Barion Pixel

A fülzúgás ellen sok minden bevethető. A fülzúgást más néven tinnitus -nak, vagy fülcsengés – nek is hívhatjuk. Ez egy olyan hangérzet, melyet nem külső zaj vált ki. Az állapotot kísérő hang gyakran inkább a fütyülés érzetét keltő csikorgáshoz hasonlít.

Az orvosok nem ismerik igazán a fülcsengés okát, és sokszor eredménytelen a kezelés.

Gyógynövények fülzúgás ellen:

Nagyon sok közismert gyógynövény is alkalmas a fülcsengés kezelésére.

Ginkó (Ginkgo biloba) a legjobb fülzúgás ellen

Európai vizsgálatok százai igazolták már a ginkókivonatok jótékony hatását az öregedéssel járó betegségek, egészségügyi panaszok széles köre – köztük a fülcsengés, a szédülés, az emlékezetkiesés és a keringési zavarok – ellen. A legtöbb szakértő 40 mg ginkókivonat szedését ajánlja naponta háromszor a fülcsengés gyógyítására.

szezámmag Szezám (Sesamum indicum)

A kínai gyógyászok szezámmagot ajánlanak a fülcsengés, látászavar és szédülés ellen.

fülzúgás ellenszere Aranygyökér (Hydrastis canadensis)

David Hoffmann brit fitoterapeuta szerint bizonyos esetekben az aranygyökér segít a tinnitus gyógyításában.

Kis télizöld (Vinca minor)

Rudolph Fritz Weiss (M.D.) német fitoterapeuta alapján a kis télzöld egy vinkamin nevű vegyületet tartalmaz, amellyel jó eredmény érhető el a fülcsengés és a Méniére-szindróma (belső fül eredetű, rohamokban jelentkezőszédülés) gyógyításában. Dr. Weiss naponta háromszor 20 mg szárított gyógynövény szedését javasolja. Mivel a növény szedésének biztonságosságával kapcsolatosan kérdések merülnek fel, kipróbálása csak orvosi utasításra javallott.

Paraj (Spinacia oleacea) és más cink tartalmú élelmiszerek

Melvyn Werbach szerint a fülcsengés, vagy fülzúgás ellen a cink a legjobb szer. Ennek érdekében napi 60-120 mg cink szedésést javasolja. Ez nagy mennyiség, melyet csak orvosi rendelvényre szabad szedni. Ezért talán jobb, ha élelmiszerrel visszük be a hiányzó mennyiséget.

A legtöbb cink a növények közül a parajban van. Majd sorban ezután következik a petrezselyem, a bordáskel, a kelbimbó, az uborka, a madzag bab, az endívia, a szemes bab, a szilva, a spárga. A mogyoró, a mandula, a brazil- (para-) dió és a búzacsíra szintén jó cinkforrások.

Poloskavész (Cimicifuga racemosa)

Deb Soule fitoterapeuta gyógynövényes könyvében leír egy esetet egy hivatásos fuvolistáról, melyet éveken át fülcsengés gyötört. A fülzúgás ellen ebben az esetben a poloskavész kivonat segített, melyet néhány héten át szedett.

szegfűszeg, szegfűszegfa +1 Szegfűszeg olaj és ghí fülzúgás ellen

Most azonban egy egyszerű ámde mégis különleges keleti gyógymódot szeretnék bemutatni.

A fülcsengésre az ősi ázsiai gyógyászat (ide tartozik a tibeti gyógyászat, az ősi hun, ujgur és kaukázusi gyógymódok) a szegfűszegolajat és a tisztított vajat ajánlja.

Fülcsengés esetén egy csepp szegfűszegolajat vagy meleg, tisztított vajat szükséges a fülbe csöppenteni.

A tisztított vaj az ajurvédikus gyógyászatban is ismeretes (ott ghi-nek hívják).

Ebből a cikkünkből kiderül, hogy hogyan készítendő:

GHÍ KÉSZÍTÉSÉNEK LEÍRÁSA

Természetes tünetmentes állapotot kívánunk!

 

Források:

Az ősi ázsiai recept forrása: Dr. Danima Damdindorj: Az öngyógyítás művészete című könyve

A szerző