Barion Pixel

Számos avokádókrém recept létezik. Most egy eredeti, klasszikus vegán receptet és egy különlegesebb, tojásos receptet mutatunk be.

Az avokádó manapság nagyon divatos étel. Nagyon sokféle diétának képezi az alapját. Emiatt az avokádókrém recept esetében számtalan változattal találkozhatunk.

avokádókrém recept

Az avokádó vásárlásánál ügyeljünk arra, hogy avokádókrém készítéséhez nem használhatóak a kemény változatok, melyeknek még zöld a héjuk. Ezek az avokádók szeletelésre használhatóak.

avokádókrém recept

Az avokádókrém készítéséhez kizárólag a barna héjú változatok használhatóak, az ún. “érett avokádók”, vagy “ripe avocado” változatok.

Az avokádókrém finom és számtalan elkészítési módja létezik. Kipróbálható a mexikói rózsaszín babos burritóval,vagy a fekete bab tetejére és a tempeh tostada társaságában is.

Avokádókrém recept vegán változat – az eredeti

Hozzávalók 2-4 személyre:

 

avokádókrém recept

Elkészítés:

  1. Meghámozzuk és kimagozzuk az avokádót. Egy kivájt avokádót meghagyhatunk a maradék krémnek.
  2. Tegyük az avokádókat egy közepes tálba és attól függően, hogy mennyire krémes állagot szeretnénk törjük össze őket villával. Ha selymesebb mártást szeretnénk, akkor dolgozhatunk turmixgéppel is.
  3. Az összetört vagy pépesített avokádóhoz adjuk hozzá a maradék hozzávalókat, kóstoljuk meg és tegyünk hozzá még lime lét, vagy sót, ha szükséges.
  4. Fűszeresebb verzió esetén próbálkozhatunk finomra vágott jalapeno borssal vagy némi cayenne borssal.
  5. Ha nem azonnal tálaljuk, a krémet tehetjük a megmaradt kivájt avokádó héjába, fedjük le, majd tálalásig tároljuk a hűtőben.

 

Avokádókrém recept vegetariánus változat – tojásos

Hozzávalók 2-4 személyre:

 

Elkészítés:

Hasonló, mint a vegán változatnál, azzal a különbséggel, hogy apróra vágott tojás és majonéz is kerül bele. Az avokádókrémet ebben az esetben is hagyhatjuk darabosabbra, vagy pépesíthetjük turmixgéppel.

 

avokádó tojással

+ 1 avokádós recept:

Ez a változat nem avokádókrém, viszont hasonlóan nagyon finom. Az elkészítése viszonlag egyszerű.

Hozzávalók (1 személyre)

  • 1 db avokádó
  • 1 db tojás
  • só, bors
  • tálaláskor ízlés szerint koriander, petrezselyem, vagy valamilyen citrusféle (pl. lime, citrom, calamondin) leve

 

Elkészítés:

Vágjuk félbe az avokádókat, szedjük ki a magjukat. Sózzuk, borsozzuk, majd a magok helyére üssünk 1 tojást. Toljuk a sütőbe 10-15 percre. Ha készen van díszíthetjük, szórhatjuk fűszerekkel, vagy meglocsolhatjuk valamilyen citrus levével.

 

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

 

Avokádókrém tálalása:

avokádókrém tálalása

Az avokádókrémet hagyományosan tálalhatjuk az avokádó saját héjában, vagy nachos-sal, apróra vágott lila- vagy sonkahagyma társaságában.

avokádókrém recept

Sült tortilla szeletekre is halmozhatjuk, ás gránátlamával is díszíthetjük.

A szerző