Barion Pixel

Mi a Schüssler sók adagolása pontosan és helyesen? Ezt sokszor még egy szakembernek is nehéz eldönteni. Nézzük, hogy milyen elvek mentén indulhatunk el.

“Meg akarom érteni a világmindenség távoli mélységeit.

Bizonyos mértékig ez talán sikerült is, de még nagyon sok minden van, amit tudni szeretnék. “

 

A Schüssler sók adagolásának szempontjai és elvei

Kiemelkedően fontosak az analitikus, kutató és kitartó személyiségjegyek bármely probléma megoldásánál.

Schüssler sók adagolása első elv – A tünetek erősödése

Ha Schüssler sókat szedi az egyén, és nem használ azonnal, sőt hetek telnek el, amikor eredmény, halvány változás észlelünk akkor valószínűsíthető, hogy a megfelelő ásványi anyagokat használtuk, de további kitartó munkára van szükség. Az is tapasztalati tény, hogy megjelenhetnek újabb tünetek, vagy felerősödhetnek egyes jelek, de csak néhány napig. Ezek teljesen normális jelenségek a Schüssler sók szedése során.

Példa:

Ha például felnőttkori pattanásokkal nézünk szembe, a legzavaróbb jel a “páciens” számára az állon megjelenő vörös hálóval körülvett gennyes, fájdalmas pattanások. Ilyenkor ha a felnőtt, kliens kifejezetten erre kap 5 féle sejt sót, akkor néhány napig, akár hétig is megjelenhetnek újabb pattanások. Az alkalmazott szerek elkezdtek dolgozni, és az amúgy is kifejlődött pattanásokon hamarabb túl leszünk, tisztítják a kis katonák a szervezetet. Abban az esetben, ha nagyon zavarja az illetőt javasolható az egyes ásványok csökkentése, bár a tapasztalat azt mutatja, hogy mindenki a lehető leghamarabb túl akar lenni az adott problémáján.

Schüssler sók adagolása második elv – A folyamatos visszacsatolás

A másik elv melyet szükséges alkalmazni, a folyamatos visszacsatolás a Schüssler konzulens felé. Mit jelent ez a gyakorlatban?

Példa:

Ha a kezelt egyén rajta kapja magát, hogy álmosabb például, akkor érdemes szólni a Schüssler konzulensnek. A tapasztalat azt mutatja, hogy a szervezet jelzett, hogy pihenésre van szüksége.

A Schlüsser sók természetes, gyengéd jellege szerint “öngyógyításra” sarkallja a szervezetet, mintha a tanító mestereink lennének. Gyakori, hogy eltávolodik az ember a természeti lényétől, és elveszti a kapcsolatot a 6. érzékével, a belső hanggal és az Elmén, az Ego-n vagyis a racionális elveken keresztül dolgozik.

Fent említett esetben például azt gondolja magában az ember, azt nem tehetem meg, hogy pihenjen, elbóbiskoljak, mert annyi dolgom van, pénzt kell keresnem. Azt nem látja, hogy ha pihen kb. 15 percet, vagy meditál például, akkor az agy sejtjei a pihenés után nagyobb erővel képesek dolgozni. A Schlüsser sók így a tanítóink, hírvivők az agy számára és néha kiabálnak: “Pihenni szeretnék!

Schüssler sók adagolása harmadik elv – Az adagolás függ a jelek számától

A harmadik alkalmazandó elv, amely eltér a Schüssler sók adagolásának általános – angolszász – elveitől és a rendszer eredeti megalkotójának, Dr. W. Schlüsser tollából származik: a jelek számától, és milyenségétől függ az adagolás.

Logikátlan ugyanis azt feltételezni, hogy naponta maximum 2 féle ásványi anyagot és maximum 6 db tablettát vehetünk be.

Dr. Schüssler eredeti, még a XIX. században írt jegyzetei alapján 4X4 számokat írt. Ekkor még az ipari forradalom vívmányai, az iparosodás mértéke korántsem volt olyan nagy volumenű, mint jelen korunkban. 

Miért fontos kiemelni a az iparosodást?

A természetgyógyászat, a nyugati, és az allopátiás orvoslás egyaránt egyet ért abban, hogy a betegségek velejárói a lelki eredetű problémák. Így például a depresszió, és az öngyilkosság növekedését a stresszfaktorok növekedése okozza. Tudományosan bizonyított, hogy a stresszfaktorok száma különösképpen a verseny hatására növekedtek, tehát a technológiai kényszerfejlődés egyik hátránya a presszió, a lelki elnyomás.

Amikor azt mondja az ember: annyi dolgom van, azt se tudom, hova kapjak… be vagyok havazva… ki se látszok a munkából… nincs időm, erre vagy arra… Nos az idő faktorát az ember találta ki, nem velünk született, a teremtés nem úgy alkotta meg az embert, hogy időre kérte az embert, hogy tegyen meg valamit, különben büntetés lesz.

