Barion Pixel

Életünkben fontos a kiegyensúlyozottság. A nappali és éjjeli bioritmus felborulása a szervezetünk harmóniájának felborulását is eredményezheti. Annak érdekében, hogy nappal aktívak, éjjel pedig nyugodtak legyünk, majd reggel ismét kipihenten ébredjünk, a psziché megfelelő karbantartása és rendszeres életvitel szükséges. Ha ezek közül bármelyik felborul, akkor hívhatjuk segítségül a gyógynövényeket és a vitamin komplexumokat. Lássuk, hogy mik ezek.

 

Vitaminok és ásványi anyagok a megfelelő bioritmus érdekében:

 

A B-vitaminok csoportjába tartozó számos vitamin, így a B1-vitamin (tiamin), a B2-vitamin (riboflavin), a B3-vitamin (niacin), a B5-vitamin, a B6-vitamin (piridoxin), a B8-vitamin (inozitol), a B9-vitamin (folsav) és B12-vitamin (kobalamin) és a kolin támogatják az aktivitást, a bioritmus élénkítő szakaszát. A tiamin és a piridoxin például hozzájárul az idegsejtek épségének megőrzéséhez, a kobalamin pedig az idegkárosodás megelőzésében nyújthat támogatást. A B-vitamin csoport tagjai bizonyítottan hatnak levertség és depresszió ellen.

 

A D3 vitamin (kolekalciferol) a D-vitamin egyik típusa, mely valójában hormonszerű előanyag. A D vitamin számos élettani folyamatban játszik fontos szerepet, elengedhetetlen a csontképződéshez és a csontanyagcseréhez, valamint a kalcium-anyagcsere szabályozásához, hatással van az immunrendszer működésére és a sejtanyagcserére kifejtett hatása révén bizonyos daganatos betegségek megelőzésére.

 

A C-vitamin nagyon köztudomásúan jó a betegségekkel szembeni védekezés fokozására és sejtvédő hatással is rendelkezik. Egészségesen és erősen tartja az izmokat, az ínakat és az ízületeket. Segít a vas felszívódásában. Egyes megfigyelések szerint jótékonyan hat a nappali élénkségre, aktivitásra is, és hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz.

 

A Q10-et, vagy más néven koenzim-Q10 molekulát (ubiquinon-t) 1957-ben fedezték fel. Élénkítő hatása abban rejlik, hogy alapvető szerepet játszik a sejtek energianyerő anyagcsere folyamatainak redoxirendszereken keresztül végbemenő útvonalaiban. Ez azt jelenti, hogy bizonyítottan szerepet játszik a szervezet energiaszintjének fenntartásában. E mellett szabadgyök elleni hatása van.

 

A szelén és a magnézium segít a szív- és érrendszer karbantartásában, megelőzik a szívinfarktus, a szívritmuszavar és a szélütés kockázatát. A magnézium e mellett részt vesz az energiatermelésben, az idegrendszer és az izmok működésében, ezáltal segíti a harmonikus energiaszint fenntartását.

 


 

 

Nappali élénkítő gyógynövények:

 

Vannak olyan gyógynövények, melyek kifejezetten az ember általános vitalitására, illetve az életenergiára hatnak, azaz a bioritmus aktív szakaszára.

 

Ilyen például az asztragálusz, vagy más néven csűdfű, az ázsiai gázló és a ginkgo biloba melyek képesek az ember általános életenergiáját (az ún. Qi-t) is erősíteni.

 

A zöld tea kifejezetten élénkítő hatásáról ismert. Az ókorban például a szerzetesek fogyasztották előszeretettel, ha éjjel is aktívan szerettek volna imádkodni/meditálni/elmélkedni. A fekete teával ellentétben a zöld tea lassan emeli meg az aktivitás szintet és lassabban is cseng le.

 

A chlorella alga egy különleges táplálékkiegészítő por. Ez a mikroméretű moszat por jótékonyan hat a szervezet méregtelenítő folyamataira, és a mérgek, akár a nehézfémek eltávolításában is segítséget nyújthat.

 

A hibiszkusz, mely egy gyönyörű virág és akár nyersen, akár kandírozott formában is ehető: a természetes ellenálló képesség erősítésére használható. Virágainak keringési rendszert védő, valamint vérnyomáscsökkentő tulajdonságai is vannak. Fáradtság esetén is alkalmazható.

 


 

A képhez tartozó alt jellemző üres; Erenfix_kep5-1024x683.jpg a fájlnév

 

Gyógynövények az éjszakai pihenésért:

 

A csűdfű és az ázsiai gázló nem csak nappal, hanem éjjel is segíthetnek, hiszen általános életenergia fokozó hatással rendelkeznek, és e mellett immunerősítő hatással is bírnak.

 

Nyugtató, pihentető hatásáról ismert a citromfű, a macskagyökér, a levendula.

 

A citromfű alkalmas depresszió és szorongás enyhítésére, ideg- és szívnyugtató, idegerősítő, görcsoldó. Enyhe alvászavarok kezelésében is alkalmazható. Klinikai vizsgálatok bebizonyították, hogy a citromfű pszichoszomatikus tünetekre is pozitív hatást gyakorol.

 

A macskagyökér az egyik legerősebb hatású nyugtató szer, mely a központi idegrendszerre hat. Feszültség, szorongás esetén alkalmazzák, csökkenti az idegességet. Alvászavarok esetén is hatásos.

 

A levendula idegnyugtató, görcsoldó és altató hatású szer.

 


 

Szeretnéd, hogy ne neked kelljen az optimális vitamin- és ásványianyag mennyiséget, vagy a megfelelő mennyiségű gyógynövény keveréket beállítanod?

 

Van egy komplex készítmény, ami segít a nappali aktivitás és az éjjeli pihenés megfelelő szabályozásában.

 

A fent leírt vitaminok, ásványi anyagok és gyógynövények a megfelelő arányban találhatóak benne a napi bioritmus megfelelő beállításához.

 

Melyik ez a készítmény?

 

Ez az ERENFIX. A készítmény alkalmas az időzónák közötti átállási idő csökkentésére is. Több, mint 20 fajta összetevővel, ajándék tablettatartó dobozzal.

 

 

 

 

A szerző