makadámia dió

Milyen fitoterápiában használatos: nyugati és HKO

Hatóanyag (az ezidáig felfedezett): nincs adat

Betegségek kezelése: A makadámia diónak elsősorban a zsírosolaja használatos gyógyászati és kozmetikai célokra, de fogyasztása is nagyon jótékony élettani hatásokkal rendelkezik. Zsírosolaja javítja a memóriát, és gyulladáscsökkentő hatású. Erősíti a csontokat, sejteket, és szöveteket, fokozza a tápanyagok és zsírban oldódó vitaminok felszívódását.

Jogszabályi védettség: Hazánkban jogszabályilag (13/2001 (V. 9.) KÖM rendelet) nem védett.

Szinonímák: makadám dió; makadámdió, hármaslevelű makadámdió

Latin név: Macadamia integrifolia; Macadamia ternifolia

Angol: Macadamia / Macadamia nut / Smooth shelled macadamia nut / Queensland nut

Francia: Noyer du queensland

Kínai: 澳洲坚果

Német: Macadamianuss / Macadam-nuss / Macadamia

Portugál Brazil: Macadamia

Svéd: Macadamia / Trubbmacadamia

Szlovák: Makadamija / Makadamski oreh

Források:

nincs

nincs