Egy vegán recept remekül beépíthető a hagymányos konyhába is, változatosabbá téve az étkezést. Egy gluténmentes házi wrap különlegességet szeretnénk most bemutatni. Próbáld ki, nem fogsz csalódni.

Hozzávalók (2 db wrap-hez):

Grillezett hagymához:

  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 1 ek extra szűz olívaolaj
  • 1 csipet só
  • 2-3 evőkanál bio gluténmentes barbecue szósz

 

Wrap-hez:

  • 2 barnarizses tortilla felmelegítve
  • ½ csésze hummusz
  • ½ grillezett hagyma
  • 1 kisebb sárgarépa reszelve
  • ½ kisebb cukkini felaprítva
  • ½ csésze finomra vágott római saláta

 

Grillezett hagyma elkészítése (vegán recept):

A grillezett hagymához megpucoljuk, félbe, majd félhold alakúra vágjuk a hagymát. Egy nagy rozsdamentes serpenyőt a közepesnél magasabb hőfokra felhevítünk, hozzáadjuk az olívaolajat, a hagymát és egy csipet tengeri sót.

Kb. 7-10 percig dinszteljük a hagymát, amíg egészen meg nem puhul. Levesszük a hagymát a tűzről és összekeverjük a barbecue szósszal. Így a hagyma légmentesen záródó edényben akár egy hétig is eláll a hűtőben.
A hozzávalókat felezzük meg hogy mindenből jusson elegendő mindkét tekercsre.

Wrap elkészítése (vegán recept):

A wrap feltekeréséhez helyezzük a tortilla lapot egy sima felületre, vagy tányérra. Egyenletesen kenjük el a tortilla lapon a hummuszt. Erre helyezzük a grillezett hagymát, a reszelt sárgarépát, az aprított cukkinit, a finomra vágott római salátát olyan módon, hogy a wrap közepére halmozzuk fel.

Óvatosan tekerjük fel. Akár azonnal is felszolgálhatjuk, de alufóliába, vagy folpackba csomagolva eltehetjük későbbi fogyasztásra is.

Jó étvágyat kívánunk!