RÖVID HÍR!!!

Közép- és Kelet-Európai Hagyományos Kínai Gyógyászati, Oktató- és Kutatóközpont budapesti létrehozásáról is szóló szándéknyilatkozatot írtak alá Budapesten.
A magyar szakminisztérium és a Hagyományos Kínai Gyógyászat Állami Hivatala 2014 februárjában szándéknyilatkozatban rögzítette hagyományos kínai gyógyászati együttműködésük céljait és feladatait.

Tekintettel az egészségügyben és az orvostudományban megfogalmazott tervekre, a két fél szándéknyilatkozatot ír alá a hagyományos kínai gyógyászati együttműködés megújításáért és bővítéséért, a 2017-2018-as időszakra.

A nyilatkozat tartalmazza a szakértők cseréjét, orvosi és egészségügyi szolgáltatást, oktatást, képzést, tudományos kutatást, ipari fejlesztést, kulturális eszmecserét, valamint egy Budapesten felállítandó Közép- és Kelet-Európai Hagyományos Kínai Gyógyászati, Oktató- és Kutatóközpont létrehozását is.

A megállapodás hosszú távú célokat erősít meg.  Magyarország ennek kapcsán a nyugati orvoslást Kínában támogató együttműködésben, fejlesztésekben vesz részt. Ugyanakkor az is fontos, hogy a hagyományos kínai gyógyászat biztonságos körülmények között, tanúsított minőségben jelenjen meg Magyarországon. (Már több magyarországi egyetemen is folyik hagyományos kínai orvoslásra épülő képzés.)

Forrás: MTI