Barion Pixel

Az egyszerű húgyúti fertőzések kezelése történhet házilag, vagy az orvos által.

A lakosságnak igen nagy százalékát érinti, vagy érintette már húgyúti fertőzés. A nők 20 %-át érintette már legalább egyszer életében, és akit érintett, az nem ritkán ismétlődően, visszatérően is érintett lehet.

Az egyszerű húgyúti fertőzéseknek 3 vezető tünete van:
1. fájdalmas vizeletürítés, égő, csípő, nyomó, szúró fájdalommal
2. gyakori vizelési inger és vizeletürítés
3. opálos és/vagy rossz szagú vizelet

A húgyúti fertőzések leggyakoribb kórokozói az E. Coli és az Enterococcus faecalis. Mind a kettő a bélflórában otthonos és onnan vándorolnak át különféle módokon.

Egyszerűnek akkor nevezünk egy húgyúti fertőzést, ha nincs anatómiai elváltozás és láz!

Sokszor a tüneteket antibiotikummal kezelik. Az antibiotikumos kezelés sokszor további hátrányokkal jár, például rezisztencia kialakulásával, a bélflóra elváltozásával, gombás fertőzéssel, vagy a fertőzés kiújulásával.

A gyógynövényes kezelések – fűzfa kéreg, borsmenta, zsálya, tőzegáfonya, illetve medveszőlő – segíthetnek ugyan, de van, hogy a problémát mégsem szüntetik meg teljesen.

Mi jelenthet alapvető oki megoldást a húgyúti fertőzések kezelése terén?

Az, ha a problémát a gyökerénél ragadjuk meg!

A nagyszerű kutatásokig és tapasztalatokig szerencsére nem kell külföldre mennünk! Magyarországon is élnek olyan kiváló szakemberek, akik a tudományos munkájukkat feltártak egy megoldást! 

 

Ha téged is érdekel ez a magyar innováció, akkor kattints ide!

 

dr. habil Szőke Henrik Phd.

Dr. habil. Szőke Henrik praxisában és a Pécsi Tudományegyetemen az Integratív Medicina Tanszék vezető kutatójaként egy igen érdekes összefüggésre jött rá.

Bizonyos természetes anyagok bejuttatásával kedvezőtlenné tehetjük ezen kórokozók számára az életfeltételeiket.

Ha a gazda szervezetet visszabillentjük saját egészséges állapotába, akkor a baktériumok szaporodási feltételeit ezzel az eredeti állapotba állítjuk vissza, vagyis a baktériumok nem tudnak úgy tovább szaporodni és
ezzel helyreáll az egészség. 

Lépések a kórokozók számának csökkentésére húgyúti fertőzések esetén – a magyar kutatások eredményei

Dr. habil. Szőke Henrik integratív orvosként praxisának tapasztalatai nyomán az alábbi egyszerű lépéseket követve jelentős mértékben csökkenthető a kórokozók száma antibiotikum kúra nélkül is!

Bátran kövessük tehát ezeket a lépéseket!

1. lépés:

Stimuláljuk a saját hőtermelésünket. Ezt általános szisztémás eljárásokkal, vagy helyi kezeléssel lehet elérni. Általános melegítő hatása van a napi 1-1,5 órás kimelegedést eredményező mozgásnak. Helyi melegítést meleg lábfürdőkkel érhetünk el.

 

2. lépés:

Immunrendszer stimulálása a táplákozáson (mikrobiom helyreállítás) illetve gyógynövényeken (pl. bíbor kasvirág tinktúra, cordyceps gomba) keresztül. A táplálkozás esetén érdemes egy lúgos mediterrán jellegű táplálkozást folytatni, akár több héten át is, hogy a húgyúti fertőzés kikezelése után egy stabil bél- és húgyúti flóra tudjon kialakulni.

A húgyúti fertőzése gyakori kiváltó oka ugyanis Dr. habil. Szőke Henrik szerint a túl savassá vált vizelet. Ezért az édességeket is érdemes kerülni.

