Barion Pixel

Káros-e a desztillált víz fogyasztása?

Gyerekként még azt tanultuk, hogy a desztillált víz fogyasztása káros, sőt mérgező. Újabban külön mozgalmak indulnak arra, hogy igyunk desztillált vizet. Hol van hát az igazság?

Az újabb vélemények megoszlanak ebben, de általában azt mondhatjuk, hogy a desztillált víz fogyasztása nem káros rövid távon, de hosszabb ideig tartó kizárólagos fogyasztása nem ajánlott az emberi test számára. Ahhoz, hogy megértsük, miért, először is meg kell értenünk, mi is a desztillált víz.

A desztillált víz olyan víz, amelyet először forralással gőzzé alakítanak át, majd a gőzt újra lehűtik és folyékony formában gyűjtik össze. Ez a folyamat eltávolítja a vízből az esetlegesen jelen lévő ásványi anyagokat, szennyeződéseket és más vegyületeket, így a víz rendkívül tiszta és ionmentes lesz. A tisztítási folyamat során a desztillált víz nem tartalmaz semmilyen ásványi anyagot vagy nyomelemet, amelyek az egészség szempontjából fontosak lehetnek.

Rövid távon a desztillált víz fogyasztása nem okoz káros hatásokat, mivel a szervezet képes pótolni a szükséges ásványi anyagokat és nyomelemeket az étrendből. Azonban hosszú távon a kizárólagosan desztillált víz fogyasztása káros lehet az egészségre, mivel az ásványi anyagok hiányában az emberi test nem tudja megfelelően működtetni számos fontos folyamatot.

Az ásványi anyagok és nyomelemek fontosak az idegrendszer, az izmok, a csontok és a szív- és érrendszer megfelelő működéséhez. Azok, akik hosszú távon csak desztillált vizet fogyasztanak, ki vannak téve az ásványi anyagok hiányának kockázatának, ami potenciálisan negatív hatásokkal járhat, mint például csökkentett izomfunkció, csontvesztés és általános kimerültség.

A természetben előforduló desztillált víz: a tiszta víz

A desztillált viz vegyileg tiszta víz, ami azt jelenti, hogy két rész hidrogén és egy rész oxigén alkotja. Az esővizet és a friss gyümölcsök és zöldségek levét a természet desztillálja. Az esővízben vagy a hólében semmilyen szervetlen ásvány nincs.
Az esővíz természetesen nem tartalmaz ásványi anyagokat. Az esővíz az atmoszférában lévő vízpára kondenzációjával keletkezik. A párolgó víz a légkörben lehűl, majd vízcseppek formájában kicsapódik, és esőként hullik le a Föld felszínére.

Az esővíz alapvetően tiszta és szennyeződésektől mentes, amikor a levegőben lévő szennyeződések nem befolyásolják. Ez azt jelenti, hogy az esővíznek nincs jelentős ásványi anyag tartalma, kivéve, ha olyan területről származik, ahol szennyeződött a levegő, vagy ha szennyezőanyagokat szállít le a magasabb régiókból.

Az esővíz ásványianyag-tartalma azonban rendszerint minimális, és az ásványi anyagokkal történő jelentős hozzájárulás inkább a talajból, a folyókból, tavakból vagy más vizekből ered. Ezekben a vizekben ásványi anyagok oldódnak, amelyek a kis cseppekben feloldódva részei lesznek az esőnek, amikor azok a talajra hullnak.

A tavakban, folyókban, kutakban és patakokban tehát nem desztillált víz van, mert ezek teli vannak különféle hordalékokkal és szervetlen ásványi anyagokkal. E vizek egy része úgynevezett kemény víz, ami azt jelenti, hogy nagy koncentrációban találhatók meg bennük szervetlen ásványi anyagok. A szervetlen anyagok a testszövetek számára teljesen használhatatlanok, mivel a szervezet ezeket nem tudja feldolgozni.
Szervezetűnkben alapvetően 16 féle szerves ásványi anyag található meg és ezek mindegyikéhez élő vagy valaha élő táplálékból tudtunk hozzájutni.
Ha almát vagy más gyümölcsöt és zöldséget eszünk, akkor ezzel élő anyag kerül a szervezetünkbe. Ezek mindegyike tudniillik tovább él egy bizonyos ideig azután is, hogy leszedték a fáról vagy kihúzták a földből. Ugyanez a helyzet az állati eredetű táplálékokkal, a tejjel és a tojással is.

