Ne kendd magad akármivel! A bőrünk a legnagyobb érzékszervünk, lélegzik, él, magába szívja ami hozzáér. Bánj vele ennek megfelelően!

Azaz szépségápolás természetesen… Új, natúr szépség rovatunkban (natúr szépség) néhány trükköt mutatunk be, hogy hogyan lehetünk drága kencék nélkül is szépségesek.:)

Kezdjük egy szezonális gyümölccsel, a sárgadinnyével, melyet kiegészíthetünk egy szintén idény zöldséggel, az uborkával:

Szóval íme az uborkás-dinnyés házi készítésű maszk receptje:

Az uborka sok ember kedvelt természetes szépségápoló szere, mivel igen tápláló a bőrnek, természetes feszesítő és bőrlágyító hatású. Tökéletes bőrtisztítónak is, a nyers uborkalé pedig kiváló az olajos, zsíros bőr ápolására. Az uborka e mellett jelentős kalcium és kálium forrás, A és K vitamint tartalmaz. Ez az igen hasznos és sokoldalú szépségápolószer sokkal hatékonyabb a bőrápolásban, ha más természetes összetevőkkel kombináljuk. A sárgadinnye például minden otthoni szépségápoló maszk remek kiegészítője lehet. A sárgadinnye bőrre gyakorolt hatása nagyon hasonló az uborkáéhoz, de e mellett például C-vitamint is tartalmaz, amely bőrmegújító hatású.

Az arcpakoláshoz szükséged lesz egy fél nyers, kis méretű uborkára. Az uborka héját és magjait is hagyd meg, ezek is rendkívül sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak! Végy e mellé egy vékony szelet hámozott sárgadinnyét (a magokat a könnyebb kenhetőség érdekében itt kiszedheted), valamint egy egész tojást (a zsíros bőrűek inkább csak a tojás fehérjéjét). Turmixold össze a három összetevőt, amíg egy sima állagú maszkot nem kapsz. A maszkot vidd fel az ujjbegyeiddel, és körkörös spirális mozdulatokkal masszírozd be a bőrbe. Hagyd fenn a maszkot 10 percig. Ez alatt a vitaminok és egyéb tápláló összetevők kifejthetik áldásos hatásukat. Ezután hideg vízzel mosd le a keveréket és töröld a bőrödet szárazra.

Egy extra tipp: Ha hajlamos vagy a bőröd elszíneződésére (szeplők, májfoltok), akkor a felvitel előtt adj hozzá egy teáskanál mézet a keverékhez.

+1 tipp: ebből a pakolásból kis adagot nem lehet készíteni, ezért a maradékot egy jégkockatartóban érdemes lefagyasztanunk, így szezonon kívül is tudjuk magunkat kényeztetni!:)

Tudtátok, hogy a sárgadinnye és az uborka egyben kiváló gyógynövények is? Erről bővebben itt olvashattok:

sárgadinnye

uborka

Egészséges szépülést kívánok mindenkinek!