Barion Pixel

ÁSVÁNYI EREDETŰ GYÓGYHATÁSÚ ANYAGOK

Ásványi eredetű gyógyhatású anyagok

A kínai (ősi hun, mongol, ujgur, tibeti és kaukázusi) orvosságok nem csak gyógynövényekből állhatnak. Egyes készítmények alapját ásványok és kőzetek alkotják, mint például a habkő vagy a gipsz. Gyakran használnak különféle állati eredetű anyagokat is, melyek közül néhány teljesen ártalmatlannak tűnik – például a szépiacsont vagy a földigiliszta – , ám némelyek kevésbé bizalom gerjesztőek, például a pióca, a tobzoska-pikkely vagy a repülőmókus ürüléke.

Most vizsgáljuk meg közelebbről az ásványi eredetű gyógyhatású anyagokat.

Ásványi eredetű gyógyhatású anyagok:

aranyArany: élethosszabbító, öregedést lassító hatása van. Gyulladáscsökkentő és érelmeszesedést gátló hatása van. Az emlékezőképességet javítja. Jó hangulatot teremt. Erősíti a csontot és a szívet. A HKO (ősi hun, mongol, ujgur, tibeti és kaukázusi) gyógyászatban elégetik és hamuként használják. Az arannyal együtt forralt víznek is van gyógyító ereje.

Ezüst: A háromféle ezüstből (1. földből eső után keletkező, 2.fagyökér égetésekor keletkező 3. kő olvasztásakor létrejövő) jelenleg csak ez utóbbi ismeretes.Ízületi és gennyes gyulladást csökkentő, fertőtlenítő, fogat erősítő hatása van. Csökkenti a lázat, hasi görcsök, viszketés esetén is alkalmazzák. Betegséggel szemben ellenállóbbá teszi a szervezetet.

Ásványi eredetű gyógyhatású anyagok. , ezüst, gyémánt Gyémánt: Agyműködést serkentő hatású. A kékes árnyalatú kő nyugtató hatású. Az egyik legjobb öregedést lassító, szíverősítő kő.

rézSárgaréz: Három fajtája van (1. zöldes árnyalatban fénylő, 2. feketés, 3. aranysárga). Ezek gyógyhatása igen hasonló. Szem- és fertőző betegségek kezelésére használják.

Vörösréz: Két fajtája van (1. arany réz – vöröses színű, 2. barnás réz). Az arany réz gyógyhatása magasabb. Tüdő, Máj Meleg típusú gyulladásos betegségei, gennyes fertőzések, sebeke, ízületi bajok és vizenyő kezelésére használatos. Fájdalom – és duzzanatcsökkentő hatása van.

Vas: Két fajtáját (1. kék, 2. fekete) további hat fajtára osztják. Égetett vas hamuja máj mérgezéseire és vizenyőre használatos. Erősíti a csont- és az idegszövetet is. A máj és a lép működését elősegíti, elállítja a vérzést. Szédülés, hányinger ellen hatásos.

Higany: Erőnlétjavító, csaknem minden betegség leküzdésére használják. Nyákoldó, fertőtlenítő. Megszünteti a  mirigygyulladást és az egyéb duzzanatokat. Csak a tisztított, méregtelenített higany használható!

Fehér ólom: Méregtelenítő, fertőtlenítő hatású. Megszünteti a női folyást. Gyógyítja a bőrbetegségeket. Csak a tisztított, méregtelenített fehér ólom használható!úű

Bronz: Szempanaszokra, bőrbetegségek gyógyítására használatos. Csak a tisztított, méregtelenített bronz használható!