Barion Pixel

A gyöngy általános jellemzői, keletkezése:

Az igazgyöngy a történelem kezdete óta az élet, a szeretet, az erény, a bölcsesség, az igazságosság, a lelkiség és a becsület szimbóluma.

Minden kultúra kiemelkedő szerepet tulajdonít neki.

Szerves eredetű drágakő, amit a tengeri és édesvízi molluscok több fajtája termel. Több mint százezer puhatestű közül is csupán egy néhány gyöngyház fényű változat hoz létre gyöngyöt.

A természetes gyöngyök úgy keletkeznek, hogy egy kis betolakodó valahogy bejut a kagyló belsejébe és ott megtelepszik, ami köré a kagyló először nyugtató váladékot, később pedig gyöngyhéj réteget von.

A nyugtató váladék a conchiolin megköti a gyöngyhéjat és kialakul a gyöngy.

A gyöngyhéj tulajdonképpen gyöngyház, kálcium-karbonát, vagyis kalcit és aragonit kristályokból áll. Minél vastagabb a héja és minél tökéletesebb a kapcsolódás a kristályok között, annál szebb és értékesebb. Ez esetben a fény áthatol minden rétegén (szellemi tisztaság), így prizma jellegű hatást hozva létre.

A neve a latin pirula-könnycsepp szóból ered.

A legrégebbi források, a Védák (szanszkrit szent szövegek) i.e.1000 körül, vagyis háromezer éve, kriszana, vagyis Krisna-ként említik. Krisna a lánya esküvőjére hozta fel őket a tengerből, innen a hagyomány, ami ma is él, hogy esküvőn gyöngyöt kell viselni.

A gyöngy spirituális nézőpontból:olyan személy metaforája, aki képes a nehézségeket, az ártó, vagy más néven romboló hatású élethelyzeteket, a belőlük fakadó dühöt, elégedetlenséget, vagy épp csalódottságot, talán magányt és kivetettséget elfogadni (erény – nyugtató folyadék), és megformálni magában (bölcsesség-gyöngy születése), hogy aztán általa tökéletesedjen ki a lelkisége.

Arra emlékeztet minket, hogy abból, ami először nagyon nehéz, rossz, kellemetlen, kényelmetlen, kegyetlen és szerencsétlennek látszik, valami szép és értékes is alakulhat, olyan kivételes dolog, ami mindezek hiányában nem jött volna létre.

Soha nem született volna meg, küzdelem és hányattatás nélkül.

Nem minden ilyen esetben születik gyöngy, sőt!

Nagyon sok tulajdonképpen értéktelen és rossz minőségű gyöngy születik. A gyöngy minősége és szépsége annak függvénye, hogy hogyan lesz úrrá az adott gyöngykagyló – vagyis személy – a helyzeten.

Ezért a bölcsesség és az erény köve! Felülmúlhatatlan ritkaság!

 

A gyöngy színe:

fehér, rózsás, krémszínű, szürke, kék, fekete

Átlátszósága:

áttetsző, átlátszatlan

Porának színe:

fehér

Kristályszerkezete:

rombos

Mohs-keménység:

2,5-4,5

Képlete:

CaCO3

Előfordulása:

világszerte

A gyöngy hatása:

Hatását tekintve a CaCO3 természetes fertőtlenítő.

Korai feljegyzések maradtak fenn az alkalmazásáról és a fogyasztásával kapcsolatban.

Szemgyengeség, búskomorság, depresszió, erős szívdobogás és egyéb betegségek ellen használták.

Tört igazgyöngy italokat ittak gyógyulási célzattal.

A mai kor emberének talán így, hogy mész, mond valamit a természetes fertőtlenítő hatása.

Víz és szennyvíz tisztítása során a lebegő részecskék kicsapatására, valamint a savas kémhatás ellensúlyozására alkalmazzák.

Ipari vízlágyításra is használják.

Akváriumokban és terráriumokban kalcium bevitelére is használják.

Az élelmiszeripar savanyúságot szabályozó anyagként használja, a csomagoláson az E526-tal jelölik. Megtaláljuk többek között alkoholos italokban, sajtokban, mélyhűtött élelmiszerekben.

Festékekben, kőolajszármazékokban töltőanyagként van jelen.

A gyógyszeripar antimikrobiális szerként tartja számon (képes elpusztítani mikrobákat, mint pl. baktériumokat, gombákat és vírusokat), illetve a csontregenerációt is serkenti. A fogászatban gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő és dentinképző hatására támaszkodnak.

Régi korok nagy tanítója, értéke pedig manapság igazán kivételes és különleges, hiszen ritka, mint a fehér holló.

Nincs földrész és vallás, ahol ne említenék.

Nincs vallás, mitológia, amiben ne kapna nagy hangsúlyt. A korai keresztény írók Jézushoz hasonlították. A zsidóság bölcsességként emlegeti, a paradicsomi leírásokban mind szerepet kapott, még Mohamednél is, ezért a muzulmánok is nagy becsben tartják. Kultusza bejárta a világot. Dícséretét zengték minden idők nagy költői. Magasztalták minden kultúrában.

Kína, India, Perzsia, Egyiptom, Görögország, Róma, maja, azték, inka stb.

A mennyei Jeruzsálem tizenkét kapuja is bebőle épül.

Hatására gyorsan gyógyulnak a sebek, mind lelki, mind pedig fizikai értelemben.

A leírtak után mi sem természetesebb.

Mészhiány és a köröm betegségei esetén is alkalmazható.

Segít tudatosítani a belső konfliktusokat, dühöt, fájdalmat stb.

Mindenfajta szellemi probléma esetén is javasolt a használata: mániákusság, elmebaj, hisztéria, de fáradékonyság esetén is kiváló választás.

Hatással van a vizenyők, ödéma felszívódására, így támogatja a mellékvesét.

A mesterséges körülmények között előállított édesvízi gyöngyök hatása sokkal elenyészőbb természetes társaiknál, hiszen ebben az esetben a gyöngy belül egy vastag beleültetett réteget von körbe, sokkal rövidebb idő alatt, mint ellenkező esetben, ahol a vastagság az idő függvényében alakul és ez által tökéletesedik a folyamat.

Ez utóbbi évtizedekben is akár mérhető a “gyártott” társai, pedig egyre gyakrabban készülnek az igény növekedésével párhuzamosan, egyre gyorsabban.

Ugyanakkor ki kell emeljem a jelenlegi globális és társadalmi párhuzamot, amiben a MAI KOR EMBERÉNEK talán egyik legnagyobb és LEGFONTOSABB ALLEGÓRIÁJA A TENYÉSZTETT GYÖNGY, melyben a speciálisan gerjesztett külső negatív hatásokat úgymond belénk ültetve, egy intenzív, gyors és nagyon megrázó élményt generálnak, ez által ugyanakkor gyors fejlődést létrehozva az egyes egyének szintjén.

 

Ellenjavallatok:

Nincs adat.

 

A kristályok használata nem helyettesíti a szakorvosi ellátást csak kiegészítheti azt!

A képek és a tartalom szerzői jogvédelem alatt állnak!

Szerző

WP Post Author

Gordia prémium ásványok és tanácsadás KATTINTS A GORDIA LOGÓRA!

Girl in a jacket

KERESÉS

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Gyógynövényes Házipatika Tudástár

Gyógynövényes Házipatika Teljes Tudástár

NATURPORTAL KEDVEZMÉNYKÁRTYA

Naturportal Kedvezménykártya