCIÓ ITT:

A szerző