Összefoglalva, ha növekszik a stresszfaktor, akkor a szervezet több energiát emészt fel. Logikus, hogy ha több energia vész el, akkor azt pótolni szükséges. Az egyik ilyen tudományos megközelítés az, hogy a stresszes életmódunkat a vitamin, és ásványi anyagok mennyiségi növelésével szükséges ellensúlyoznunk. További bizonyíték a Schlüsser sók mennyiségi növelésére a légszennyezettség, az elektroszmog megnövekedése az ipari forradalom kezdete óta. A testünket, szervezetünket érő károsodásokat csak úgy tudjuk ellensúlyozni, hogy megvizsgáljuk a testet, hogy mekkora mennyiségű  ásványi anyag hiánya van. Erre alkalmas a gyakorlatban használt módszer az arc analízis. Itt jegyzem meg, hogy nem tévesztendő össze az analízis a diagnózissal, amit az orvosok végeznek. A Schlüsser sók alkalmazása nem követeli meg az orvosi előképzettséget, ugyanakkor hangsúlyoznám, hogy egészségügyi, pszichológiai alapismeretek nélkül szinte lehetetlen megfelelően segíteni az egyént.

Schüssler sók

A testi pszichés oldal figyelembe vétele a Schüssler sók adagolása során

Térjünk vissza a testi, lelki, pszichés oldalra, ami ok-okozati tényezőkre vezethető vissza.

Az eredeti Schüssler elvek mentén történő oktatás során van egy olyan tréning, ami a pszichés, lelki tényezőket veszi számításba, ásványi vegyületről ásványi vegyületig végigmenve az egyes szöveti sókon.

Dr. W. Schüssler szerint ugyanis a vitaminok, ásványi anyagok felszívódását stimulálni szükséges, ahhoz, hogy oda jussanak el amelyik szerv szövetei, sejtjei roncsolódtak.

Példa, amikor a 3 fő elvet alkalmaztuk

Menstruációs görcsökkel küzdött egy tinédzser, olyan mértékben, hogy lábra sem tudott állni, így gyakorta napokig nem tudott iskolába menni. Orvosi javaslatra szedett fájdalomcsillapítót, vitaminokat, sőt homeopátival is éveken át kezelés alatt állt, de a helyzet nem javult. Elkeseredett, hogy neki így kell leélni az életét. 

Mindig van lehetőségünk változtatni: az nem lehet, hogy nincs megoldás!

A homeopátiás orvos a Magnesium phosporicum Schüssler sót javasolta menstruációs görcsök idejére, amit dr. Schlüsser is említ, sőt az interneten is rengeteg oldal azt javasolja. Általánosságban ez működik is. De elengedhetetlen kideríteni, hogy mi lehet a görcsök mögött. Mindent számításba kell vennünk ahhoz, hogy megtaláljuk a valódi okokat.

Kedvenc gyermekorvossal konzultálva, először is egy teljes vérképet készítettek. Kiderült, hogy a tinédzsernek öröklött B thalassemiája van, klinikailag igazoltan. Ez azt jelenti, hogy a vörösvérsejtek amik, a vas felszívódásához elengedhetetlenek, kevesebb mennyiségben vannak jelen a normálisnál.

Ezen kívül az is kiderült, hogy évek óta megnagyobbodott mandula, gerinc, csontrendszeri problémák vannak a háttérben. Már meg is operálták volna, ha a szülők beleegyeznek, de nem így történt. A Schlüsser sók 1 éves alkalmazását követően a klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy nincs teendő a mandulákkal.

Kiderült, hogy a páciensnek emésztési, haspuffadási problémái is voltak. Arcanalízis szerint nagy mennyiségű calcium, silicea, natrium, kálium, ferrum és magnézium hiány volt és további ásványok kisebb hiánya látszott.

Összeszámolva napi szinten 95-110 tablettát volt szükséges bevenni. Ez rengetegnek tűnik a napi 6 db-hoz képest, amit számtalan gyógyász javasolt. Mivel a kamasz lány imádta a sók elszopogatását – mert állítása szerint olyan, mintha szőlőcukrot enne  – így nem volt különösebben nehézség a számára, hogy nagyobb mennyiségben fogyassza azokat. Voltak gyakorta napok, amikor kevesebb jutott a szervezetébe, mert annyit kívánt csak, és ez így volt rendjén. Hallgatni kell a belső hangunkra, mert az öngyógyítás alapja az intuíció is.

Milyen eredményei lettek a nagy mennyiségű szöveti só szedésnek?

 1. Fél év elteltével a rendszeres 4 heti kontroll után ma havi 1 napra csökkent a fájdalom, és ilyenkor is inkább az alvásigény megnövekedése figyelhető meg az elviselhetetlen fájdalmakkal helyett.
 2. Emésztése javult.
 3. Mandulái kissé visszahúzódtak.
 4. Fizikailag terhelhetőbb lett.
 5. Megnövekedett a teljesítőképessége a tanulásban.
 6. Az önbizalma, önismerete előnyére, pozitív irányban változott.
 7. Összeszedetebb, kreatívabb lett.
 8. Nyugodtabb, lazább lett a görcsös megfelelési kényszer helyett.

 

Összefoglalva a klasszikus Schüssler mentoring nálunk a következő lépésekből áll

 1. Teljes testi és lelki felmérés egészen a gyökerekig visszamenőleg (táplálkozási, életmódbeli, viselkedésbeli szokások számba vétele).
 2. Arcanalízis, testi elváltozások összesítése.
 3. Személyre szóló adagolás kialakítása.
 4. Rendszeres visszacsatolás, az orvosi kontrollal összhangban.

 

HA SZERETNÉL SEGÍTSÉGET KÉRNI a SCHÜSSLER SÓK ADAGOLÁSÁHOZ KATTINTS IDE!

A szerző