Barion Pixel

Egy kedves olvasónk tette fel azt a kérdést, hogy hogyan lehetséges a mióma kezelése természetesen?

A méhfalban lévő miómára milyen gyógyítási tapasztalatok vannak… Érdemes a gyógynövényekhez, illetve az akupunktúrás pontokhoz nyúlnunk, ugyanakkor fontos a tünet lelki hátterével is foglalkozni. A gyógyításban a KULCS te magad vagy…

  1. Miómára Maria Treben a cickafarkfűt ajánlja. Bővebben a cickafarkfű gyógyhatásairól itt olvashatsz: CICKAFARKFŰ. A méhben (méhfalban található miómára) az alábbi recept használható: cickafark ülőfürdőt kell naponta hosszabb ideig alkalmazni, egészen addig, míg a tünetek nem enyhülnek. Ebben az esetben 3-4 evőkanál cickafarkfüvet 2 liter vízzel leforrázni, ezt 20-30 percig állni hagyni és  a forró fürdővízhez tenni. Minél tovább kell benne tartózkodni ahhoz, hogy a hatását kifejtse. A kúra időtartama minimum 1-2 hét, a megfelelő eredmény eléréséhez legyünk türelmesek!
  2. A Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO) szerinti ún. meridián pontokon található akupunktúrás pontok közül az L-6-os pont (Sanyinjiao, magyarul: a három Yin kapcsolódása) segítségével gyógyítható a mióma. Ez a pont 4 harántujjnyira a belboka felett, a sípcsont hátsó szélénél található. Ebben a magasságban a legkisebb a lábszár keresztmetszete. Három Yin-vezeték találkozópontja (Vese, Máj, Lép), ezért mindhárom funkciót tudjuk befolyásolni ezen a ponton. Ha pont felett visszeres a láb, nem masszírozható. Állapotos nőnél nem alkalmazható! Mióma esetén (is) ezt a pontot kell nyomkodni (elég finoman). Az alábbi videón látható, hogy hogyan kell a pont megfelelő helyzetét meghatározni:

 

+ 1: A mióma kezelése természetesen – lelki háttér:

ANYAMÉH (általában)

Az anyaméh a nőiséget szimbolizálja, ez a kreativitás központja. Ebben a meleg és biztonságos környezetben történik meg a megtermékenyítés. A petefészek- vagy méhproblémák azt jelzik, ideje, hogy fejlesszük kreativitásunkat, amely visszaadná az életünk feletti irányítást. Fontos, hogy feltegyük a kérdést: „Hogy érzem magam nőként? Bűnösnek, szégyentelennek vagy becsapottnak érzem magam azért,mert szültem / nem szültem gyermekeket? Nehéz számomra nőnek, feleségnek, anyának, üzletasszonynak, szeretőnek lenni?” Talán regressziót élünk meg? A medence,mint terület ad életet az énünk új aspektusainak, saját magunk keresésében fontos szerepet játszik. Ha a méhet betegség támadja meg (pl. daganat), fel kell tennünk a kérdést: hogyan fogadjuk el mások, főleg a gyermekeink, unokáink szexualitását. Úgy érezzük, mindez a szokványostól eltérő, hogy „ezt így nem szabad csinálni”? Az az  érzésünk, hogy gyermekeink morális vagy fizikai veszélynek vannak kitéve? Vagy esetleg megsebesülhetnek? Van valami, amit mocskosnak találunk a gyermekeinkkel és párkapcsolataikkal kapcsolatosan? Zavarnak a szerepek, amelyeket a családtagjaink képviselnek?

A gyógyulás kulcsa: Bármely legyen is a helyzet, tudatára kell ébrednünk, hogy semmi hatalmunk sincs mások élete felett, és hogy mindenki a saját maga módján éli az életét. A tőlünk telhető lehető legjobb neveltetést biztosítottuk a gyermekeinknek, és büszkék is lehetünk erre!

(Forrás: Jacques Martel: Lelki eredetű betegségek lexikona)

A szerző