A húsfogyasztás elkerülésére íme egy vegetáriánus reform étel. Gyermekeink is biztosan szívesen megkóstolják majd. A zab és a dió jótékony hatásairól itt is olvashatsz: ZAB, DIÓ.

Diós zabpehelykrém receptje:

Hozzávalók: 75 g zabpehely, 0,6 dl víz, 1 közepes fej vöröshagyma, 30 g dióbél, 1 evőkanál olaj, 1 teáskanál sűrített paradicsom, 2 teáskanál mustár, 30 g margarin, 1 teáskanál citromlé.

Elkészítése: a zabpelyhet tálba tesszük, ráöntjük a vizet, és kb. 10 percig állni hagyjuk. A vöröshagymát tisztítás után finomra daráljuk vagy reszeljük. A diót szintén ledaráljuk. Ezután a zabpehelyhez hozzáadjuk a hagymát, olajat, paradicsomot, a mustárt, a diót, a margarint és a citromlevet. Habosra turmixoljuk.

A megkent kenyereket díszíthetjük olívabogyóval, bazsalikommal, nagyobb diódarabokkal, snidlinggel, apróra vágott petrezselyemmel, szálakra reszelt sárgarépával, félbevágott mini paradicsomokkal.

Jó étvágyat és jó egészséget kívánunk hozzá!