3. lépés:

A vese és a hólyag kiválasztási aktivitását stimulálni szükséges a vizelet áramlásának fokozásához és a baktériumok minél erőteljesebb ürítéséhez. Ez praktikusan azt jelenti, hogy a víz- és folyadékfogyasztást (akár gyógyteák formájában) fokozni szükséges. A gyógyteák közül a legalkalmasabb a csalántea, a zsurlófű tea vagy a nyírfalevél tea. Ebből naponta 1,5-2 liter elfogyasztása elegendő. Ez napi 6-8 vizeletürítést jelent, mely már alkalmas lesz arra, hogy az átmosó hatás révén minél több kórokozót eltávolítson a szervezetünkből.

Gyakori és eredményesen alkalmazott gyógynövények és gyógyhatású anyagok még húgyúti fertőzések esetén: az aranyvessző, a medveszőlő kivonat, a vörös áfonya, az ezüst kolloid, vagy a béta-glükán.

4. lépés:

A fájdalom és a gyulladásos folyamat enyhítése. Ide tartozhat például egy fájdalomcsökkentő alhasi pakolás pl. 10 %-os természetes eukaliptusz illóolajjal. Alkalmazhatunk egy nagyon egyszerű kamillás vagy kakukkfüves gőzös ülőfürdőt. Ha meleg vizes az ülőfürdő, abba tehetünk laktobacillust, pl. tejsavas erjesztésű káposztalevet vagy akár joghurtot is.

5. lépés:

Tudati munka: a mentális stressz és határképzési problémák megdolgozása, feldolgozása, kezelése. Nagyon fontos a megfelelő mennyiségű alvás, a pihenés, a relaxációs technikák alkalmazása. Fontos a higiéné, a szexuális szokások és egyéb rizikófaktorok tudatosítása.

6. lépés:

KUTATÁSI EREDMÉNYEK, INNOVÁCIÓ

A gazdaszervezet úgy tudjuk általa megváltoztatni, hogy ne legyen jó táptalaj a baktériumok és a vírusok számára.

A hatás a kutatásban arra alapul, hogy a vizelet pH-ját erőteljesen, napi többszörösen ingadoztassák és ezzel kedvezőtlenné tegyék a baktérium, vírusok szaporodásának körülményeit.

A kutatás iránya – többek között – hogy fényt derítsen arra, hogy a vizelet pH-ja milyen napközben? Van-e benne változás, vagy nincs?

Megerősítésre került az a mára elfeledett tudás, hogy a vizelet kémhatásának van egy napi spontán ingadozása. Reggel a vizelet pH-ja 5,5 körüli savas kémhatású. Délelőtt 10-11 óra körülre eléri a 6-7-es pH értéket.

Délutánra ismét van egy kissé savasabb fázis, késő délutánra lúgosabb lesz, majd éjszakára megint savasabb lesz.

A húgyúti fertőzések kórokozói a nagyon savas és nagyon lúgos irányba eltolt pH esetén nem tudnak megfelelően szaporodni.

Ezért a kutatás során kifejlesztettek egy természetes összetevőkből álló két fázisú kapszulát.

PH Pendulum, húgyúti fertőzések kezelése természetesen

Az egyik fázis a lúgos kapszula. Ebben D-mannóz, aranyvessző és huminsav van nátrium-hidrogén-karbonát mellett.

A savas pH-jú kapszulában metionin, borkősav, tőzegáfonya kivonat és huminsav található.

Ezeknek a rendszeres és váltott bevétele sikeresen meg tudja változtatni a vizelet pH-ját.

A kapszulákat 4 óránként váltva kell beszedni.

A lúgos kapszula mellé érdemes lúgosító ételeket és italokat (pl. Tündérvíz, Peridot) fogyasztani.

A savas fázisban szódavíz fogyasztása javasolt.

A kapszulák váltása miatt hólyag ürítés (vizeletürítés) szükséges, hogy a tisztán lúgos és savas váltás érvényesülni tudjon.

A (kb. 5 napos) kúra eredményeképpen a kórokozók sok esetben antibiotikum bevetése nélkül is eltüntethetők a szervezetből. Az estek 2/3-ában, kedvező esetben 3/4-ében!

 

Ha téged is érdekel ez a magyar innováció, akkor kattints ide!

 

A szerző