Valentin nap Ma tartjuk Szent Bálint napját, ez szinte mindenki számára közismert. Magyarországon Valentin-napként vált ismertté és népszerűvé. Ezen az ünnepen a szerelmesek megajándékozzák szerelmüket. Azt azonban kevesen tudják, hogy ma van az epilepszia világnapja is. Nézzük meg, hogy mely gyógynövények jók az epilepsziára.

  1. Fehér fagyöngy: A régi gyógyfüves orvosok kitűnő és biztos hatású szerként alkalmazták epilepszia ellen. Napjainkban inkább krónikus görcsökre és hisztériás panaszokra ajánlják.
  2. Közönséges galaj: a népi orvoslás javallja epilepszia, hisztéria, vagy vitustánc ellen is.
  3. Svédkeserű: az epilepsziás roham helyén kell adni a svédcseppeket (a roham elmúltával). A betegnek a rohamot követően is ezt kell szednie, mert erősíti a megtámadott idegeket, valamint az egész szervezetet és elmulasztja az összes betegséget. Nemcsak belsőleg kell alkalmazni, hanem a tarkóra is svédkeserűs borogatást kell rakni. Epilepszia ellen javasolják még a napi 4 csésze csalánteát két kanál svédkeserűvel. A súlyos epilepsziás rohamoknál belsőleg és külsőleg is alkalmazni kell.
  4. Kakukkfű: ezt a teát nem csak a rohamoknál kell fogyasztani, hanem kúraszerűen egész évben, 2-3 hétig 10 napos szüneteket iktatva közbe. Ajánlott mennyiség: napi két csésze.