Korábban már sokat írtunk a hagyma különféle gyógyhatásairól. Erről itt olvashattok: HAGYMA. A vöröshagyma gazdag antioxidánsokban, ennél fogva kiváló megelőző szere a ráknak, vagy a cukorbetegségnek. De a legegyszerűbb megfázásnál is nyúlhatunk hozzá – nem is nevezhetjük másképp, hívjuk nyugodtan szuper élelmiszernek. De nem csak az élelmi értéke nagy – azok a tulajdonságok ugyanis, amik a hagymát nagyszerűvé teszik mint élelmiszert, lehetővé teszik, hogy egyéb célokra is jól hasznosítsuk, így például sebgyógyításra, vagy a fémek megtisztítására. Nézd át, hogy melyek ezek, és Te is megírhatod a tippjeidet a hozzászólások között, vagy a Facebook oldalunkon.
Egészség és Szépség
1. Elriasztja a rovarokat. Dörzsöld be hagymával a bőrödet. Ez a legegyszerűbb módja, hogy távol tartsd például a szúnyogokat.
2. Megnyugtatja a rovarcsípés helyét. Ha elfelejtetted bekenni magad a rovarok ellen, akkor utólag még mindig megteheted. Csökkenti a viszkető, égető érzést.
10. Grill tisztítására. Vágd félbe a hagymát, és fordítsd a vágás mentén lefelé. Szúrj bele egy villát és dörzsöld le a hagymával a grillről a szennyeződéseket.
11. Saját készítésű festék. A hagyma héja nagyszerű festék! Tedd bele a hagymahéjat nejlonharisnyába, csomózd be a végét, és főzd egy fazékban kb. 20 percig. Festhetsz vele tojást, fát, vagy textíliát is.
13. Konzerválja az avokádót. Ha nem szeretnéd, hogy az avokádód megbarnuljon, tedd egy légmentesen záródó tárolóba együtt egy vöröshagymával. Először tedd a tárolóba a félbevágott vöröshagymát héjával felfelé, aztán tedd a tárolóba az avokádót. Ha az avokádóból készült ételt (pl. guacamole-t) szeretnél megőrizni, tegyél néhány szelet vöröshagymát rá egy légmentes tárolóban.
14. Süsd benne a tojást. Vágd úgy el a hagymát, hogy hagymakarikák keletkezzenek. A legnagyobb karikákba üssél bele óvatosan nyers tojást úgy, hogy szét ne essen és kész is van a kreatív tükörtojásod.