Barion Pixel

Mi a legjobb természetes altató, hogy nyugodt alvásod legyen?

Szögezzük le! Az alvást segítő szerek nem csodaszerek! Az alvás egy finom idegi mechanizmus, ezért komplexen szükséges kezelni. Ha viszont valamilyen szerrel megtámogatjuk ezt a folyamatot, az lehetőleg legyen természetes szer!

Hogyan támogathatod meg az alvásodat természetes módon?

Aprónak tűnő trükkök, melyekkel támogatod az alvási ciklusodat:

  1. Mindig feküdj le maximum este 10 órakor! Akkor is ha nagyon sok a dolgod! Meg fog várni, az egészséged fontosabb, mert belőled csak egy van!
  2. Kelj korán! Húzd fel az órádat reggel 6 órára. Akkor is kelj fel ebben az időben, ha nem tudtál időben elaludni!
  3. Ha nagyon-nagyon álmos vagy, akkor se aludj napközben, maximum csak 30 percet! Így nem borul fel a természetes alvási rendje a szervezetednek.
  4. Este 8 óra után, de inkább 6 óra után ne nézz elektromos eszközt: se számítógépet, se tabletet, se laptopot, se mobiltelefont, se tévét. Bármilyen kék fény felborítja a szervezet melatonin szintjét és hatással van az elalvásodra!
  5. Minden nap végezz erős fizikai mozgást, testmozgást, de lehetőleg akkor, amikor még kint fény van! A sötétség beállta után végzett fizikai mozgás inkább csak felpörget és nem tudsz elaludni! Sötétség beállta után végezz nyugtató jóga gyakorlatokat (nem fordított testhelyzetek, hanem pl. holdüdvözlet).
  6. Meditálj minden nap! Ahhoz, hogy az idegrendszered megfelelő állapotban legyen a mindennapi életed részét kellene, hogy képezze a relaxáció, az elnyugvás, vagy akár a meditáció! Az alvásodra is hatással lesz, bár nem fogsz feltétlenül többet aludni, viszont kipihentebben fogsz ébredni!
  7. Ne igyál bort, zöld, vagy fekete teát, alkoholt, kávét, élénkítő szereket este és lehetőség szerint este 6 után ne egyél semmit! Nem csak az alakodnak fog jót tenni, hanem az alvásodra is hatással lesz! Több tudományos kutatás is kimutatta, hogy sem a kis mennyiségű alkohol, sem a későn elfogyasztott étel sincsen jó hatással sem az alvási ciklusodra, sem az egészségedre. Lehet, hogy úgy érzed, hogy az alkohol, vagy az étel segít álomba szenderülni, de hosszú távon ez a szokás több kárt okoz, mint hasznot.
  8. Igyál meg egy pohár vizet lefekvés előtt! A mellett, hogy nagyon jót teszel vele a veséd működésének és az éjszakai méregtelenítésnek, szabályozod vele a felébredésedet is!

 

Ha természetes szert keresel az alvás támogatáshoz

Segítségedre lehetnek a gyógynövények, de akár a belőlük készült kivonatok is.

Nagyon koncentrált és magas hatóanyagtartalmú kivonatok az illóolajok.

Nagyon fontos, hogy ebből csak és kizárólag a terápiás minőséget válaszd!

Bewit levendula illóolaj

100 % természetes esszenciális illóolaj, mint természetes altató

Nagyon sok ember tudja, hogy a levendula egy igen kiváló altató, nyugtató szer.

Azt azonban már kevesebben ismerik, hogy nagyon jó elalvás segítő a római kömény és a tömjén is!

római kömény

Hogyan hat a római kömény? 

Meleg, enyhén pézsmás fűszeres illata a római kömény esszenciális olajat az afrodiziákumok közé sorolja. Pszichikai szinten a római kömény esszenciális olaj megújítja koncentrálóké­pességünket. Remek segítség olyan helyzetekben, amelyeknél meggyengül a pszichikai stabilitás és a mentális ellenállóképesség.

Biztonságérzetet idéz, támogatja a rendíthetetlen eltökéltséget és a bizalmas elkötelezettséget. A szépségipar számára a római kömény esszencia fontos összetevője a szappanok, kölnivizek és parfümök illatadalékának. Az élelmiszeripar húsok és különféle szószok ízesítésére használja. Az olaj normál felhasználásakor nem irritáló.

 

Kattints ide a terápiás 100 % természetes római kömény eszencia illóolajhoz!

 

 

Próbáld ki az alábbi receptet!

Alapanyagok természetes altató spray-hez

Természetes altató spray elkészítése

Öntsd az eszenciális vizet a palackba.

Adj hozzá 8 csepp római kömény esszeciális illóolajat és 8 csepp tömjén esszenciális illóolajat.

A keverékhez add hozzá az alkoholt.

Lefekvés előtt a keveréket vidd fel a párnára, a pizsamádra, a lepedődre.

Felvitel előtt rázd fel a keveréket!

 

Kattints ide a kedvezményes alapanyag vásárláshoz!

A szerző