Barion Pixel

A C vitamin vírus ellen igen hatásos, ez szinte közismert. Ezt több kísérlet, tanulmány és klinikai vizsgálat is igazolja. Ezek közül a legutóbbi a dr. Rath Kutatóintézet által vezetett klinikai vizsgálat. Ez egy placebo kontrollált klinikai tanulmány, mely igazolja, hogy a C-vitamin nagy mértékben csökkenti a halálozást a COVID-19 életveszélyes stádiumában lévő betegeknél.

Egy randomizált, placebokontrollált intervenciós klinikai vizsgálat a COVID-19 előrehaladott stádiumában lévő betegeknél igazolta, hogy a nagy dózisú C vitamin csaknem a felére csökkentheti a halálozási arányt, összehasonlítva a placebót kapott kontrollcsoporttal.

A vizsgálatot több központban végezték el, így a jelenlegi világjárvány kitörésének kínai helyszínén lévő Wuhani Egyetemi Kórházban is, mely a klinikai vizsgálatnak koordinátora volt.

A klinikai vizsgálatba az intenzív osztályokon lévő, a COVID-19 fertőzés súlyos életveszélyes szakaszában lévő betegeket vonták be. Minden súlyos beteg a szokásos orvosi kezelést kapta. Ezen kívül az egyik vizsgálati csoport napi 24 gramm C-vitamint kapott intravénásan, míg egy másik csoport placebót. A C-vitamin beadása körülbelül a felére csökkentette a halálozási arányt (mortalitás), összehasonlítva azokkal a betegekkel, akik csak placebót kaptak.

Klinikai vizsgálatok és a C-vitamin hatásai

A C-vitamin kezelésben részesülő betegeknél lényegesen jobb volt a véroxigén-szint is, ami azt jelzi, hogy az oxigén jobban diffundált a tüdő alveoláris sejtjeiben, és így a vörösvértestek jobban telítődtek oxigénnel. Ez azért volt lehetséges, mert a tüdőszövet kevésbé volt gyulladt, amit a vizsgálatban a C-vitamint kapó betegeknél a gyulladásmarkerek (Interleukin-6) sokkal alacsonyabb szintje igazolt. De a legjelentősebb különbség a nagy dózisú C-vitamint kapó COVID-19 betegek sokkal nagyobb túlélési esélyében mutatkozott – miközben a kezelésnek nem volt semmilyen mellékhatása.

A tanulmány jelzi, hogy a C-vitamin működését magyarázó mechanizmus, vagy annak a vírusra gyakorolt közvetlen hatása nem volt tisztázható. De ezt a választ már megadták egy sor kutatási tanulmányban, amelyet a kaliforniai Dr. Rath Kutatóintézetben végeztek Dr. Alexandra Niedzwiecki vezetésével. Ezek a tanulmányok azt mutatják, hogy a C-vitamin gátolja a koronavírus-fertőzések számos kulcsmechanizmusát, beleértve az emberi testsejtek felszínén található vírus-kapuőrök (receptorok) lefelé történő szabályozását. Ennél is fontosabb, hogy más mikrotápanyagokkal kombinálva a C-vitamin fokozza az antivirális hatásokat, ideértve a koronavírusok kötődését a sejtfelszíni receptorokhoz.

Ezek az együttes kutatások és klinikai eredmények jelentős hatással vannak a megelőző egészségügyi stratégiákra globális szinten.

Kutatási dokumentumok:

 

Kapcsolat:

Dr. Aleksandra Niedzwiecki
Email: contacts@drrath.com

A szerző