Miért lehet előnyös a desztillált víz fogyasztása?

Nem mindegy, hogy a víz milyen ásványokkal van tele: szervetlen vagy szerves ásványokkal. Aki csapvizet iszik, az egyszerűen a saját szervezetét mérgezi az abban található élettelen anyagokkal, amik elősegítik a vese- és az epekő kialakulását, lerakódnak az artériákban és egész testünkben.
Vannak akik azt mondják, hogy a desztillált víz élettelen víz és még egy hal sem tudna benne megélni. Természetes, hogy egy hal pusztán desztillált vízben nem tud megélni, hiszen szüksége van a folyókban, tavakban és tengerekben lévő növényzetre is.
A példa kedvéért, mondjuk hajótörést szenvedsz, s a mentőcsónakban nincs víz. Ha csak esővizet ihatnál, mondanád-e, hogy az esővíz élettelen desztillált víz és nem iszom belőle?
Persze, hogy nem mondanád, hanem meginnád és meg is menekülnél a szomjhaláltól.
Emberek milliói szerte a világon kizárólag esővizet isznak. Az őseink is ezt tették. A Bermundákon a talaj annyira lyukacsos,hogy nem képes megtartani a vizet, ezért az ivóvíz megszerzésére speciális háztetőket építenek, ami összegyűjti az esővizet egy ház alatti betontartályba.
A nagy római császárnak Tiberiusnak volt egy hatalmas palotája Capri szigetén, a Villa Jovis (Jupiter Villa). A palota falain belül építettek 4 db óriási tartályt az esővíz összegyűjtésére.
Ma 2000 évvel később Caprin az emberek még mindig a tartályhoz járnak vízért a szárazabb időszakaszokban.
kókusz, ayurvédikus masszázs
A dél-tengeri szigeteken egészséges polinézekkal találkozhatunk, akik csak desztillált vizet isznak. A Csendes-óceánból nem ihatnak a víz magas sótartalma miatt, a sziget alapját pedig olyan lyukacsos korallok képezik, amik nem tartják meg a vizet. Emiatt az emberek csak az esővíz és a zöld kókusz friss, tiszta nedűjét itták.
Nem tudták, hogy mi az a kor, mivel ez a szó hiányzott nyelvükből. Sohasem ünnepelték a születésnapokat, így csodálatos kortalanságnak örvendtek. Nemcsak éveiket tekintve, hanem testileg is. Az idősek ugyanúgy részt vettek az ugrálós népi táncokban, mint a fiatalabbak. Egészségesek voltak és hosszú életük során csak desztillált vizet ittak.

A desztillált víz hatása

A desztillált víz segít feloldani a teherként cipelt szörnyű, bűzős mérgeket, amik felhalmozódnak a civilizált emberek testében.
Úgy halad végig a veséken, hogy semmilyen üledéket vagy követ nem hagy hátra. A desztillált víz lágy víz. Ha ezzel a vízzel mosol hajat, akkor csodálatosan selymes lesz.
Gyermekkoromban nagymamámnál mindig volt az esőcsatorna alatt egy dézsa, tele esővízzel. Amikor a hajamat mosta, azzal öblítette le.Valóban fényesen omlott le a vállamra!
A Föld felszínére a kialakulása óta sohasem került új víz! UGYE ERRE NEM IS GONDOLTÁL SOHA? Pedig így van!
A Természet ugyanazzal a vízzel gazdálkodik évmilliók óta. A Természet a Föld vizeit desztillálással tisztítja. A Nap hatására a víz elpárolog és a felhőkbe tömörül. Amikor a felhők telítődnek, akkor elkezd esni az eső. Ez a teljesen tiszta víz az esővíz a Természet egyik legnagyobb csodája.
Még annyit, hogy
“Az egészség a világ legtermészetesebb dolga. Azért természetes egészségesnek lenni, mert mindannyian a Természet részei vagyunk, mi magunk is Természet vagyunk. A Természet pedig keményen küzd az egészségünkért, mert szüksége van ránk”.
(Elbert Habband)

Ha kétségeid vannak, mindig érdemes konzultálni egy szakemberrel vagy orvossal az egyénre szabott tanácsadás érdekében.

 

Kattints ide a kiváló természetgyógyász szakemberekhez!

 

A szerző