Barion Pixel

Sokszor nehéz kitalálni, hogyan kössük le a gyerekeket, különösen akkor, ha betegség miatt otthon kell maradniuk.

Ilyenkor a mozgást igénylő játékok, sőt gyakran a társasjátékok is háttérbe szorulnak. Így az otthoni kreatív tevékenységek jelenthetik a kulcsot a gyerekek szórakoztatásához és a gyógyuláshoz.

Kreatív játékok

Sokféle olyan kreatív játék létezik, ami akár ágyban is játszható és nem igényel nagy erőfeszítést. Ilyen a kézműveskedés, mint például a rajzolás, a gyurma vagy a papírmasé készítése. Ráadásul ezek a tevékenységek nemcsak szórakoztatóak, hanem még a gyerekek fejlődését is segítik.

Vannak olyan kreatív játékok lányoknak és fiúknak, amelyek során az alkotásnak csak a fantáziájuk szabhat határt. Például, ha a lányok érdeklődnek a divat iránt, készíthetünk együtt babaruhákat vagy kiegészítőket. Fűzhetünk gyöngyöt, vagy akár régi ruhákat hasznosíthatunk újra.

hogyan kössük le a gyerekeket, kreatív, kisfiú, fiú, beteg

Fiúk esetében pedig például a különböző építőjátékok, a lego és puzzle is jól bevethető ilyenkor.

Olvassunk vagy nézzünk mesét!

A mesélés és az olvasás is kiváló tevékenység betegség idején. Mesekönyvek elolvasása vagy akár közös történetek kitalálása is remek időtöltés, miközben szárnyalhat a fantáziájuk. Sőt a szerepjátékok is izgalmasak lehetnek, eközben a gyerekek utánozhatják kedvenc mesehősüket vagy saját történeteket alkothatnak, ami nagyszerű lehetőség a kreativitásuk kibontakoztatására.

Az elektronikus eszközök mint a tv vagy a tablet is segíthetnek a gyerekek lekötésében, de fontos, hogy ezeknek időkorlátokat szabjunk. Kedvenc meséjük megnézése biztosan feldobja a hangulatukat, de olyan alkalmazások vagy online platformok is léteznek, amelyek interaktív és oktató játékokat kínálnak, így közben szórakoztató módon tanulhatnak is a kis betegek.

A lényeg, hogy mindenképpen olyan játékokat válasszunk, amelyek nem túl megterhelőek. Ha pedig már egy kicsit jobban vannak, akkor szuper, ha egy kis időt a friss levegőn is eltöltünk velük. Végül, emlékezzünk arra, hogy a legjobb, amit tehetünk a gyerekekért betegségük idején, az az, hogy ott vagyunk mellettük és ápoljuk őket, hogy mielőbb felépülhessenek.

A szerző