Barion Pixel

Hogyan történhet a hólyaghurut természetes gyógyítása? Az elmúlt években rengetegen kértek tőlem javaslatot a hólyaghurut természetes kezelésére.

A hólyaghurut sokaknak visszatérő problémát jelent, és gyakran az antibiotikum kúrák sem segítenek hosszú távon. Itt is, mint minden más betegség esetén, nem az a cél, hogy a tüneteket elnyomjuk – mintha nem is lennének –, hanem a probléma gyökerét kell megtalálni és kezelni.

Fertőtlenítés, a szervezet „átmosása”, gyulladáscsökkentés, immunerősítés – ezek a kulcsszavak. Ha valaki (egészség)tudatosabb, bevállalósabb, akkor a hólyaghurut lelki okának felgöngyölítése sem árt, sőt!

Természetgyógyászként meg vagyok arról győződve, hogy a test, a lélek és a szellem kéz a kézben jár, tehát ha foglalkozunk az egyikkel, akkor a másikra is érdemes legalább annyira odafigyelni.

Lássunk néhány természetes módszert a hólyaghurut természetes gyógyítása érdekében

tőzegáfonya, hólyaghurut gyógyítása természetesen

Tőzegáfonya

Ez a természetes antibiotikum azon túl, hogy csudamód fertőtleníti a szervezetet, többféle ásványi anyaggal és C-vitaminnal is büszkélkedik.

só, testradír, tavaszi szépségápolás

Sós ülőfürdő

1 kg tiszta konyhasót tegyünk egy kád vízhez. A víz hőmérséklete 37-38 °C-os legyen. Ebben a vízben fürdőzzünk 20-25 percig, de közben ne hagyjuk, hogy a víz kihűljön.

Magas vérnyomás esetén 5 perc legyen a fürdőzés időtartama!

gyógynövényes ülőfürdő, fürdőgolyó, tőzegáfonya

Gyógynövényes ülőfürdő

A legjobb gyógynövények erre a célra:

Egyik-másik gyógynövényből vagy akár a keverékükből tegyünk 5–10 evőkanálnyi teafüvet 1,5 liter vízhez, főzzük össze őket, szűrjük le a teát, majd öntsük hozzá egy kád vízhez. Az ülőfürdőzés során arra figyeljünk, hogy a víz mindig kellően meleg legyen.

+1 Sok folyadék fogyasztása

Ahhoz, hogy a vizeletkiválasztó szervrendszer minél előbb újra egészségesen, gyulladásoktól mentesen működhessen, nagyon fontos a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása. Leginkább a szűrt, tiszta víz a legmegfelelőbb, de természetesen ezt kiegészíthetjük gyógyteákkal is.

 

 

A szerző